אצילות נפש בג'נין

אצילות נפש בג'נין

אצילות נפש בג'נין הייתי רוצה להביע את השתתפותי מקרב לב באבלה של משפחת אל חטיב שבנה אחמד בן ה12- נהרג בידי חיילי צה"ל בטעות נוראה, וכן להביע את הערכתי העמוקה לאצילות הנפש של בני המשפחה שהחליטו לתרום את אבריו להצלת חיי ילדים אחרים, בין אם יהודים או ערבים. עם יד על הלב כדאי שנשאל את .עצמנו: כמה משפחות ישראליות שחס וחלילה איבדו ילד בפיגוע היו מאפשרות את תרומת אבריו למען הצלת חייהם של פלסטינים, ומקבלות החלטה כזאת ממש באותו יום בו נפלה עליהם הבשורה הנוראה? אגב, בפעם הבאה שבאמצעי התקשורת שוב יקראו לעיר ג'נין בכינויים כמו "בסיס טרור", "קן מרצחים" וכדומה, כדאי שנזכור שגם משפחת אל חטיב הנדיבה ואצילת הנפש נמנית על תושבי העיר הזאת.

Dark faith

New member
וחשוב לזכור,

שזהו מקרה בין היחידים שאנו שומעים עליו. אל תתן למשפחה אחד להניח כי אין מדובר בסיפור איוב. גם אנחנו- הישראלים הנפגעים בפיגועי הטרור, לא פעם נתרמו אבריהם של הנרצחים ע"י בני המשפחה- בין אם הם פלסטינאים או ישראלים. ג'נין הינה קן חממה לרוצחים, כשאר השטחים. אך אל נא נאמר כי קן הרוצחים הזה מכיל בתוכו רק רוצחים ופושעי מוסריות האדם. כמו שלא יהיה ניתן להגיד שכל מתיישבי גוש קטיף (ז"ל) בעד רציחת ערבים. ליבי עם משפחת הנער הנרצח

אם זה לא היה בכוונה להרוג

אם זה לא היה בכוונה להרוג(מה שמירב הסיכויים שזה לא היה) זה לא רצח אלא הריגה בשוגג. אם כן, זה לא "הנער הנרצח", אלא הנער שנהרג בשוגג. "כמו שלא יהיה ניתן להגיד שכל מתיישבי גוש קטיף (ז"ל) בעד רציחת ערבים" ואת רומזת שגוש קטיף היה קן של אנשים שברובם בעד רצח ערבים חפים מפשע-וזה ממש לא יפה בלשון המעטה, מפני שבטוחני שהרוב שם, ויש לזכור גם יראי אל, לא היו תומכים ברצח של ערבים חפים מפשע ,בכוונה ובמזיד להרוג חפים מפשע, כאשר המטרה זה לפגוע בחפים מפשע, בניגוד למרצחים הערבים,שככל שהקורבן תמים יותר מפני שהם יודעים שזה מה שמכאיב יותר,כך השימחה גדולה יותר על רציחתו-המרצחים הערבים שמכוונים מלכתחילה על אזרחים חפים מפשע, שזהו דפוס ברור אצלם, שברצונם "להרוג" או בשימוש במילה יותר מדוייקת, לרצוח(הם לא יגידו על עצמם שהם רוצחים)כמה שיותר יהודים-גברים נשים וטף, אזרחים לא חמושים וחסרי הגנה....). אם ישנם כאלו שמאחלים את הרע ביותר לאלו התומכים ברציחת בני עמנו ובטח לאלו שאחראים ישירות לרציחת בני עמנו, ממש אי אפשר להאשים אותם.

Dark faith

New member
מתיישבי גוש קטיף,

נחשבים בעיני הפלשתינאים כגוש ימני קיצוני ביותר. הרצועה הזאת מכילה בתוכה קיצונים- שאחוזיהם קטנים הרבה יותר ממרכז הארץ.

זה ממש לא רלוונטי למה שאמרתי

זה ממש לא רלוונטי למה שאמרתי, מה חושבים הערבים על מתנחלי גוש קטיף;לא התייחסת לתוכן דבריי. יש לי שאלה, יש לך מושג מהו מקור השם שאת מכנה את הערבים של ארץ ישראל, ומתי הם "ניכסו" או חטפו את השם לעצמם? יש לך מושג על מקור ה"ערבים", או שמא יש להגיד, מקורותיהם, ה"מוצא" שלהם, שחיים עתה בארץ ישראל? האם את יודעת מי על פי "האמנה הפלסטינאית" נחשב "פלסטינאי? שערפאת(ה"פלסטינאי" מספר 1, כביכול) אינו נחשב על פי האמנה "פלסטינאי"- הנ"ל נולד במצרים ב-1929 ו"פלסטינאי", על-פי האמנה, הוא מי שהתגורר בארץ ישראל המנדטורית בשנת 1947-קירטריון מאוד שרירותי לא?. וזה תקף רק ל"לא יהודים": יהודים גם, לפי ה"האמנה" המגוכחת, יכולים להחשב "פלסטינאים,רק אם הם שכנו בישראל לפני "הפלישה הציונית" כאשר הכוונה ככל הנראה ל-1917. ערפאת , לא התגורר ב"פלשתינה-א"י" באותה שנה-אי לכך, לפי האמנה האבסורדית שלהם-מנהיגם הגדול הוא בכלל לא "פלסטינאי"-לא שיש כזה דבר באמת, מלבד בשקר שמונצח על ידי הערבים ועל ידי שאר העולם, כולל בישראל, הבור, העיוור והאנטישמי.

Dark faith

New member
אשמח אם תנסח מחדש את הודעותך...

אין לי כבר כוח לקרוא כמה פעמים בשביל להבין למה התכוונת....

אני מתנסח ומתבטא כיאות

אני מתנסח ומתבטא כיאות-אין צורך שאתנסח מחדש. אם לוקח לך לקרוא כמה פעמים כידי להבין, זו כבר בעיה אצלך, לא אצלי. ההודעות שלי מסבירות עצמן די ברור. מה בדיוק לא מובן? יש איזושהי נקודה שלא הבנת? התגובה האחרונה הזו הייתה די קצרה ולוותה בקישורים אינפורמטיביים(מיידעים)ומבהירים.

Dark faith

New member
סלח לי כי מעבר להיותי סטודנטית,

בתקופת מבחנים, ועומדת בכל עת לקבל בשורה על מוות במשפחה שלי מבית החולים- אין לי כלל וכלל שום רצון להיכנס איתך לוויכוחים חסרי בסיס. כל מה שאתה רוצה הוא להטיל הרס על הפורום. אינני מכוונת להביא לך את התענוג הזה, מהיום אינני אגיב על הודעותייך, פשוט תזכור- שמאוחריי המסך- יושבים אנשים אמיתיים, עם רגשות. חבל שאתה משקיע את כל האנרגיה שלך על פגיעת אנשים אחרים. ובשירשור הזה כקודמו- אני לא מתכוונת יותר להגיב לך. פרט להודעות מנהלתיות.

קודם כל,משתתף בצערך

קודם כל,משתתף בצערך, על המצב שלך. איזה הרס בדיוק אני רוצה להטיל על הפורום? בזה שאני, בפורום, שבו אמורים לשתף דעות, עמדות וכו', עשיתי בדיוק את זה-וכשענו לי, נתתי מענה הולם. ה"וויכוחים" אמנם היו חסרי בסיס אבל רק מצד אחד, הצד שני, לא ממני-אצלי הכל היה מבוסס. אני יודע שמאחורי המסך יושבים אנשים אמיתיים:אמרת שאת לא רוצה לדון בנושא הכלבה, קיבלתי את זה-את לא רוצה לדון איתי על הנושא אז לא אדון איתך עליו. כשאחרים פנו אליי בנושא עניתי להם, וכשאת פנית אליי בנושא ושטחת בפניי טיעונים ואחר כך, ביקשת ממני לא להגיב, זה כבר היה מעבר ליכולתי-כשאת מציגה את טיעונייך שלך בפני מישהו, כידי להרגיש יותר טוב, ברור, להוציא את זה מהמערכת ואולי לשכנע את האחר, זה טוב ויפה-אבל אחר כך לא לתת לצד שפנית אליו לענות לך, אם כבר הצגת טיעונים מסויימים בנושא הזה, זה לא טוב ולא יפה. בסך הכל,בתשובה לך, על נושא שלמעשה את התחלת גם אם לא נכנסת לפרטי הפרטים,שטחתי את טיעוני הנגד שלי-לא היה לי נוח להשאיר לך את המילה האחרונה בדיון, עם טיעונים שלא היו מקובלים עליי ושכביכול סיימו את הדיון, זה הכל. ואני לא משקיע את "כל" האנרגיה שלי בפגיעה באנשים אחרים, למעשה אני לא משקיע גם חלק מהאנרגיה שלי בפגיעה באנשים אחרים. מה שכן, אני משקיע חלק מהאנרגיה שלי בהפרכה של טיעונים מופרכים ולא מקובלים עליי,שזה מה שעשיתי כאן פחות או יותר.

מה גם כשהעלתי את הנושא בשרשור חדש

מה גם כשהעלתי את הנושא בשרשור חדש,היה זה הרצון הכן לדעת את ההשלכות של מקרה מאוד מצער שהשפיע לא רק עלייך, מן הסתם. ואחרי כך זה כבר היה במענה לטיעונים שלך ושל אחרים.

המקרה של

המקרה של גורת החתולים האומללה כמובן,שמצאה את מותה על בידי הכלבה שלך... המקרה הזה השפיע, מן הסתם על גורת החתולים המסכנה, יותר מכל, והא גם השפיע עליי, ובטח על אחרים ששמעו על המקרה. וכבר הסברתי בפרטים, אבל מחקת, מדוע חשבתי שהמקרה הוא כן עינייני אם אני בוחר שהוא יהייה עינייני, ושהטיעון- "זו החתולה שלי וזו הכלבה שלי ולכן זה לא עיניינך", לא תקף.

למעלה