אצלנו מתקוטטים-מזכור ועד לתפוז

אצלנו מתקוטטים-מזכור ועד לתפוז

בשבועות האחרונים אנו עדים להתקוטטות המבישה בין ח"כ עבאס זכור ומנהיגי התנועה האסלאמית-הפלג הדרומי לגבי המשך חברות זכור בכנסת...... מועצת החכמים החליטה שעל זכור להתפטר מהכנסת תוך כמה חודשים ספורים והוא מתעקש על מחצית כהונת הכנסת הנוכחית...... ואני תוהה,אם כך מנהיגי החברה הערבית מתנהגים.......לאן הגענו? למה זכור לא מקבל החלטת מועצת החכמים שהוא גוף סמכותי לפי הדת האסלאמית? איפה הדוגמא האישית? למה כאשר לא מקבלים את עמדת הרוב ,מתחילים לתקוף אישית את הצד האחר? וגם מקימים מפלגה חדשה....כך יעשה זכור? ועוד התקוטטות........ועד המשפחות השכולות של אירועי אוקטובר 2000 (אינתיפאדת אלאקסא) התקוטטו נגד ועדת המעקב לענייני האזרחים....הם מעוניינים להחריף את המאבק..בניגוד לעמדת ועדת המעקב.....אז יש מריבות והתקפות הדדיות....... אם נבדוק לעומק את פעילות האנשים בחברה הערבית,מתגלה לנו דברים שונים ומשונים...... יש לנו שתי עמותות לענייני מצוות העלייה לרגל למכה (אלחג')......וגם שתי עמותות בענייני אלאקסא,שלוש עמותות בענייני חוק ומשפט,חמש עמותות בענייני האלימות נגד הנשים.... כל אחד והעמותה שלו....... ועוד ועוד עמותות וגופים שפועלים בחברה הערבית........ האם הפיצול משרת אותנו?מקדם אותנו בצורה יעילה יותר? ואחרון חביב,גם במשפחת תפוז המריבות והתקוטטויות הגיעו לפורמים ולקומונות...... כמה צעירים ערביים פתחו פורום ערבים....ואז התחילה החסימות,ההתנגחויות,הפסילות האישיות....ולפרישה היום יש לנו יותר מחמישה פורמים בענייני ערבים........ אני נזכר בבחורה משכילה שכתבה לי "מצב הפורמים בתפוז כמצב הערבים במדינה"..... אנחנו ערבים......לא?

THE WIZARD 55

New member
אהלן אבו כרואן, ברוך הבא../images/Emo141.gif

וזה נכון, מצב הערבים בארץ בדיוק כמו המצב כאן מיעוט מפולג, זה מה שאמרתי.. במקום שכולם יהיו מאוחדים, גם ככה קשה להתמודד ולהסביר את עמדותינו, כולם בוחרים להתעמת אחד עם השני. אם הכח הערבי היה מאוחד, תאמין לי שהיו מגיעים להישגים. כל אחד רוצה שליטה, מלחמות חמולות, ח"כים.. חבל ואני שמחה שאתה כאן, הארת את הפורום תרתי משמע בנוכחותך.. אנחנו צריכים כאן ערבים משכילים כדוגמתך על מנת שנוכל להעביר את המסרים שלנו

THE WIZARD 55

New member
ועכשיו התייחסות לשאלות שהצגת..

הפיצול רק מרחיק את הערבים מהשגת היעדים. אם היה מנהיג אחד כריזמטי שהיה סוחף את כולם אחריו וכל הערבים היו בוחרים בו ובמפלגתו, (הרי ידוע שמס הערבים שמצביע הוא מיעוט, גום אם הם מצביעים, זה לכמה מפלגות ערביות, וחלקן גם למפלגות הציוניות) אז היה כח לערבים, וגם אם לא היו מצליחים להכנס לקואליציה אז היתה אופזיציה חזקה. זה מה שלא מבינים, שצריך להיות מאוחדים, הפיצול מחליש את האוכ' הערבית לצערינו..ריבוי דיעות וח"כים שלא בדיוק מייצגים את כלל הדיעות.

אני אישית לא אוהב את זקור

זה בן אדם שוביניסט שהוכיח שבשבילו האישה היא רק כלי להולדת ילדים למען האומה הפלסטינית

fifanowftw

New member
שלום לך אבו כרואן

חשוב שיהיו כאן ערבים חכמים...לעומת כמה אחרים שאני מכיר.......האמהאמ! *וויז* האמ!

THE WIZARD 55

New member
תודה על המחמאה פיפא, אני לא מתיימרת

להיות חכמה
אני מתנחמת בעובדה שהאיי קיו שלך יותר נמוך משלי

למעלה