אקווריום עם צמחים - דישון ? - הלכתי לאיבוד

אקווריום עם צמחים - דישון ? - הלכתי לאיבוד

צחי שלום,
מה הוא הדשן ה-מומלץ עבור אקוריום עם צמחים ? ישנם כל מיני דשנים חלקם עם CO2 חלקם עם ברזל, אשלגן ועוד חומרים אחרים.
אני מחפש דשן מרוכז שייתן את התוצאות האופטימליות - האם יש המלצה כלשהיא ?
עד היום השתמשתי ב- CO2 BOOSTER - לא יודע למה, הייתי ב-3 חנויות ובכל אחת מהן לא היה - הציעו לי כל מיני חומרים אחרים (על כולם בכתב יד בעברית היה כתוב דשן נוזלי) ויצאתי מבולבל ומתוסכל מההמלצות שדל המוכרים.
תודה
מתושלח הצעיר 2

בוקר טוב מתושלח

בוא נעשה קצת סדר בבלגן.
1 את צמחי המים אין צורך לדשן באם יש דגים באקווריום.
2 לשם תשובה מלאה אני צריך לדעת את שמות צמחי המים באקווריום שלך.
מצרף לך בנתיים כמה תמונות אקווריומים ללא כל חומרי דישון כלל .
חזור בתשובות כולל סוג הפילטר מה יש בו,סוג הקרקעית וכל אשר אתה יכול לספר לנו על האקווריום שלך וכן צרף תמונה
קבל קישור לתמונות צמחי מים לאקווריום שלא צריכים דישון ממקור חיצוני
http://www.aquagarden.co.il//project.asp?title=צמחי-מים-לאקווריום-1&pid=281&cid=65&id=47

סוגי צמחים

בניתי פילטר ביולוגי אשר פועל 24/7 באופן הבא -
משאבת מים קטנה מעלה את המים לתוך עדנית באורך של כ- 60 ס"מ מלאה ב-טוף והמים חוזרים לאקוריום בכח הגרביטציה.
סוגי הצמחים - צמח הסיף האמזוני, , קריפטוקורינה ויליסי, קאבומבה, ועוד 2 סוגים שלא הצלחתי לזהות - דומה ל-ולסינריה אבל ננסי עד 5 ס"מ גובה והשני ב-גון חום-אדום.
ה-מצע חלקו אבנים קטנות , חלקו חול קורץ (כמו חול ים) וגם באקוריום אחר מצע של שכבת כבול ומעליה חול ה-קורץ
מיקום האקוריום הוא ב-חוץ, לא שמש מלאה אבל די הרבה אור (יש אצות ירוקות) בחלל סגור נגד ה-קור וכמובן עם חימום
תודה
מתושלח הצעיר

הצמחים הם צמחי מים

ממה שאני רואה ראשית אלו שתי אקווריונים שונים .
הצמחים הם צמחי מים ואין כל צורך לדשן אותם.הפרשות הדגים ומזונם זה הדישון לצמחים.
הבעיה וכך נראה לי משום שלא העברת את צילום האקווריום עצמו. כי תאורת המים לא טובה וזה שהאקווריום בחוץ לא עוזר לצמחייה משום שהזכוכית היא פילטר לאור .והצמחים לא מקבלים את קרני ה-UV הנחוץ להם.
באקווריום פנורמי אין מקום להכניס תאורה ללא שינוי משמעותי של הפלסטיק למעלה .
1 שנה את התאורה כאשר בין הנורות והמים לא יהיה זכוכית.
2 הכנס כמה דגים נוספים ולא להחליף מים וראה איזה פלא הכל יסתדר מעליו.
3 להחליף שליש מים פעם בשלושה חודשים ובאותה הזדמנות שאב את הרפש מהקרקעית והוסף מים חזרה מים ללא כלור (מי עדן או אחר)
4 אתה יכול גם להתקשר אלי שאוכל להסביר לך יותר מדוייק.
שבת שלום.

דישון הצמחים

צחי שלום,
נכון - מדובר ב-כמה אקוריומים - ברשותי 3 אקרויומים של 100 ליטר, 1 של 200 ליטר ועוד 2 של בערך 50 ליטר.
ללא הטיפול בדישון של המים - הצמחים באופן קבוע היו מתים / נעלמים לאחר כמה זמן, מאז שהתחלתי לדשן - הצמחים החלו לגדול , להיות ירוקים ולהרגיש טוב.
הייתה תקופה שהחלפתי 1/4 מכמות המים כל שבוע.
שאלה - הזכוכית מסננת את קרני ה-UV ?
שאלה נוספת שבגלה העליתי את הנושא - באיזה סוג של דשן מומלץ להשתמש ? CO2 ' ברזל חנקן ?
תודה
מתושלח הצעיר

ושוב אני חוזר

צמחי מים לא צריך לדשן הם מקבלים את כל אשר נחוץ להם דרך ההפרשות של הדגים ותאורה ללא מחיצת זוכוכית בינה והמים.
הפסק להחליף מים ותקבל אקווריום כמו שבסירטון המצורף

למעלה