אקווריום צמחיה

jammer

New member
אקווריום צמחיה

רציתי להתעניין בטיפים בנוגע לאקווריום צמחיה. אילו צמחים כדאי להכניס? האם למישהו יש המלצות על חנות בה מבחר צמחייה עשיר? וכו'. תודה רבה :)

kobi10

New member
מדובר בעבודה דיי קשה

ולא לחסוך בציוד : תאורה נכונה, מדידת ph ומכשיר איזון , בלון co2 . לדעתי אם אתה מתחיל בנושא , תשקיע וסע למושב ציפורי ליד נצרת שם מגדלים וגם תקבל הסבר ארוך וחשוב. במידה ולא תיגש לעניין ברצינות תתאכזב מהר.

jammer

New member
אני מאזור המרכז

כך שנסיעה עד לנצרת כנראה לא אפשרית בזמן הקרוב. השאלה האם אוכל לקבל כאן מעט המלצות, ושמות של צמחי מים שכדאי לחפש בחנויות המתמחות, על מנת שיהיה ממה להתחיל (פרט לקריאת מאמרים בנושא, דיבור עם המוכרים, וכו'). תודה :)

אורי-

New member
רמת רזיאל בא בחשבון?

יש להם חדר תצוגה מדהים לאקוואריומי צמחיה. לגבי ציוד - אם תהיה ממש סגור שזה מה שאתה רוצה , זה הזמן לסקר שוק. אק' צמחיה טוב צריך להקים מההתחלה כאק' לצמחיה. (החל בקרקעית - שכבת דשן , ועד המכסה - המון תאורה). אני מניח שיש לך אתרים בנושא - תראה בקישורי הפורום. פורום "דג" ופורום הדגים הישראלי מכילים המון מידע , מאמרים, וחבר'ה שמגדלים אק' צמחיה מוצלחים וישמחו לחלוק ידע.

jammer

New member
סליחה על השאלה, אבל...

איפה זה בדיוק רמת רזיאל?

אורי-

New member
אוקיי... צודק... רמת רזיאל :

בדרך לירושלים - יורדים במחלף הראל , נוסעים לכיוון עין כרם , בכיכר הראשונה (הסטף) ממשיכים ישר - יש שילוט. משם זה עוד כ 7 קילומטר. (חברה שלי גרה בעין כרם , אז היו כמה וכמה פעמים טובות שבדרך הבייתה קפצתי אליהם). דגים - הם לפעמים ממש יקרים , אבל לראות את האק' שיש להם שם בתצוגה.... שווה את ההגעה. הם חוות גידול גדולה , ויש להם המון סוגי דגים (וחלקם לפעמים במחירים ממש זולים, חלקם , כמו שכבר כתבתי - ממש לא) , בחוץ יש גם כמה בריכות , באחת יש להם דגי קוי ענקיים (היה להם ואולי עדיין יש , קוי שחור באורך קרוב למטר ושמן כמו בולדוג).

אורי-

New member
עוד מקומות עם המון צמחים

נווה ימין - ליד כפ"ס (נציגים של אקוואלוג'יק) יש מבחר גדול. בצומת ירקון יש את "ברדי" (לכיוון הוד השרון) ואת "זו ארץ זו" (לכיוון פ"ת). בבני ברק יש לך את "דגי נוי רמת יצחק" בפתח תקווה "סנפיר" במדרחוב , "מיסטר זו" במדרחוב. כל החנויות האלו , למעט האחרונה , מכילים אק' מיוחד לצמחים ולא כמה צמחים זרוקים באיזה אק'. בנווה ימין יש הרבה יותר מזה - יש להם ממש שני שולחנות , כמו בחממה , מלאים בשורות של צמחים. כמובן שבכל חנות תוכל למצוא צמחים , ואפילו להזמין מראש סוגים מסויימים, אבל באלו שציינתי יש יותר סיכוי למצוא צמחים בריאים ובמבחר.

jammer

New member
ואיזה צמחים מומלצים, לדעתך?

מחפש, מן הסתם, צמחים עמידים, שגם מתחיל יוכל להתמודד עמם היטב.

אורי-

New member
לא חסרים

תברר במשתלות בכל מקרה , מה התנאים שהצמח צריך. בצפון - יש את משתלת לינוי ואת אקוואלוג'יק , שאני לא זוכר מה הכתובות , אני אברר. צמחים טובים למתחילים: וליסנריה (נראה כמו עלים של בצל ירוק , מתפתח מהר מאוד ושולח המון שלוחות) אלודיאה - צמח "פשוט" עם ייחורים , גדל במהירות. אנוביות (צמחים עם עלים רחבים , בד"כ לא דורשים המון אור) להמנע (בהתחלה) : צמחים עם עלים אדומים (צריכים המון המון תאורה) , דשאים למיניהם.

למעלה