אקאנה אוכל לחתולים

ninik

New member
היי לכולם,
אשמח להתייעץ אתכם לגבי מזון אקאנה לחתולים.
מצד אחד כמעט כל חנות המליצה לי על האוכל הזה שנחשב פרימיום לפי מה שהבנתי. כמו כן קראתי את המרכיבים על השקית ונראה טוב.
מצד שני הווטרינרית של החתולים שלי טוענת שלהתרחק מהמזון הזה כי הוא גורם להקאות שילשולים בעיות בפרווה ובעיניים.
המליצה לי על מזונות כמו רויאל קאנין והילס אבל הם מכילים הרבה תירס ואני פחות חושבת שזה בריא לחיות.
יש למישהו תובנות לגבי זה?
תודההה🐈

גורדיאן-II

Active member
היי לכולם,
אשמח להתייעץ אתכם לגבי מזון אקאנה לחתולים.
מצד אחד כמעט כל חנות המליצה לי על האוכל הזה שנחשב פרימיום לפי מה שהבנתי. כמו כן קראתי את המרכיבים על השקית ונראה טוב.
מצד שני הווטרינרית של החתולים שלי טוענת שלהתרחק מהמזון הזה כי הוא גורם להקאות שילשולים בעיות בפרווה ובעיניים.
המליצה לי על מזונות כמו רויאל קאנין והילס אבל הם מכילים הרבה תירס ואני פחות חושבת שזה בריא לחיות.
יש למישהו תובנות לגבי זה?
תודההה🐈
כאן יש קישור להורדה או עיון בקובץ השוואה ודירוג איכויות של מזונות מכל סוג.

הדירוג הוא ע"פ מחקר שעשה מנהל הפורום כאן, דימיטרי, והוא אמין וקל לשימוש, כל מה שצריך זה לדעת את שם האוכל באנגלית (או לעיין בקובץ ולחפש אותו).

זה הדירוג של אקאנה Acana (94, 93, 93, 90, 91, 80, 80) - כלומר, אוכל מעולה.
זה של רויאל קנין Royal Canin – Pure Feline (56, 57, 59)
הילס Science Plan [Hill’s] (65, 67, 46, 46, 41, 54, 41, 47, 27, 27, 30, 28, 40, 52, 58, 41)
(המספרים השונים הם סוגים שונים של אותו אוכל, יש פירוט בקובץ)

לא יודע מהיכן הוטרינרית הזאת הביאה המלצה כזאת, ממש מוזר.
מצד שני וטרינרים ממליצים לפעמים לפי המלאי שיש להם בחנות, או סיבות דומות.

נערך לאחרונה ב:

dimitrygo

Active member
מנהל
את באמת חושבת שאם המזון הזה היה כזה גרוע הוא היה נמכר בכל העולם בהצלחה רבה?
אין מזון שלא גורם תגובה לא רצויה באחוז מסוים של המקרים. כי כל חתול מגיב למזון בצורה שונה ואין מזון אחד שהוא טוב לכולם.

ninik

New member
היא לא מוכרת אוכל והיא נחשבת וטרינרית מעולה בגלל זה אני באמת חוששת לתת להם אקאנה

ninik

New member
אולי זה קשור לסוג האקאנה? אני יכולה להיות ספציפית יותר ולהגיד שאני מדברת על אקאנה indoor entree

Yukita

Active member
מנהל
אקאנה אכן נחשב בדרך כלל למזון מעולה. לא שמעתי על בעיות שלשולים וכו' כפי שהוטרינרית שלך סיפרה, אולי היתה איזו בעיה ספציפית בזמן נתון?

בכל אופן, אם תסתכלי בדירוג של דימה, תוכלי אם תרצי בכך לבחור מזונות אחרים שגם הם מקבלים דירוג גבוה מאוד. תוכלי גם לעיין במסמך עצמו וללמוד על סמך מה הדירוג ניתן - דימה בחר מספר קריטריונים כמו למשל אחוז החלבונים וכו' לפיהם אוכל מקבל דירוג גבוה יותר או פחות בניקוד בין 0-100. מאחר שדימה לא קשור לאף חברת ייצור ולאף ספק של מזון אלא מדובר ביוזמה אישית שלו, מדובר במסמך שאינו תלוי בגורמים מסחריים.

מזונות כמו רויאל קאנין נחשבים לבעלי טעימות גבוהה. לפי מה שאמרו בפורום לאורך השנים, זה גם נחשב למזון שקשה לעבור ממנו למזון אחר בעת הצורך, כי הטעימות הגבוהה גורמת לחתול לא לרצות במזונות אחרים. טעימות גבוהה היא נושא בעייתי - כי צריך לשאול מאיפה זה נובע, והתשובה בדרך כלל טמונה במרכיבים שמורידים את איכות המזון (מאותה סיבה שהטעימות הגבוהה של דברים כמו פיצה או צ'יפס נובעים מדברים שאינם בהכרח תורמים לנו לבריאות).

evike

Well-known member
מנהל
נובי שלי אוכלת אקאנה כבר כמה חודשים, יש לה פרווה נהדרת, אין לה שילשולים, ומקיאה לעיתים רחוקות. כל החתולות שלי הקיאו מידי פעם, וקיבלו מגוון מזונות.
וטרינרים ממליצים על רויאל קנין והילס, מכיוון שלחברות האלה יש אוכל רפואי, אז הם נוטים לחשוב שכל המזונות של החברות האלה הם טובים. לרוב האחרות אין, ומשום כך הם מחזיקים במרפאה את המזונות האלה, ומן הסתם בקשר שיש להם עם הספקים, הם כבר קונים גם מזונות אחרים של החברות האלה.

למעלה