אצלנו היום

אצלנו היום

תבנית ובה קוביות בטטה, קישואים יציבים ופריכים, בצל ותפוח אדמה בתערובת יפנית חריפה מעט וחוויג' למרק, תבנית נוספת ובה מצע עגבניות מומלחות מעט טיפיטוף שמן שומשום ועל זה הונחו קציצות מחומוס ומאש שהושרו ונטחנו ועורבבו עם בצל ,כוסברה ופטרוזיליה שנטחנו גם, קמח מאש, מלח כמון פלפל שחור, מעל הכל פחית חלב קוקוס ועשר שיני שום פרוסות והכל בתנור. יש גם פסטה למי שירצה .
תמונות אחר כך.
 

ladybug6

New member
ברוכה השבה


התגעגענו!
 

ladybug6

New member
ובעניין האוכל, היום

בדגש על מזונות עתירי ברזל, כי הגוף דורש,
אורז עם תערובת תיבול יבשה ירוקה עתירה שמיר, פטרוזיליה, מיורן ומה לא, שבבי בצל. ולזה התווספו אפונה ושעועית ירוקה עדינה. ירוק טעים טעים.
וליד, סלט גדול עם חסה, פטרוזיליה, פרוסות סלרי, עגבניות, חמוציות ורוטב ויניגרט ביתי על בסיס מיצלימון טרי.
לארוחת ערב כנראה יהיה ממרח עדשים כתומות וזיתים עם לחם קלוי, או מרק עדשים. מה שיזרום...

 

ladybug6

New member
איזה יופי של צבעים במנה

נראה מגרה, למרות שאני לא אוהבת קוקוס בכלל..
 

p e b b l e

New member
נראה מעולה, הקציצות נאפות בתנור עם הרוטב

או שמטגנים אותן קודם?
 

smaak

New member
ברוכה השווה!!

הקציצות נראות מעולה!! וגם הרוטב. וגם הצלחת!
 

smaak

New member
ובגיזרת הבישולים

יש מרק נהדר מלא ירקות שנטחן.
בצל, סלרי, פטרוזיליה, קייל, גזר, תפוח אדמה, קישוא, ארטישוק ירושלמי.
יצא נהדר!

אתמול אידיתי פרחי כרובית, והיום חשבתי מה לעשות איתם. בסוף החלטתי לטגן בצל קצוץ דק במחבת עד שהשחים. פיזרתי אותו על תבנית אפייה,
הוספתי שכבה של כרובית, ואז שמנת סויה, תבלינים, פירורי לחם ושמרי בירה. עוד שכבה של כרובית שגם אותה כיסיתי באותו אופן.
אפיתי בתנור, מדהים מדהים!!! מומלץ בכל פה תרתי משמע.
הגשתי את זה עם נודלס למרות שאורז קצת יותר מתבקש. אבל אלה היו אטריות אורז.

אתמול היו פטריות ותרד במחבת עם קצת יין לבן וציר ירקות,
והספקתי להרתיח היום שעועית אזוקי בכמות די גדולה, ואני תוהה מה להכין עם זה.

גם סלט שומר היה פה, אני אוהבת לחכות קצת לפני שאני אוכלת, הוא סופג את הטעמים של שמן הזית והלימון וזה יותר טעים.
 
אוח טעים התאור שלך!

אצלנו מרק פטריות שמפניון ופורטובלה קצוצות היטב , בצל, אפונה ירוקה זעירה, כוסברה פטרוזילה ביד רחבה, שום פרוס
שמנת אורז אחת, שמנת סויה אחת, חצי ליטר חלב סויה, מלח ,פלפל שחור, כמון, כורכום. יצא נפלא מאד מאד

 
והיום- בולונז

שבבי סויה מושרים במי ברז שסחטתי, בצל מוזהב, 6 שיני שום לתערובת הבצל, 2 קישואים גדולים בקוביות קטנות, נתתי קצת זמן ריכוך תוך ערבוב מעת לעת, מלוא הטנא עגבניות טריות מרוסקות, פלפלת חריפה, מלח, מעט סוכר חום, כמון, כורכום, פנימה השבבים ויאללה

 
למעלה