אקדמאי לרפואה

בן100

New member
אקדמאי לרפואה

לאחר שסיימתי תואר ראשון בהצטיינות במדעי המחשב, אסיים השנה את לימודי לתואר השני במדעי המחשב, ממוצע התואר צפוי להיות 92+. אני שוקל לעשות הסבה לרפואה. - האם ההרשמה נסגרה כבר בכל המוסדות? - יש לי פסיכומטרי גבוה מאוד ובגרות נמוכה, האם יש כאן אקדמאים שהתקבלו על סמך ציוני התואר? מה הטעם להתסכל על ציוני הבגרות שלי? - האם אפשר לקבל פרטים לגבי הראיון בבן-גוריון?

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

אם יש לך ממוצע כ"כ גבוה בתארים, ממש חבל להסתכל על הבגרות. ישנה אפשרות להתקבל לרפואה על סמך רקע אקדמי בכל אוניברסיטה בארץ. כמובן שהדרישות קצת משתנות מאוניברסיטה לאוניברסיטה, אבל באופן כללי, אם יש לך ממוצע תואר גבוה (מה שאני מבינה שיש) ופסיכומטרי מעל 700 (רצוי אפילו מעל 720), יש לך סיכוי לא רע לקבל זימון לראיון או יום מיונים לרפואה בכל אוניברסיטה בארץ. הדרישות כתובות יותר בפירוט בהודעה שכתבתי לפני כמה ימים. פירוט יותר נרחב על הקבלה לטכניון עם רקע אקדמי תוכל למצוא בטאגליינס. רשמית ההרשמה לרפואה כבר הסתיימה, אבל אתה תמיד יכול לנסות להירשם בהרשמה מאוחרת, יכול להיות שזה יעבוד. לדעתי הכי כדאי שתעשה סבב טלפונים לפקולטות השונות לרפואה ולמדורי הרישום כדי להסדיר את העניין. בתל אביב, בפקולטה לרפואה אתה צריך לדבר עם פנינה: 03-6406053, ובמדור הרישום עם רבקה חנוכה. בירושלים אתה צריך לדבר עם דפנה אסדו: 02-6758018. בטכניון ובבגן גוריון אני לא מכירה כ"כ את המזכירות, אבל אני בטוחה שאם תפנה למדור הרישום שם, ידעו לעזור לך. כדי להתקבל לבן גוריון, אחרי שאתה עובר את סף הזימון לראיון, אתה מזומן לראיון ראשון. אם אתה עובר את הראיון הראשון, אתה מזומן לראיון שני, ואם אתה עובר אותו, אתה מתקבל לרפואה בבן גוריון. על חוויות מהראיונות של בן גוריון תוכל לקרוא בקישורי הפורום, בקטגוריה של ראיונות ומבחני קבלה. אם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן כדי לענות. אושרית.

בן100

New member
תודה על הברכה.

נתונים נוכחיים: תואר ראשון: 89.1, (למדתי בב"ג את שני התארים) פסיכו: 756 בידיעון של ב"ג רשום שלא מאשרים הרשמה אחרי 28/2. מישהו ניסה כן להרשם באיחור למוסד כלשהו?

הצליחו להירשם לטכניון

בהרשמה מאוחרת. אני באמת חושבת שלא מזיק לנסות, מקסימום יגידו לך לנסות בשנה הבאה. מה שכן, אני בטוחה שאני לא מחדשת לך, אבל עכשיו אין כ"כ עם מי לדבר כי זו חופשת פסח. בכל אופן, לפי הציונים שלך יש לך סיכויים להתקבל השנה, במיוחד אם יתחשבו רק בממוצע של התואר השני שלך. עם הממוצע של התואר הראשון אתה גבולי בתל אביב ובירושלים. בטכניון יש לך סיכויים די טובים גם עם התואר הראשון. בבן גוריון זה לא ממש ידוע, אין יותר מדי שקיפות בתנאי הקבלה לבעלי רקע אקדמי, אבל אני חושבת שיש לך סיכויים לא רעים גם שם. בקיצור, אמנם כנראה תצטרך לחכות עד אחרי פסח, אבל כדי לקבל תשובות חד משמעיות הכי טוב להתקשר ולשאול. אושרית.

תרווד

New member
לא יודע אם כבר ציינתי את זה

אבל בת דודה שלי התחילה מסלול לוטרינריה, הפסיקה אחרי התואר הראשון, והתקבלה איתו ועם פסיכומטרי 683 לשנה ב' בלימודי רפואה בטכניון. אאל"ט היא גם נרשמה מאוחר מהמועד.

dafmic

New member
ב"ג

לפי מה שבררתי בזמנו (לפני שנה) לגבי קבלה לרפואה בב"ג על בסיס רקע אקדמי (ובגיבוי הידיעון, הזיכרון שלי לא מה שהיה פעם
): אם אתה עומד ברף האקדמי הנדרש (ציון 90 לפחות ב-4 סמסטרים לפחות) אתה מקבל את האפשרות להיות מזומן לוועדת חריגים (והובהר לי שלא כל מי שעומד ברף מזומן!), כלומר ציוני התואר הראשון לא מספיקים אצלך, ותוכל רק על בסיס ציונים/ ציונים חלקיים של השני. אם התקבלת לדיון בועדה, הם צריכים להחליט אם לתת לך את האפשרות לגשת לראיונות ו/או למבחני המיון הנוספים (מו"ר?) שאולי יהיו השנה (לפי הידיעון). אם כן, אתה צריך לעבור את אותם שני סבבי ראיונות/מבחנים, כמו כל מי שהתקבל לפי סכם בגרות-פסיכומטרי. ממה שהבנתי מאנשים ומהמזכירויות, סיכויי הקבלה הגבוהים ביותר לבעלי רקע אקדמי הם בטכניון (כאמור, הם משריינים מקומות), ועל ב"ג עדיף לא לבנות (אם כי לנסות בכל האוני' תמיד כדאי, כמובן). בהצלחה!

The Reaper

New member
תשובה

אם למדת באוניברסיטה מוכרת בארץ וזה אכן ממוצע ציוניך ואכן הפסיכומטרי שלך גבוה, הרי שתוכל להתקבל על סמך ציונים אקדמיים ופסיכומטרי. לרשותך פתוחים כל בתי הספר לרפואה בארץ, יחד עם זאת ההרשמה הסתיימה השנה. מאידך, יש בפורום הודעה של מישהי שהצליחה להירשם רישום מאוחר לטכניון, שווה לחפש את ההודעה ולנסות להשיג עוד פרטים. בהצלחה.

eimad

New member
הטכניון

הטכניון משריין כל שנה 10 מקומות לאנשים כמוך בפקולטה לרפואה תתשקשר למדור רישום וקבלה בטכניון ככל המהר.... בהצלחה

idbs

New member
אותי מעניין...

מעניין אותי לדעת את הגורמים שהובילו אותך לרצות את השינוי הזה. האם נמאס לך ממחשבים (בכל זאת תואר שני) ? או שזה עניין ישן ברפואה ? מה הוביל אותך להחליט שזה מה שאתה רוצה ?

בן100

New member
ובכן

עם סיום התואר השני ובמבט קדימה, עומדות לפני 2 אפשרויות מרכזיות: האחת, להמשיך ל-PHD, תהליך של 4 שנים. השניה, לעבוד בחברת הייטק ולהוויח טוב. האפשרות הראשונה נחמדה, אבל אני לא בטוח שאני רוצה להשקיע 4 שנים בדוקטורט, אין לי ספק שיהיה מעניין מאוד וכיף, אבל אני לא בטוח שהוא ייתן לי כלים שונים לעתיד, כלים שאין לי ברשותי עכשיו. (לא מובטחת קריירה אקדמית בשל התחרות הקשה ובשוק העבודה אהיה OVER-QUALIFIED) האפשרות השניה משמעותה לבלות את 30+ השנים הבאות בחיי בחברת היי-טק בעבודה שהיא אולי מאתגרת מאוד אינטלקטואלית, אבל אין בה בכלל חיכוך עם אנשים, כטיפוס חברותי, קשה לי לעבוד בלי חברה מסביבי. -- בתור אדם עם יכולות די גבוהות, בשלב זה אני מתעניין ברפואה מהסיבות הבאות: 1. אפשרות להחליף תחום לחלוטין, לעבור לתחום טיפולי יותר ופחות טכני\אינטלקטואלי\אנליטי. אם כבר אני עושה את זה, אני רוצה לבחור את התחום הטיפולי היוקרתי ביותר שיש. 2. אפשרות לשלב בין התחומים לצרכי מחקר, כבעל ידע ב-2 התחומים אוכל לתרום רבות לפיתוחים בתחום הרפואה והאבחון הרפואי, הן בתעשיה בחברות ביוטכנולוגיה שונות והן באקדמיה, שם אהיה אחד מבין מעטים מאוד שיש להם תואר כפול.

בן100

New member
מכיר

התואר הראשון שווה ל-***. תואר שני-שלישי בתחום הזה אני יכול לעשות כבר עכשיו.

נשמע מצוין

גם יהיה לך יתרון מטורף על פני השאר. אתה שוקל את זה או שרפואה יותר קורץ לך?

eimad

New member
תשמע ממני : לך על זה..

רפואה מקצוע מדהים ואתה בעל ניסיון באקדמיה אז בטח בשנים הראשונות תוכל גם ללמוד וגם לעבוד במקצוע שלך אולי במסרה חלקית כי לפחות בשנתיים הראשונות בטכניון מלמדים כל מיני שטויות שבטח לך יש פטור מהם אני מכיר מישהו שלומד איתי עכשיו שנה א' שגם הוא מהנדס מחשבים הוא בן 28 ... אז אתה לא היחיד... לך על זה אם זה באמת מה שאתה רוצה... ומקווה לראות אותך במסדרונות הפקולטה לרפואה בשנה הבאה

nightriders

New member
אם אתה חושב על שילוב מחקרי

לימודי רפואה לא בהכרח יתנו לך יתרון יותר מהנדסה ביורפואית או פשוט השלמת קורסים/ידע בביולוגיה. אפשר לפתח תרופות גם בלי להיות רופא. אם הכיוון שלך טיפולי - לימודי רפואה זאת כנראה הדרך היחידה. קח בחשבון שאם אתה אוהב מסגרת מאתגרת אינטלקטואלית , זה יחסר לך מאוד במהלך לימודי הרפואה. הלימודים הם בעיקר שינון. לגבי עבודה עם אנשים- אני ממש לא מסכים שבהיי טק אין עבודה עם אנשים. מן הסתם אם יש לך תואר שני אתה לא הולך להיות סתם מתכנת. ויש הרבה מאוד פרויקטים שנדרשת בהם עבודת צוות. ואני במקומך הייתי שוקל שום PhD. 4 שנים של זולה בזמן שאתה גם מקבל מלגה ובלי שאף אחד יושב לך על הראש. מה רע תגיד לי???

nightriders

New member
תוספת קטנה

בהקשר לתחום ההתמקצעות שלך. חשבת על המסלול של "חישוב ועיבוד מידע במח" של האוניברסיטה העברית?

nightriders

New member
תנסה לבדוק גם את זה

http://reason.cs.uiuc.edu/eyal אני רואה שאתה בעניין של בינה מלאכותית. הבחור הזה הוא ישראלי במקורו שנמצא בחו"ל - יכולה להיות חוויה.

למעלה