אצטרך את עזרתכן בדילמה קשה

ו שתי

New member
אני רק יכולה לספר לך מה אנחנו

בחרנו לעשות. אנחנו כן נדקרנו (עבר בשלום). השיקול המוביל היה שסיכוי (או סיכון) סטטיסטי לא מספיקים לנו. אנחנו רצינו לדעת בוודאות שכל מה שניתן לגלות לפני הלידה נבדק, ונמצא תקין. לא מאמינה בסיפורי זוועה. כל אחד והחלטותיו הוא. שיעבור בקלות, ובבריאות (לכל כיוון שתחליטו) בהצלחה!

הגרי3

New member
החלטה קשה (ומאוד אישית)

במיוחד שתחושות הלב אומרות לך לוותר (ואני מאמינה גדולה בתחושות שכאלו). באופן אישי, אנחנו, למרות החשש הגדול, החלטנו לעשות את הבדיקה בהריון של שירה תוך לקיחת סיכון מסוים. גם בהריון הבא
נעשה את הבדיקה (באופן אישי אני מרגישה שהמחוייבות שלי לילדה שבבית עולה וגוברת על כל שיקול אחר). שיהיה בהצלחה.

ה ו ב י ט

New member
כמו שכבר אמרו לך, קשה לייעץ פה

אנחנו התלבטנו המון ובסוף עשינו את הדיקור. פשוט כי בסופו של דבר סטטיסטיקה היא רק סטטיסטיקה אבל כשחס וחלילה קורה משהו, עבורנו זה 100%

לא הבנתי.

והסטטיסטיקה של 1:200 הפלת עובר בריא - זה לא 100% עבור ההורים שחס וחלילה הפילו בעקבות דיקור?

ה ו ב י ט

New member
כן, את צודקת

הכוונה שלי היא שכל אחד צריך לפעול עפ"י הצד בסטטיסטיקה שיותר מדיר שינה מעיניו (הפלת עובר בריא לעומת הולדת ילד חולה). ושלא נדע מצרות

אצלנו ההתלבטות "נפתרה" ע"י הרופא

עשית לי קצת deja vu עם השירשור הזה: לפני שנה וקצת הייתי בדיוק באותה התלבטות - הריון שני כשבבית ילדה מדהימה, גיל 34 (עדיין לא מחוייבת לעשות, אבל די קרוב), מעקב הריון פרטי אצל אחד המומחים הגדולים לאולטראסאונד, בעל מוניטין של איתור מומים בסריקה ו...דלקות חוזרות בדרכי השתן במהלך כל ההריון. אני נטיתי ללכת לכיוון בדיקת מי שפיר, בעיקר בגלל שלא יכולתי להעלות בדעתי שיוולד ילד נכה או בעל מום, בידיעה שיכולתי למנוע את המצב. לעומתי, אבא שלה (אז היתה רק אחת), היה מאוד נגד הבדיקה, מחשש לאיבוד העובר (לא ברור לי למה, כי לא היתה בעיה להכנס להריון וההריונות שלי בסה"כ קלים - לכי תתווכחי עם תחושות בטן). ההתלבטות נפתרה ע"י הרופא, שטען, שאם יש לי דלקות חוזרות בדרכי השתן, הוא לא לוקח אחריות לזיהום נוסף, שעלול להיגרם מהבדיקה. השלמתי עם המצב, המשך ההריון היה קצת יותר חרדתי מבחינתי, אבל בסופו נולד אפרוחון כמעט מושלם (אם היה ישן לילה שלם היה ממש מושלם
) מאחלת לך הצלחה בכל החלטה.

אני מזועזעת מהביקורתיות שלך../images/Emo46.gif

כל השירשור הזה עוסק בהתלבטות שאין בה שחור לבן. על מה בדיוק הזעזוע שלך???? על כך שאני מעדיפה להגדיל את הסיכויים ללדת תינוק בריא בידיעה שאולי בשל כך אאבד תינוק בריא? כן, לא היה ברור לי למה הוא התנגד, כי כמו שהסברתי, ההריון לא בא במאמץ וכבר היתה ילדה אחת בבית שיש להתחשב בה. אין כאן נכון/לא נכון והבעת הזעזוע שלך לא במקום. שיפוטיות במקרים כאלו נראית לי צדקנית ומתחסדת.

שִירָה

New member
הביקורת שלי לא היתה על עצם ההתלבטות

ואת יודעת זאת היטב. הרי השתתפו בשרשור הזה כמה וכמה נשים שעברו את הבדיקה הזו, ולא חשתי כל זעזוע כשקראתי את ההודעות שלהן. הזעזוע שלי נבע מהזלזול הבולט שלך בהריון שלך ובעובר שלך. זה לא שאת לוקחת את הסיכון הכרוך בבדיקת מי-שפיר בגלל התחשבות "בילדה שאיתך בבית". את בכלל לא רואה סיכון בבדיקה הזאת, ו"לא ברור לך למה בעלך חשש לאיבוד העובר", כי הרי "אין לך בעיה להיכנס להריון וההריונות שלך בסה"כ קלים", אבל "לכי תתווכחי עם תחושות בטן". איך אפשר לא להזדעזע?! רוב הנשים מתייחסות להריון שלהן כאל משהו שאין לו תחליף - גם אם הן בוחרות לסיים אותו - ולא כאל זוג גרביים שאפשר להשליך בלי חפץ, ולקנות במקומן זוג חדש בכל עת. ואין כל דבר צדקני או מתחסד בגישה הזאת, אפילו שהיא נוגדת את הגישה המזעזעת והראויה-לכל-גינוי שלך. עצוב לי לקרוא את ההודעות הללו שלך. לא ברור לי למה, מחשש לאיבוד העובר

שירה, התגובות שלך מאוד לא סובלניות

לא הבנתי מאין לקחת את הניסוח הבוטה: "זוג גרביים שאפשר להשליך בלי חפץ, ולקנות במקומן זוג חדש בכל עת". לא אמרתי בשום מקום שהחלטה כזו תהיה קלה, מהירה או מקלה עבורי. היא תהיה קשה מאין כמוה, אבל, ואני עומדת על דעתי,אני מעדיפה לאבד עובר חולה או בריא על מנת ללדת בן/בת/אח/אחות בריאים. אני אומרת זאת על דרך השלילה, לעומת נשים שההריון בא להן במאמצים ואולי השיקול שלהן שונה. צר לי על הזעזוע שלך, אבל קצת סובלנות לדעות שונות משלך לא תזיק לך. רק לידיעתך-באף אחד מן ההריונות שלי לא עברתי דיקור מי שפיר, גם מתוך התחשבות בעמדתו של בנזוגי, ואני עדיין סבורה שכדאי ונחוץ לעשות את המירב כדי ללדת תינוקות בריאים.

שִירָה

New member
הניסוחים הבוטים הם שלך

את כתבת: "בעלי התנגד לבדיקה מחשש לאיבוד העובר (לא ברור לי למה, כי לא היתה בעיה להכנס להריון וההריונות שלי בסה"כ קלים - לכי תתווכחי עם תחושות בטן)." איך אפשר להבין מזה שההחלטה לעשות בדיקת מי-שפיר היא "קשה מאין כמוה" עבורך, כמו שאת כותבת בהודעה האחרונה שלך?! את הבעת פה - בשתי ההודעות שלך - שתי דעות שונות לחלוטין. אם שינית את הגישה שלך מאז אתמול - אני מברכת אותך על כך.

האמת היא שגם אני התפלאתי כשקראתי

את ההודעה הראשונה שלך ופשוט החלטתי שיש כאן בעיית ניסוח או אי הבנה שנובעת מהמדיום בו אנו משתמשות. קשה לי להאמין שאישה שעברה הריון לא תבין למה בעלה מתנגד לפעולה שמסכנת את חיי העובר, כי במילא קל לה להשיג הריון חדש. אולי תרצי להבהיר מה הקשר בין זה שקל לך להכנס להריון לבין זה שאת מוכנה לקחת סיכון במי שפיר. האם חייו של העובר הנוכחי זולים יותר בגלל שהוא הושג בקלות? כי זה מה שמשתמע. דרך אגב, לא שאני מאחלת לך את זה, אבל פוריות היא עניין הפכפך. כמו שיש נשים שנכנסו להריון לאחר טיפולים וההריון הבא שלהן היה ספונטני ואפילו "פנצ'ר", יש גם מקרים הפוכים של נשים שנכנסו להריון בקלות ובהריונות הבאים היה להן קשה להרות.

עמית@

New member
לי זה יותר מצרם.

אבל לא מתכוונת להיכנס למלחמת עולם כרגע, אין לי כוח.

שרון, משיבה לך כי פנית בנימה מכובדת

{נכנסתי לפורום היום, לאחר שחברת פורום אחרת התקשרה אליי והעירה את תשומת לבי לתגובות שאני "זוכה" - חייבת למר שאני המומה, אבל כמו שציינת, יתכן שהבעיה היא בניסוח או בהיעדר פרטים שידועים לי ולא לכולן} בקשר לשאלות שהעלית: הדבר שעליו היתה לי מחלוקת עם בנזוגי היא בהתייחסות שלו אל הסיכון שבלידת תינוק פגוע. הוא בד"כ אדם רציונלי, המנווט את ההחלטות בחייו על פי נתונים ועובדות. העובדה היא שאצל הרופא שהיינו במעקב, אחוז ההפלות בעקבות דיקור מי שפיר היה אפסי ואילו הסיכוי ללידת תינוק עם אחת התסמונות המאותרות בבדיקה היה גבוה יותר עבורי. במקרה הזה בנזוגי נטה ללכת אחר תחושת הבטן שלו ש"יהיה בסדר" ואין צורך בבדיקה, ואילו אני (פסימית מטבעי) נטיתי לבצע את הבדיקה מהחשש הידוע. ההתייחסות שלי אל עניין השגת ההריון ומהלכו נכתבה על מנת לסייג את דבריי ולומר, שאם היה לנו עבר של קשיים יתכן שזה היה נימוק כבד משקל להימנע מהבדיקה, אפילו במחיר של הולדת ילד פגוע. אין בכך כדי להפוך את חייו של העובר לזולים או יקרים יותר. בכל מקרה, כמו שכבר כתבתי בתגובות הקודמות (והייתי בטוחה שזה מה שהקפיץ את המתקיפות), אם עומדים לנגד עיניי הסיכון שבאיבוד עובר שעשוי להתברר כבריא מול הולדת ילד פגוע כשכבר יש ילדה בבית - בוחרת בסיכון הראשון, מזעזע עד כמה שנשמע לאחדות מן המשתתפות, אך עושה זאת מתוך נסיון החיים שלי, שאין לי רצון לפרט אותו כאן. בקשר לפוריות - לצערי כנראה שלא יהיו לי יותר הריונות, ספונטניים או קשים להשגה. מקווה שהבהרתי את עצמי יותר, ואם לא - אשמח להמשיך את הדיון באחד ממפגשי הפורום.

עמית@

New member
זה דווקא הרבה פחות מזעזע בעיני

(ואני מסייגת לעצמי) כי למרות שיש לי קשיים גדולים בהשגת הריון וההריונות שלי הגיעו אחרי שנים של טיפולים, גם אז אני לוקחת את הסיכון שבדיקור כי אני לא מוכנה להסתכן בהרס של כולנו.

תודה על ההבהרה!../images/Emo39.gif

ואני שמחה לראות שאכן היה כאן ניסוח שלא הבנתי. לגבי בחירתך אם לעשות דיקור ולקחת את הסיכון, מול הסיכון בילד פגוע, אני האדם האחרון שאשפוט או לא אסכים. לי יש בחירה אחרת, סביר להניח שגם היא שנויה במחלוקת. אני לא סבורה שעל זה היתה התרעומת. בכל מקרה, זה לא משנה כי כל זוג יעשה את הבחירה עבור עצמו ומשיקוליו. מצטערת אם נגעתי בנקודה רגישה לגבי הפוריות וההריונות הבאים ומצטערת גם לשמוע שלא יהיו הריונות הבאים.

galiaS

New member
אני לא חושבת שאף אחת יכולה לעזור

לך בפתרון הדילמה, כי אין תשובה חד משמעית ואף אחת לא יכולה להעלות בפניך טיעון שלא חשבת עליו בעצמך. אני עשיתי את הבדיקה הזו ואני מתכננת לעשות אותה שוב לכשאהיה בהריון. הסטיטסטיקה של ילד חולה מאד מפחידה אותי יותר מהססתברות להפיל בעקבות הבדיקה (שהיא מאד מפחידה בפני עצמה).

למעלה