אצל מבוגרים

אצל מבוגרים

הבנתי שמחלת היאפים מאופיינת בעיקר בעייפות וההבדל בינה לדיכאון הוא שהיא מלווה גם בכאבים פיזים . הרבה מבוגרים סובלים מכאבים באופן תמידי , אז איך אפשר לדעת אצלם? והאם התשישות שמלווה את המחלה גורמת לאדם לישון יותר(למרות שהשינה לא אפקטיבית)? וחוץ ממחלת היאפים ודיכאון איזה עוד סיבות יכולות להיות לשינה מרובה אצל מבוגרים?

tiaa1

New member
מחלת היאפים???אין כזה דבר

לעומת זאת יש מחלת התשישות הכרונית, יש פיברומיאלגיה וכל מה שבינהן... אם שאלתך רצינית, אנא ראה בקישורים כתובות של אתרים הדנים במחלות אלו. אנו כאן נמצאים לא לצורך האיבחון אלא לתמיכה אחד בשני גם אם מדובר בבעיות של חיות מחמד או מתכונים לתבשילים....

קצת הבנת הנקרא

דבר ראשון לפי הכינוי שלי היית צריכה להבין שאני את ולא אתה . דבר שני , קבלי ציטוט ממאמר שנמצא כאן בפורום : "עייפות בלי הפסקה / ??? "תסמונת העייפות הכרונית", או מחלת היאפים, תוארה בשמות שונים, שבין השאר הגדירו את קהל החולים שיוחס לה..." אז מה זאת אומרת אין דבר כזה??? ומה גרם לך לחשוב שלא התכוונתי ברצינות למה ששאלתי ? וחוץ מיזה לא ביקשתי איבחון מקצועי אלא רק תשובות שיסבירו לי קצת יותר טוב את המחלה ואיפיוניה גם ביחס לאוכלוסיה המבוגרת .

tiaa1

New member
אז ככה "הונקי טונק"...לגבי הבלבול

בין את ואתה- סליחה...אם תקראי טוב את החומר על חולים בתשישומיאלגיה תגלי שאחד מהסימפטומים הנפוצים הוא בעיות קלות בקוגניציה, בזכרון לטווח קצר ובקשב וריכוז....אז אני אחת מהלקויות. ומאחר וגם אני מבוגרת משהו משהו..(50+) אז מותר לי. אנו מאותגרי התשישומיאלגיה לא אוהבים שמכנים אותנו כיאפים. ברצינות...יאפים נחשבים בסלנג האמריקאי לבורגנים עשירים ועצלנים... הרבה מאיתנו אינם מתאימים לתאור זה...וכבר מזמן הוכח שאין קשר בין התסמונות לבין יאפים. להפך...חלקנו זוחל לעבודה עם כאבים או עיפות או מתוך ערפול חושים רק מפני שאנחנו לא יאפים. ולגבי אפיוני המחלה -כדי שתקבלי מידע אוביקטיבי, אנא לחצי על "קישורים" ותגיעי לכמה אתרים שמהם תוכלי לקבל מידע. ואם נשמעתי לא רצינית....אחרי שראיתי את ה"ניק" שלך באותיות קידוש לבנה, ואחרי הסיומת הקופצנית(בוגי???) חייכתי. אז סליחה על כך שפיספסתי את הרצינות שבשאלותיך. אנא ראי זאת כאחת ממגרעותי . למרות שאנו פה אוהבים חוש הומור בריא וצחוקים. ביחוד בדופי שבוע. ביי ויום רענן.

ששרון

New member
הי הנקי.... או משהו כזה.... ../images/Emo13.gif

לא ממש קלטתי את השם. אם ברצונך לקבל אנפורמציה רצינית על המחלה, מעבר לאתרים המצויינים שיש בקישורים (כבסיס, אני מציעה לך להציץ באתר של ליאורה מנסן....זה בענייני תשישות נטו, ואם גם מכאבים את סובלת, הציצי לאחר מכן באתר של מיה גור). גם שאר האתרים האחרים מצויינים, אך הם כבר יותר כלליים ופחות בסיסיים להתחיל מהם. חוץ מזה, אני מציעה לך להתקשר לעמותת אס"ף= 056375255 בקשי מהם שישלחו לך חומר בדואר ותקבלי מאמרים על המחלות וכן שמות רופאים מאבחנים ועלון הרשמה לעמותה. את יכולה גם להכנס לאתר של העמותה, אתר אס"ף, הוא גם מופיע למיטב זכרוני בקישורים. שרון

אוקי קיבלתי

ואני מבינה גם את ההתנגדות לשם "יאפים" . פשוט חברה שלי לא מזמן סיפרה לי על התסמונת הזו ואז במקרה נתקלתי בפורום והסתקרנתי במיוחד בגלל סבא שלי , שישן בשנה האחרונה 20 שעות ביום ללא סיבה פיזיולוגית הניראת לעין .

ששרון

New member
"הנקי"

אני משערת מדבריך שלא את שסובלת ושואלת בשביל עצמך, אלא בשביל סבך? אם כן, אינני יודעת בן כמה הוא אך אם הוא מעל 70, יתכן וזה פשוט סמפטום של זיקנה... ככה זה כשהגוף מזדקן, יש כאלו שמתחילים לשון הרבה מדי, ולרוב מקרים הפוכים של שינה מאוד קצרה. אם בכל זאת אתם חושדים במשהו, שינסה ללכת לאחד הרופאים המאחבנים של העמותה, לעבור בדיקות , ומי יודע...אולי בדרך יעלו על משהו אחר, או שום דבר, או שזה אכן קשור אלינו. שימי לב שהסמפטומים של תשישות כרונית מעבר לתשישות, הם עוד רבים וחייבים להיות שם מעל כך וכך סמפטומים בכלל שזה יהיה בכלל הכוון. אם התסמין היחידי שלו זה שינתיתר וכל השארתקין, לא נראהלי שזה רלוונטי לפורום כאן. שרון

daud

New member
מגיע לך הסבר למה אנחנו "יאפים" ../images/Emo13.gif

אז תחילה אחרי ההעלבות של כמה חברה על הכינוי יאפים מגיע לך ההסבר האמיתי למה קוראים למחלה מחלת היאפים. בהכל אשם האינטרנט
אנשים רבים כניראה סבלו לאורך השנים מהמחלה הנקראת תשישות כרונית או פיברומיאלגיה, רובם במוחלט סבלו מחוסר איבחון או איבחון שגוי אפילו שהמחלות הללו מוכרות כבר זמן רב. לי אישית יצא לפגוש גברת בת 70 הסובלת מהמחלה כ50 שנה אשר אובחנה לפני כ10 שנים אחרי שהיא הסתירה את המחלה כי היא אובחנה כ"חולת נפש" לפני כ50 שנה. בקיתור עם פרוץ האינטרנט רבים מהאנשים שסבלו מהתסמונת ולא אובחנו עשו כל מה שעושה אדם מחווט היטיב ופשוט חיפשו באינטרנט ע"פ מילות מפתח וסימפטומים ו כך הם הצליחו עך אף בורותם של רוב הרופאים לזהות את המחלה שלהם ו באותם ימים (תחילת שנות ה90 ושנות שנות ה80 מי שהיה מחובר הם בעיקר אמריקאים ואירופאים צעירים ממעמד סוציו אקונומי גבוה, מה שאנחנו קוראים יאפים.
ו בעיקרון יש המון הבדלים נוספים בין תסמונת התשישות הכרונית ודיכאון, מדובר בשתי מחלות שונות לגמרי שאמנם הן חופפות לפעמים מבחינות מסויימות וכמו בכל מחלה כרונית כמובן שחלק מהחולים לוקים גם בדיכאון אבל מדובר במחלות נפרדות. ו לגבי השינה המוגברת לפעמים היא קיימת אבל לפעמים היא לא יכולה להיות בגלל הכאבים ו כתוצאה מכך רבים נוטלים משכחי כאבים חזקים כך שאי אפשר לדעת אם השינה המרובה נובעת מהתרופות או מהמחלה. מנסייוני ה אישי בתחילת המחלה הייתי ישן המון!!! ו עדיין כאשר המחלה מתגברת אצלי אני ישן המון אבל בעיקרון[ לצערי גורם הכאבים נמצא אצלי במגמת התגברות ולכן אני לא מצליח לפעמים לישון מספיק מאחר ואני מתעקש לא לקחת משכחי כאבים. ו לגבי סיבות נוספות לשינה מוגברת אצל מבוגרים, אני לא יודע ואני מצטער אך אני חושש שאין בינינו מומחה שיכול לתת תשובה רצינית בנושא זה.

mira ker

New member
דאוד, גם אני נחשבתי לאחת שסובלת

מנאורוזות רציניות, וגם אני הסתרתי את "הבעיה הנפשית" עד שאבחנתי את עצמי דרך מאמר בעיתון, ואובחנתי סופית ע"י רופא מומחה רק לפני שנה. כשהוא איבחן אותי, ישבתי בשקט ורק נענעתי בראשי, כי פשוט ידעתי שזה מה שיש לי ואין תרופה לזה. הדבר היחידי הטוב שיצא מזה, שהפסקתי ללכת לרופאים, ולכל מיני מרפאים שהבטיחו לי שהם יוציאו אותי מזה. מאז אני חוסכת הרבה כסף. חחחחחחח.

mira ker

New member
וגם יצאתי מתחום הגדרה של "בעיות

נפשיות". חשדתי מזמן שאין לי כלום בכיוון הזה, אבל כאמור לא יכולתי להוכיח חפותי עד האיבחון הוודאי להמצאות פיברו'.

daud

New member
אני פשוט רבתי עם רופא המשפחה....

הוא טען שאין לי כלום ו אני התעקשתי שמשהוא לא בסדר הוא טען שאני מפונק ואני טענתי שאני מנסה לחזור לחיים רגילים ותמיד המצב מידרדר יותר בסוף ידידה שלי נתנה לי מאמר מעיתון לאישה נדהמתי בגלל שאני הייתי מבולבל אז התחילתי לנהל יומן של הסימפטומים שלי ו היו לי כל הסימפטומים שתוארו כתסמונת התשישות הכרוניתפניתי לרופא המשפחה שלי והתבררשהוא ידע את זה אבל נמנע מלאמר לי את זה לדבריו כי "אין מחלה כזו ואם הייתי חושב שיש מחלה כזו אז הייתי מקבל לגיטימציה לדברים הפסיכוסומאטיים שאני תיארתי לו". כמובן שמיד החלפתי רופא משפחה אחרי שביררתי איזה רופאת משפחה מאמינה במחלה ומכירה אותה ומטפלת בחולים נוספים במחלה.

למעלה