אצות

jammer

New member
אצות

אקווריום טרופי של 90 ס"מ על 45 ס"מ על 45 ס"מ (בערך). באקווריום דגים טרופיים (גופי, סייפנים, טטרות, וכו'), ונראה שהם שמחים ומאושרים. לאחרונה החלה צמיחה של אצות צפופות יחסית (בצבע ירוק עז) ברחבי האקווריום. מספר שאלות לי בנוגע אליהן: 1. האם יש דגים הניזונים מן האצות ואשר יכולים לנקות לי את האקווריום באורח סדיר (תוך שהם מסתדרים עם אוכלוסיית האקווריום הנוכחית)? 2. הדגים מסתבכים לעיתים באצות הללו (לאחר מאבק קצת הם משתחררים, לכאורה ללא פגע). האם המגע עם האצות עלול להזיק לדגים? 3. בתחילה, דווקא חיבבתי את האצות. הן יפות, ונותנות לאקווריום עוד קצת אופי, מעבר לצמחיה שכבר יש בו וכו'. אבל, הן גדלות במהירות מדהימה, ותופסות עוד ועוד נפח. אילו שיטות יש להאט או לשלוט בקצב הצמחיה?
 

jammer

New member
הערה

לגבי דגים הניזונים מאצות - אני אשמח כמובן להמלצות על דגים שיאכלו את האצות, אבל ישאירו את הצמחיה הלא אצתית שלמה, מן הסתם.
 

slug

New member
שועל מעופף

אתה זקוק לדג הזה ... שם מדעי:Epalzeorhynchus kallopterus מוצא: דרום מזרח אסיה. טמפ': 24-27 מע"צ תיאור: דג שקט ולא אגרסבי אבל בבגרותו הוא נוהג לגלות אגריסביות מסויימת כלפי שכניו בדרך כלל הם דגים מתבודדים שיבלו את רוב זמנם במנוחה על סלע או גזע באק'. מזון: יאכל פתיתים או כל מזון חי כמו כן יהנה גם מאצות שימצא באק' גודל: עד 15 ס"מ הערות: יאכל אצות וכך הוא יכול להחליף את תפקיד הפלקו המפורסם
 

slug

New member
פלקו

או את זה - אך שים לב, אומרים שהוא נוטה לנשנש צמחיה שם נפוץ:פלקו שם מדעי:Hypostomus plecostomus מוצא:דרום אמריקה תאור: דג חזק ומתאקלם במהירות. שקט בדרך כלל אך יציק לבני מינו באקווריום קטן . .הדג המוכר ביותר מבין אוכלי האצות.יאכל אצות באקווריום אך בדרך כלל שעובר את ה15 ס"מ לא אוכל כבר אצות אלא אוכל רק אוכל רגיל זאת אומרת שארי מזון גודל:משהו כמו 35 ס"מ. מזון: יאכל כל אוכל. לעתיים יעלה לפני המים כדי לאכול אוכל שאהוב עליו במיוחד(תולעי דם,דפניות ועוד..) אוכל גם את האצות שבאקווריום. מתאים לאקווריום קיבוצי עם דגים גדולים ואגרסיבים אך יסתדר גם עם דגים קטנים ועדינים. יש לו שריון שמגן עליו מפני נשיכות. רבים מהמגדלים הלא מנוסים לוקחים דג זה ולא מתחשבים שהוא גודל לגודל עצום. לכן לחשוב טוב לפני שבוחרים דג זה.לפעמיים יעלה לפני המים וירד במהירות(לתופעה זאת עדיין לא מצאו הסבר. אך אין דאגה התנהגות זאת לא מעידה על מצב מיוחד של הדג).
 
למעלה