אצלי לצהריים מרק ירקות
נכון לא חורף אבל בא לי ,מתכון של חברה מפורום שכן מרק ירקות מצרכים 2 גזרים 2 קישואים 2 תפוחי אדמה 1 כרישה קצוצה חתיכת דלעת חתוכה לקוביות 4-5 גבעולי סלרי קצוץ 1/2 חב’ כוזברה קצוצה שורש פטרוזיליה או פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קצוץ בשר בקר (קוביות גדולות)או עצם(אפשר בלי בשר) כפיתמלח,1/2 כפית פלפל שחור,1/2 כםית כרכום ,1 כף מרק עוף מעט שמן לטיגון הבצל אופן ההכנה לטגן את הבצל ולמלא חצי סיר מים(סיר בנוני למרק)עד רתיחה לשים את העצם או הבשר בסיר ולבשל כ- 1/2 שעה . להוסיף את כל הירקות שהם חתוכים לקוביות קטנות , לתבל ולכסות את הסיר , בישול של שעה בערך (לטעום תיבול ולבדוק שהירקות רכים) 10 דק’ לפני סיום הבישול לשים את הכוזברה כ- 5-10 דק’ בישול ולהוריד מהאש. (אם המים התאדו מהר והמרק לא מוכן להוסיף מים ולטעום אם צריך עוד תיבול )
נכון לא חורף אבל בא לי ,מתכון של חברה מפורום שכן מרק ירקות מצרכים 2 גזרים 2 קישואים 2 תפוחי אדמה 1 כרישה קצוצה חתיכת דלעת חתוכה לקוביות 4-5 גבעולי סלרי קצוץ 1/2 חב’ כוזברה קצוצה שורש פטרוזיליה או פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קצוץ בשר בקר (קוביות גדולות)או עצם(אפשר בלי בשר) כפיתמלח,1/2 כפית פלפל שחור,1/2 כםית כרכום ,1 כף מרק עוף מעט שמן לטיגון הבצל אופן ההכנה לטגן את הבצל ולמלא חצי סיר מים(סיר בנוני למרק)עד רתיחה לשים את העצם או הבשר בסיר ולבשל כ- 1/2 שעה . להוסיף את כל הירקות שהם חתוכים לקוביות קטנות , לתבל ולכסות את הסיר , בישול של שעה בערך (לטעום תיבול ולבדוק שהירקות רכים) 10 דק’ לפני סיום הבישול לשים את הכוזברה כ- 5-10 דק’ בישול ולהוריד מהאש. (אם המים התאדו מהר והמרק לא מוכן להוסיף מים ולטעום אם צריך עוד תיבול )