אקווריום דגי זהב

xstroke

New member
אקווריום דגי זהב

האקווריום סיני רגיל, נרכש בגונגל של אלי בפולג(לא ממליץ על הבחור הגבוהה האנטיפט)
פילטר עם ספוג לבן.
אוכל של טטרה פרימה.
אנטי כלור של סרה.
נקיון והחלפת מים מהברז כ30-40% כל שבוע שבועיים.
ישנו גם דג שחור לנקיון.
אבנים כתובמות צבועות(לקח לי הרבה זמן עד שניקיתי אותם לפני הכנסתם לאקווריום שהתמלא צבע).

אז ככה:
היבנתי שרצוי פילטר פחם? אשמח לקבל דגם אם אכן?
לאחר שהם אוכלים, מי האקווריום נעשים אפורים להחליא וספוג הפילטר נעשה כתום\שחור וצריך לשתוף אותו כל יום.
תוך יומיים מאז החלפת המים והוספת שלושה פקקי אנטי כלור, נוצרה ירוקת במקומות שונים על דופן הזכוכית.
איזה טפט מומלץ לשים בגב האקווריום על מנת לספק את רצונם של הדגים?

אני רוצה שהדגים האלה יקבלו את הטיפול הכי הולם ואיכותי בעולם, לא חסר כסף אז בבקשה תציעו, תאירו והאירו מה לעשות ולא לעשות, מה לרכוש ומה לא להתמש יותר, כמה לחליף מים והאם חיים באקווריום כזה יותר מידי דגים כשישה.
(למטה אחת התמונות מראה את כל האקווריום)
תודה















 

Yogev1982

New member
אם אתה רוצה את טובת הדגים כמו שציינת

אז תחזיר אותם לחנות \ תתרום אותם למישהו שיש לו את התנאים בשבילם.
למרות מה שסביר שאמרו לך בחנות, דגים זהב אלו דגים שצריכים אקווריום של 500 ליטר לפחות (!)
עם עדיפות לבריכות דגים
אם אתה רוצה לעשות חסד עם הדגים תתרום אותם למישהו שיש לו בריכה מתאימה...
בטח ובטח לא אקווריום כזה שרק מהתמונה אני מעריך אותו בגג 120 ליטר...(יכול להיות שאני טועה)
לאחר מכן תקרא קצת בפורומים השונים ותביא דגים מתאימים
לשאר שאלותיך
א. רצוי פילטר חיצוני חזק יעשה את העבודה יופי.
ב. רקע זה עניין של טעם, לדגים לא ממש משנה הצבע של הרגע....יש הנוהגים לשים רקע כהה יותר בטענה שזה מבליט את צבעי הדגים...
ג. ירוקת בהתחלה זה סימן שכנראה ולא עשית סייקל כמו שצריך, אבל אולי אפשר להתגבר על זה
רצוי לא לשים את האקווריום במקום שמגיע אליו שמש חזקה ברב היום
אשמח לענות על עוד שאלות או למקד את תשובתיי איפה שצריך :)
בהצלחה!
 

xstroke

New member
המשך

מה זה סייקל? לגבי הירוקת?
אני לא יכול לתרום את הדגים כיוון שזו מתנה מסבא של הילד. מה שכן, מתוך 6 דגים אני יכול להשאיר 3-4 שיהיה לכם יותר מקום.
האם המעלה צריכה להיות עד 24 או 24 או מעל 24?
ומה לגבי האוכל שעושה צבע אפור במים וכתום בפילטר? אבקש גם המלצה על פילטר לא ענק אבל טוב.
אני שוקל גם להחליף את האבנים לאבני נחל במקום חצץ צבוע בכתום חחח, מה אתה אומר?
 
גודל או נפח אקווריום ותנאים לגידול דג זהב

עומס ביולוגי
ככלל נפח המים צריך להתאים למשקל הדגה. אקווריום עם אוורור ופילטר ביולוגי יכול להכיל 1 גרם דג לכל ליטר מים. ללא אוורור או פילטר ביולוגי מקסימום 1 גרם דג לכל 10 ליטרים מים.
כלומר, שלושה דגי זהב קטנים ששוקלים יחד 100 גרם הנמצאים בתוך 75 ליטר מים זה הרבה מעבר למומלץ. יש לקחת בחשבון שהדגים גדלים ואיתם העומס הביולוגי גדל, מלבד נפח המים יש לקחת בחשבון את האורך והרוחב של האקווריום. דג זהב אחד יכול להגיע בקלות לגודל של 25 ס"מ (ללא הזנב) לא יוכל להסתובב באקווריום ברוחב 20 ס"מ ויקבל עקמת.
עומס ביולוגי גבוה הוא מתכון בטוח למחלות, וגם לדג זהב יש גבול לקשיחות ועמידות.
לפי הספרות, לא פחות מ-40 ליטרים לדג זהב אחד ולכל דג זהב נוסף יש לספק 23-30 ליטרים מים נוספים.

טמפרטורה אידיאלית תהיה 18-20 מעלות צלזיוס. ולא יותר מ-23.5 מעלות צלזיוס. שהיה ממושכת בטמפרטורה של 22.5 מעלות צלזיוס גורמת לנזק עצבי ונזקים פיזיים נוספים, כמו כן להתפתחות מחלות.

החלפת מים שבועית בכמות 10-15% והוספת מים טריים.
פחם בפילטר יספק מים יציבים יותר ללא מומסים חנקנים, יש להחליף פחם בכל כמה חודשים. פחם אינו חוסך ניקיון של הספוג בפילטר או החלפות מים. ממש לא חובה, ואם מתעקשים בכל זאת אז ניתן לחתוך חלק מהספוג בפילטר ולהכניס במקום פחם עטוף ברשת.
פילטר במינימום ספיקה של 4-5 פעמים בשעה את נפח המים שבאקווריום, פילטר גדול יותר לא בהכרח יספק מים נקיים יותר (תלוי בעובי מדיית הסינון) ועדיין נדרש לתחזוקה ניקיון המדיות בפילטר ולתחלופת מים סטנדרטיות.

יש לספק לדג הזהב מקומות מסתור בין 50-75% משטח האקווריום צמחיה, אלמנטים פלסטיק וכו'. גישה לפני המים וחצץ או טפט בצבע כהה.

מים אפורים
תוצאה של התחלה של סייקל (מחזור החנקן) מחדש, או מצע שלא נשטף היטב ומעלה אבק וחלקיקי מוצקים כתוצאה מחפירת הדגים, הזזת המצע וכו' - יש להוציא את המצע ולשטוף היטב ועד שמתקבלים מים צלולים. במידה והמים אפורים כתוצאה מהתחלה של סייקל (בעקבות החלפת מים, נקיון הספוג בפילטר, הזזת המצע) ולא מלכלוך במצע - בתוך כמה ימים המים יצטללו. אין לשטוף את הספוג של הפילטר במים מהברז אלא רק במים מהאקווריום, מים מטופלים באנטיכלור או מים שעמדו במשך 24-48 שעות (והכלור התאדה) בכדי לא להסיר את הביופילם המתפתח על הפילטר. כמו כן להשתדל לא להזיז יותר מידי את המצע.

אצה על הזכוכית - לגרד או לנקות באמצעות מטלית, ספוג או סקרפר
להפחית את שעות התאורה למינימום - לא להשאיר תאורה רצופה במשך יותר מ- 4 שעות רצופות, להפחית להפחית עוצמה ומשך התאורה. אין להעמיד אקווריום מול שמש ישירה ולא מול חלון מואר מידי.
המים באקווריום עשירים בנוטרינטים ובחומרים אורגניים מומסים יש להקפיד על החלפת מים בכמות של 15% פעם בשבוע, כ"כ לתת מספיק זמן (חודש - חודש וחצי) לביופילם להתאקלם בפילטר.

ממליץ לך להשאיר דג זהב אחד בלבד ואת שאר דגי הזהב להחליף בחנות במולי שחור אחד או טלסקופ אחד, רוזי-ברב וכמה גופים - אלו דגים שלא גודלים מעבר ל-4 ס"מ ובכל אופן בלי לעבור את ה-2 גרם דג לליטר מים. להקפיד על החלפת מים שבועית, הזנה כקורט פעם ביום בבוקר או צהריים, לא במזון דפים (שמלכלך את המים) אלא במזון גרגרים. להוציא את גוף החימום (במידה ויש) מהאקווריום ולהשאיר בטמפ' החדר, בקיץ מול מאוורר.

דג זהב, בתנאים אידיאליים, חי בין 8 עד 20 שנים בהתאם לזן.
 

xstroke

New member
יקירי אתה תותח. המשך...

אני ממש מודה לך, קראתי ונהנתי לקרוא.
אשאר לבנתיים עם 3 דגים.
שאלות:
על איזה פילטר אתה ממליץ\חנות?
עכשיו כמעט ושכנעת אותי לרכוש אקווריום של 4 מטר, האם אתה מתמצא במחירים, תכנון, מגיע לבתים על מנת להקים?

תודה
 

Yogev1982

New member
יש פילטרים סינים זולים וטובים

לדוגמא, ולצורך הבהרה אני חובב בדיוק כמוך אין לי עניין בשיווק מוצר כזה או אחר !!!
אני קניתי פילטר 1500 ליט"ש של חברת QQ ב 350 שקל, והוא עושה את העבודה !
יש מלא חברות סיניות נוספות שזה טווח המחירים והם עושים את העבודה יפה...
לעומת זאת פילטר גרמני של אחד החברות המובילות יעלה סביב ה 1000
אם תרצה להגדיל את המיכל מציע לך לבדוק ב YAD2 ובפורומים השונים יש לא מעט ציוד למכירה במחירים של פחות מחצי מחיר מחנויות....
אבל דבר ראשון אתה חייב להחליף אוכלוסיה,
כאבא לילדים :) להסביר לילדים (ולסבא) שזה לא בית טוב לדגים ועדיף שיהיה להם בית גדול....
ולהביא אחרים שיגדלו טוב ויהיה להם כיף בבית שלכם
 

xstroke

New member
אוקיי מקובל

למרות שממש התאהבתי בדגים שהם האבולוציה שלנו מלפני 500 מליון שנה, הם מרתקים אותי ועדיין לא הספקתי לחקור את עולמם אני אדבר עם בני משפחתי על מנת להחליף אותם.
האם יש רשימת דגים שכן מתאימה חוץ מהטלסקופ שאני לא מתחבר אליו?
 

Yogev1982

New member
ממליץ לך מאוד להתחיל לקרוא ב:

http://www.aqua.org.il/aquadex/
יש שם מידע מפורט על כל דג ודג
(לפי התפריט שבצד ימין)
תמצא לך איזה דג אחד או שתיים שאתה מתחבר אליהם ומתאימים לנפח שלך
ומשם יותר קל....
צריכים להתאים דגים
א. בגודל הנפח..
ב. בתזונה...יש דגים שאוכלים אוכל בשרי ויש כאלה אוכל צמחי...רצוי עד חייב שכל הדגים שיש לך יאכלו את אותו המזון
ג. בהתנהגות, יש דגים עדינים ויש אגרסיבים...ויש גם באמצע....אם תשים דג עדין אם דג אגרסיבי, החיים שלו יהיו קצובים מאוד
לכן צריך לדעת לשלב
יש לך מידע מפורט באתר שנתתי לך על כל דג ודג
איזה נפח הוא צריך בערך
מה הוא אוכל
ומה המזג שלו
שזה הפרמטרים החשובים ביותר
 
לשלב קומט עם כיפה אדומה, ראש אריה, שרי ברב..

דגי זהב יש קטנים וגדולים, קצרים, נפוחים ומאורכים, עם עיניים בולטות עם זנב כפול ועם זנב אחד מסווגים אותם לפי גודל הזנב והסנפירים, חשוב לא לערבב גדלים שונים (עד 13 סמ ומעל 13 סמ) נהוג לא לערבב קומטים עם דג זהב נפוץ והדור. אלו עם העיניים הבולטות עדינים יותר. למרות שלא נהוג עם דגי זהב, אפשרי, אם רוצים, לשלב שוונפלד ואת כל שאר סוגי הברבוסים.

חשוב להתאים את גודל הדגים שיהיה בפרופורציה לגודל האקווריום. אם בוחרים בדגי קהילה, מבחר הצבעים והצורות גדול יותר במשפחת משריצי החיים ומטילי מצע קטנים, (טטרות ניאונים, גרזנים, וכו') כמו כן משלבים דגים לפי האופי, לא מערבבים אגרסיביים עם דגים רגועים, ולא מערבבים אוכלי בשר עם צמחוניים, יש הבדל לפעמים בין ההתנהגות בין פריטים בתוך המין עצמו לבין התנהגותם כלפי מינים אחרים. דג בריא בדרך כלל יציג את עצמו, ימתח את הסנפירים, יראה תיאבון, חיוניות וצבעים בוהקים.
 
המשך... תשובות:

פילטר - תפקידו לרוב להוות סנן ביולוגי יותר מאשר מכני או כימי. לשכבה הביולוגית חלק ביצירת הסביבה היציבה עבור הדגים באקווריום ולכן ככל שנפח המדיה הביולוגית בפילטר גדול יותר זהו יתרון. ספוג או צמר פרלון מהווים גם שכבה ביולוגית וגם שכבה מכאנית. השכבה הכימית (פחם, שרף, פולימרים) למרות יכולתה לספוח חומרים אורגנים משמשת בדרך כלל כדי לספוח מהמים צבע או תרופה. במקום הפחם בדרך כלל נהוג להניח שכבה ביולוגית או מכאנית נוספת. חלק מהפילטרים באים קומפלט עם המדיות ולחלקם מקום נוסף כדי להוסיף מדיות. מומלץ פילטר עם ספיקה גדולה יותר מהמומלץ (מינימום פילטר שמסנן את המים 4-5 פעמים בשעה) לכן עדיף פילטר שמסנן 6-7 פעמים את המים בשעה.. תפקיד הסינון המכאני של הפילטר (באופן כללי) משני, וגם הפילטר החזק ביותר אינו חוסך בשאיבות רפש לדגים מלכלכים. כמו כן יש לשים לב שהזרימה לא תהיה חזקה מידי עבור הדגים (כלומר, שעדיין יוכלו לשחות נגד הזרם).
סוגים: לאקווריום בנפח קטן (עד 120 ל') פילטר נתלה על הדופן אסטטי יותר (יש פנימי וחיצוני). לחילופין, פילטר פנימי עם ספוג גדול או פילטר 'מעלית אוויר' (הפשוט והזול ביותר) יעשו את העבודה מצויין. פילטר מעלית אוויר אפשר לבנות לבד והוא מעולה לפעילות, חינוך ולמידה עם הילדים. פילטר דלי מומלץ לאקווריומים בנפח הבינוני והגדול (120 ל' ומעלה). גרמניה ואיטליה מתחרות ברמה הגבוהה (נוחות תחזוקה, משאבה, עיצוב) והן יקרות יותר, ברמה הבינונית והנמוכה סין מתחרה בגרמניה, יש סינים זולים עם אחריות של שלוש שנים ויש סיניים עם מחירים גרמניים. העלות נעה בין עשרות לבין אלפים תלוי בסוג הפילטר. וכמו כל מכשיר חשמלי, יש לשים לב לתקופת האחריות.

אקווריום
מותגים ברמת הגימור הגבוהה, תוצרת חוץ, גרמניה ואיטליה (ג'אוול, אנוביאס). ברמת הגימור הבינונית גרמניה מתחרה בסין, ספרד ופורטוגל במחירים ובאיכות. סדר הגודל עד אורך של מטר,, מטר בין 1000 ל-2000 וקצת יותר, 150 ס"מ מכפיל את הסכום, 200 ס"מ באזור ה- 7-8 והלאה. תוצרת הארץ יכולים להיות שונים משמעותית בין אקווריום "מותג" לבין בניה וכך גם רמת הגימור, יש אקווריום נוח ופופולארי של חברה ישראלית בשם פנורמא שמייצרת סידרה בשם פורמולא והמחירים תלוי בגודל האקווריום וכנראה גם תלוי בספק (כמעט כל חנות..) אקווריום "מותג" תוצרת חוץ בא בדרך כלל עם פילטר מובנה ואקווריום בנוי בידי בעל מקצוע בד"כ ללא פילטר חשמלי מובנה עם זאת מאפשר לבנות פילטר (סאמפ) כחלק מהאקווריום עצמו. בעל מקצוע מאפשר לתכנן גודל וצורה לא סטנדרטיים, לבחור בסוג זכוכית וליטוש, או לוותר על תוספת קיימת אקווריום מותג זה סטנדרט, כמו כן אם מתכננים גודל או צורה מיוחדת לוודא שפונים לאדם הנכון שיהיה גם מוכן לתחזק את האקווריום ולא רק לבנות אותו לצורך העניין. תודה רבה לך, אני חובב ומגדל להנאתי ולא בעל מקצוע בתחום. שמח אם הודעתי סייעה לך.

לגבי מצע רציתי להזכיר שמצע מומלץ (בדרך כלל) מסוג אינרטי שאינו משחרר חומרים ומשפיע למים, למשל, קווארץ (זכוכית). חלוקי נחל אמנם נשחקים עם תדירות המגע במים, אפשרי ליישם במידה ומקפידים על החלפת מים שבועית בכמות 10-15% (החלפת מים קרי: להוציא מים ולהכניס מים חדשים). חשוב לוודא שהחצץ אינו צבוע (צבע עלול להכיל חומרים רעילים) ובמידה והחצץ צבוע עדיף מסוג כזה שאינו משחרר את הצבע למים או משפיע על המים בצורה כלשהי. לדגי זהב, בפרט, עדיף גודל חצץ כזה שיוכלו לשאוב בפה לא דק מידיי. כמו כן יעדיפו גוונים כהים.

דגים לעומת שאר בעלי החיים, בדרך כלל, אינם מתלוננים על מצבם בקול. עם זאת כמו כל בעל חי אחר שמגדלים, חשוב ללמוד ולדעת עליהם ככל שניתן כך שנוכל לגדל אותם בתנאים הנכונים והמתאימים להם להנות מהטבע וללמוד ממנו.
 

xstroke

New member
תודה על התשובות

עדיין לא מצאתי סידור מתאים, אני עובד על זה.
בנתיים הדגים חיים ומזהים את בני הבית ונראים שמחים.

הבעיה:
לאחרונה כל הדגים תוקפים את קסקסיו של דג בערך בגודל שלהם.
לכן הוצאתי את הדג ושמתי אותו בכערה נפרדת עד לברור הענין.
הדג מאותו זן, אותו צבע ואותו גודל, נראה בריא אך בגלל התקיפות חסרים לו קסקסים בבטן.
הם רודפים אחריו באקרווריום.
אולי הדג חולה, אולי חלש, לכן העברתי אותו.

אשמח לקבל כיוון לפתרון הבעיה?
 
כיוון לפתרון :)

בדרך כלל דגי זהב אינם תוקפנים כלפי בני מינם או כלפי מינים אחרים התוקפנות היחידה אצלהם זה שהם בולעים את הביצים שלהם עצמם. האפשרות שדגי זהב יתקפו אחד מהקבוצה שלהם היא לא נפוצה
זה דורש בירור האם אלו זכרים שמציקים לנקבה מיוחמת, האם זה מחסור במזון, חוסר במרווח שחיה או בנפח המים במצבים אלו סביר שכמה דומיננטים יתקפו את הדג החלש מנטלית שהוא לא תמיד בהכרח הקטן פיזית, לעיתים נדירות הם תוקפים דג חולה.
פתרון: לברר בדיוק מה הסיבה מהסיבות הנ"ל שגורמת לבעיה, אם האקווריום קטן מידי גם אם אינם אגרסיבים הם פשוט ילחמו על שטח מחיה ומוציאים אחד מהם מהמשחק עד שמגיעים לאוכלוסיה מיוצבת יחסית לאגרסיביות ולגודל הנפח, חלק מדגי הזהב קופצים ומזנקים החוצה במצבים כאלו בטבע לפעמים נתקעים בזרמי מים חלשים או שלוליות שנקוות בצד אגמים או נחלים המתייבשים קפיצה כזו בטבע יכולה להציל את החיים שלהם במידה ונופלים בכיוון הנכון של האגם או הנחל

אל תדאג לגבי הקשקשים יצמחו מחדש רק תוודא שהדג ישאר בבידוד למשך שבוע-שבועיים ואפשר להוסיף מתילן בלו למים כחיטוי
הייתי דואג למקום מסתור לכל דג ודג בחלק האחורי, מרווח שחיה בחלק הקדמי, מסתור מאחרי צמח פלסטיק זה לא תמיד מספיק... אם יש עומס ומאסה ביולוגית גדולה והדגים מלכלכים (באקווריום במידות הדרושות לגודל הדג ורמת הפעילות שלו) יש לדאוג לאוורור טוב של המים באמצעות פילטר מפל ופילטר ספוג כתוספות אוברקיל וכמובן שאיבות רפש
 

xstroke

New member
שוב, דרך הניסוח וסיפור שלך מרתקים את הקורא

תראה אני יודע שעדיין לא פתרתי את בעית מרחב המחיה שלהם. בנתיים ארגנתי להם פילטר חצי פחם וחצי ספוק(מאז המים צלולים מאוד), מים אני מחליף כמעט את כל המים מידי שבוע, אוכל חצי שוקע וחצי צף(לדומיננטים ולפחות) מעורבב TESLAּJBL.
אני עוקב בתדירות גבוהה אחר המתרחש בעולמם בפרט של הדג המותקף שכבר עכשיו זה נרגע אבל הבטחתי לעצמי שאני מגן עליו ויהי מה דווקא כי הוא מותקף :)
החלפתי להם את החצץ הצבוע הזוועתי הזה (פשוט מוכרים רעל לחיות) בחלוקי נחל אמיתיים ולא זוהרים שתהיה להם אוירה אינטימית (לא הייתי רוצה שכל היום איזה צבע זרחני ירעיל אותי ויסנוור אותי).
אני מתכוון להפתיע את כולם בקרוב באקווריום 2 מטר עם כל מה שצריך ואני עוד אעדכן אותך לגבי זה. אני אדאג שיהיו להם חיים טובים אצלי(בהמשך אעבור לבית גדול יותר ומובטחת להם בריכה ענקית.
בנתיים הם נראים מאוד שמחים, איך שאני מתקרב הם כבר מזהים ומתחילים להתרוצץ לקראת הארוחה וכשאני מכניס את האצבע הם לא מפחדים ומתלתפים לצידי :)
בלילה הם יורדים לקרקעית בקבוצה ולא זזים! אני מרותק מעולמם..
 

xstroke

New member
זרמים באקווריום

הקנה העליון האמצעי של הפילטר מוציא מים בחוזקה וגורם לסחף (סימון בתמונה המצורפת)., הדגים לא מוצאים מקום מנוח ונסחפים. זה נראה כמו משחק ללכת ולחזור עם הזרם אבל גם נראה שאין להם מנוחה.
אני לא יכול לסתום את היציאה כי הפילטר חזק מידי ותהיה לי הצפה למעלה. מה אתה ממליץ או שזה טוב להם?

 
למעלה