אצל נערה צמחונית הופיעו בעיות קשב וריכוז

לי2323

New member
אצל נערה צמחונית הופיעו בעיות קשב וריכוז

שלום לכולם,

בתי האהובה והמקסימה בת ה-16 התחילה להיות צמחונית לפני כ-7 חודשים.
בחודשים האחרונים מופיעים אצלה תופעות של כאבי ראש (בעיקר כשיש רעש או מספר אנשים מדברים אליה בו"ז)
וקשיים בריכוז (לא מסוגלת להקשיב בשיעורים, לא זוכרת חומר עיוני שקוראת), מה שלעולם לא קרה בעברה.
בדיקת MOXO (זו בדיקת קשב וריכוז כמו TOVA) הראתה על ירידה חמורה בתחום הקשב והתזמון.
הנוירולוג אמר שייתכן שהבעיות נובעות משינויי התזונה כי אין הגיון בסיבה אורגנית (בעבר הכל היה תקין).
בבדיקות דם, התוצאות שלה של המרכיבים הרלוונטיים (ברזל, ויטמינים וכו') על הגבול התחתון של הנורמה.

אודה לכם מאד אם תוכלו להפנות אותי לדיאטיקנית מעולה בתחום הצמחונות המנוסה במניעת ההשפעה של
הצמחונות על המערכת הנוירולוגית (מה שכרגע מתרחש). עדיף שמקבלת ממאוחדת אך לא חובה, אזור צפון תל אביב.

תודה רבה מאד,
אמא מודאגת מאד

יוספה 51

New member
עד שיפנו אותך לדיאטנית, שנשמע לי מאד חשוב, אני מציעה לבחון

היטב אם קרו דברים נוספים בתקופה הזו. ממליצה לשאול אותה מה השתנה, לחשוב ביחד איתה: מה התמונה החברתית? חברות חדשות? בנים? מצבי רוח- האם סובלת יותר ממצבי רוח? הזמנות למסיבות? תזונה- האם אוכלת מספיק? את בטוחה? מה השתנה בהרגלים הקבועים שלה? נשמע לי שווה בירור ואני לא בטוחה שהנוירולוג הוא הכתובת המתאימה לזה.

גםאני5

New member
אני לא בטוחה כמה רלבנטי, אבל אצלי הופיעה בעיה כזו

כשעוד לא הייתי אפילו חצימחונית. לדברי הרופא (המאד חמוד ואנושי,כמו שהיו פעם) להרבה בנות בגיל הזה , עם תחילת אהממ, התופעות הנשיות האופייניות ודיאטת נעורים על-הפנים יש בעיות כאלה, ללא קשר לדיאטה.
אחרי בדיקות קיבלתי טבליות ברזל (כיום יש ברזל בצורות צבירה הרבה יותר קלות לצריכה) והרגשתי נפלא.
דרך אגב, הרופא שפניתי אליו היה רופא המשפחה ולא מומחה בתחום מסויים.

גםאני5

New member
הניסוח יצא לי עקום משהו, התכוונתי שגם נערות שאוכלות

בשר סובלות מזה.

B12 ויפה שעה אחת קודם

העובדה שהם בתחתית הנורמה מעלה את השאלה היכן היו קודם ואם המגמה היא ירידה אזי צריך להפסיק את המגמה הזו

alonaski

New member
האם הילדה אוכלת ממתקים עם צבעי מאכל?

חלק מצבעי המאכל מתמחים בתופעות האלה שציינת!

גםאני5

New member
התאוריה הזו הופרכה מזמן, אבל שמעתי גם

אמהות שטוענות שהפחתה-עד המנעות מוחלטת בגלוטן עזרה לבעיות קשב וריכוז וקשה לי לעמוד מול אמא כזו ולבקש ממנה מאמרים מפאבמד כהוכחה.
כמו שאמא שלי אומרת, שיאמינו במה שהן רוצות ושיהיה להם לבריאות.

alonaski

New member
מעניין... לא שמעתי על ההפרכה הזאת. האם גם הופרכו

הטענות המדעיות על אותם צבעי מאכל מסוכנים שהתגלו כמסרטנים? (כחול אינדיגו, אדום אלורה, והצהוב ההוא...וכד'?)

פולספגן

New member
זה ברור שיש לך מחסור בברזל, לכן סביר להניח שהיא גם מרגישה

עייפות.
תתחילי לתת לה תוסף ברזל בתור התחלה.
כנ"ל, לגבי שאר הויטמינים, ובמיוחד ה-B12.
&nbsp

למעלה