אצטרך את עזרתכן בדילמה קשה

אור67

New member
../images/Emo124.gifאיך היה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo113.gif../images/Emo25.gif

galiaS

New member
היה מעולה

ממש כיף. חסרתן לי במשחקיה ביום שני...ככה מבריזים? צריך להפגש שבוע הבא.

ayush

New member
שאלת מליון הדולר ../images/Emo4.gif

בהריון עם ב עשינו את הבדיקה בגלל תוצאות לא מזהירות..הפעם אני עדיין מהססת. בדיוק כמוך. עוד לא עשיתי סקירה וחלבון עוברי, כך שיכול להיות שבכלל לא תהיה לי בחירה, אבל אני באמת לא יודעת עדיין... בהצלחה בכל מה שתבחרי

ayush

New member
כבר אין היסוסים ../images/Emo4.gif

תוצאות בדיקת הדם של השקיפות לא מזהירות (1:500) אז נחסכה ממני דילמה אחת...עושים מי שפיר

גורבי

New member
נורא קשה לענות

מכל הסיבות שכבר כתבו לך. בהריון עם שחר, הייתי משוכנעת בהתחלה שנעבור את הדיקור, ואז (כשכל הבדיקות היו טובות) סיכמנו שנעשה מי שפיר מאוחרים (בשבוע 30-31, וגם זו אופציה), ובסוף החלטנו שלא עושים בכלל, אבל שבהריון הבא בטוח נעשה
. כרגע אכן נראה לי שנעשה את הבדיקה בהריון הבא, בעיקר מתוך האחריות שיש לנו כלפי שחר. וזה עדיין קשה ומפחיד לי מאוד.

rona25

New member
לא התכוונתי לעורר מלחמה../images/Emo4.gif../images/Emo122.gif

בפורום אני בעצמי לא החלטתי מה לעשות הבוקר הלכתי לעשות בדיקת חלבון עוברי, נראה מה תהיה התוצאה ואז נחליט לאיזה כיוון נלך תודה לכולכן על התשובות

naamamushki

New member
אני באופן אישי

לא מתכוונת לעשות בדיקת מי שפיר אם אין שום ממצא מיוחד בשאר הבדיקות... האמת היא שאני גם מאלו שלא רואות את עצמן מפילות עובר בגלל תוצאה לא טובה של בדיקה זו או אחרת... אלא אם כן מתגלה מום שיוביל חס וחלילה למוות או מחלה איומה אחרת... כל תחום תיסמונת הדאון למשל היא לא סיבה בעיני להפיל עובר. האני מאמין שלי הוא שאני צריכה לקחת אחריות גם על תינוק כזה אם חס וחלילה יהיה לי וללדת אותו ולטפל בו... שוב זו נקודת המבט שלי אבל כמובן שאני מכבדת כל החלטה אחרת של מישהו אחר...

orlyfu

New member
רוצה סיפור זוועה? בבקשה:

לפני ההריון של יובל המתוקה שלי הייתי בהריון. הייתי כמעט בת 35. היה לנו ברור בכל מקרה שאני עושה מי שפיר. לחרדתנו, בסקירת מערכות מוקדמת נמצאו מימצאים מחשידים לתסמונת דאון. תוצאת מי השפיר אישרה את החשד. אז תגידי, נו טוב, את בת 35. נכון. אבל בפועל תינוקות עם תסמונת דאון נולדים לבחורות צעירות מפני שהן לא חושבות להבדק. יותר מזה, הרופא שלנו העיד בפנינו שכבר ראה הריונות שנראה בעין תקינים לגמרי ונגמרו בלידת תינוק עם תסמונת דאון. הביטוח היחיד נגד זה הוא בדיקת מי שפיר. אני יכולה להגיד בפה מלא שהחיים שלי ניצלו בזכות הבדיקה הזאת. לא רוצה לתאר לעצמי מה היה קורה אם הייתי יולדת תינוקת עם תסמונת דאון. אל תתנפלו עלי, זאת דעתי, הייתי שם.

rona25

New member
דווקא הדיעה שלך מחזקת אותי נגד

כי אצלך כן התגלו ממצאים בבדיקות המקדימות - שאומתו אחר כך כתסמונת דאון, ז"א הבדיקות הלא פולשניות הוכיחו את עצמן כמנבאות עובר פגוע אצלי
הבדיקות היו תקינות ולכאורה לא ניבאו עובר פגוע

orlyfu

New member
פספסת את יתרת דברי. כאמור הרופא

שלנו טוען שהוא ראה במו עיניו גם הריונות תקינים לחלוטין שנולדו מהם תינוקות פגועים. מאחלת לך בהצלחה בכל אופציה שתבחרי!!!

lulyK

New member
אבל זה בדיוק הפירוש של בדיקות

סטטיסטיות. סקירה תזהה 8 תינוקות עם ת"ד מתוך 10, שקיפות+סקירה+בדיקות הדם יזהו 9.4 תינוקות מתוך 10. זה לא 100%, אבל מבחינתי זה היה מספיק כדי להרגע (אבל, כאמור, הפחד העיקרי שלי היה מזיהום והפלה בעקבות הבדיקה).

galiaS

New member
הבדיקות הלא פולשניות מנבאות תסמונת

דאון בעיקר. בדיקת מי השפיר בודקת את הקרואוטיפ של העובר ויכולה לזהות מגוון רחב יותר של מחלות אפשריות.

סופכלסופ קול ההגיון

בטח לעשות
ללכת לרופא הכי טוב שאת מכירה, לנוח אח"כ בבית יומיים, לא להתפרע במשך שבוע ולקוות לטוב. שבוע שעבר חברה עם סקירת מערכות טובה אצל אחד המומחים החיפאיים עברה הפסקת הריון בגלל עובר פגוע בבדיקת מי שפיר. שקיפות טובה, סקירה טובה, מי שפיר לא תקינים והפסקת הריון. בת 32. בדיקת מי שפיר היא הבדיקה היחידה שבודקת את הכרומוזומים של *העובר* עצמו ולא כל מיני סטטיסטיקות. לכי לעשות את הבדיקה, תנוחי כמו שצריך ושתהיה לך לידה טובה.

למעלה