אקווינוקס 2019 נורת מנוע

• פותח הנושא d70
  • פורסם בתאריך

d70

Well-known member
שלום,

לשברולט אקוינוקס 2019 דולקת נורת מנוע בצורה קבועה. פעם ב.. נכבית מעצמה ואחרי ימים אחדים נדלקת שוב.
אני משער שמדובר בחיישן גבולי, ממיר קטליטי שממצה את עצמו ..

אין סיפטומים מורגשים כמו אובדן כוח גימגום מנוע משתנק וכו'.
קוד תקלה P1101.
הוחלף פילטר אוויר.
בבדיקה בטסט ערכים גבוליים בבדיקת מזהמים. מה דעתכם?
יש לי קורא OBD איך ניתן לדעת איזה חיישן מזייף? מה אמורה להיות קריאה תקינה של חיישן אוויר בכניסה למנוע?
יש דרך לאבחן האם התקלה בכלל בקטליטי(קילומטראג' 46km)?

כהתחלה ובגלל הנגישות היחסית טובה אני רוצה להחליף את חיישן האוויר.
האם יש אתר טוב שבהכנסת VIN או פירוט רכב ייתן את המק"ט המדויק?
יש המלצה לאתרים לחלקים מקוריים לשברולט / GM (בפרט לאקווינוקס)?
רכישת חיישנים בחו"ל, אפשרי או שעושים במכס בעיות ועדיף לוותר?

*אשמח גם להמלצות של אתרים/פורומים שמתמחים במודל.

תודה מראש.

em28

Well-known member
The OBD code P1101 is a trouble code that appears when the Power Control Module (PCM) detects a fault within the Mass Air Flow (MAF) sensor system. When this code sets, the PCM detects a discrepancy with the voltage readings coming from the MAF sensor.

• Like
Reactions: d70

moshecaspi

Active member
א. נסה לקבל גם מידע ב-carsforum.co.il.
ב. תקלה בחיישן אוויר, אם זו אכן התקלה, ובנסועה כזו קטנה, זה באמת בושה. יכול להיות שבטיפולים, כולל עכשיו, התקינו לך מסנני אוויר לא איכותיים, או שניקו אותם בלחץ אוויר, וכך הגדילו את המרווחים במסנן, ולכן נפגע החיישן. לא מנקים מסנני אוויר בלחץ. יכול להיות שהוא רק מלוכלך, וצריך לנקות אותו.
ג. רכישה בחו"ל כדאית, רק כדאי להימנע מחברות השילוח המהיר בגלל העמלות שהן גובות לעתים. במכס אין בעיות עם החלק, אלא אם הוא עולה מעל 75$, ואז אתה משלם מסים.
ד. להבנת הבעיה תיעזר גם בגוגל ובסרטונים ביוטיוב (chevrolet p1101).
ה. למציאת מק"ט חפש, למשל, ב- partsouq.com (משלוח יקר יותר), cars245.com (מומלץ לרכוש שם בגלל המחירים ומשלוח בדואר רגיל) או דרך גוגל: chevrolet electric .parts catalog אתה לא חייב חלק מקורי.

• Like
Reactions: d70
למעלה