אקווריום של ציקלידים

prilit

New member
אקווריום של ציקלידים

שלום, אני דיי חדשה פה, ויש לי כמה שאלות על דגים טורפים (ציקלידים). יש לי אקווריום גדול (90*60 בערך) כבר יותר מחצי שנה. כשקיבלתי אותו היו בו 12 דגים. במהלך החודשיים האחרונים מתו 4 דגים, לא היה ברור לי למה כל אחד מת. החלפתי את האוכל, יתכן וזה קשור לזה? בכל מקרה אני רוצה להוסיף דגים חדשים. הדגים שיש לי היום זה 3 זברות, 2 ציקלידים אפריקאיים ו-1 דג תכלת זוהר (אני לא יודעת בדיוק את השמות), אהה ודג מנקה אחד עננק. מה מומלץ להוסיף לאקווריום? איך עושים את זה בלי שהדגים הותיקים והחזקים יזיקו לדגים החדשים? מה אורך החיים של הציקלידים? אשמח אם יש פה מישהו שידע חענות על כל השאלות שלי ביייי

duel

New member
שיטות להוספת דגים חדשים לאקווריום

של דגים תוקפנים (ולא טורפים כמו שנהוג לומר): לפני הכנסת הדגים החדשים לאקווריום מומלץ לעשות: 1. להאכיל את הותיקים - ישביע תיאבון. 2. לשנות ולהזיז את העצמים באקווריום - ישנה תחומי טריטוריה. 3. לכבות את האורות. 4. להכניס את הדגים החדשים. 5. לדאוג שביום למחרת האקווריום יהיה חשוך (ע"י כיסוי האקווריום). ** חייב לציין שתמיד החלש ימות באקווריום מסוג זה.

prilit

New member
סוגי הדגים

היי duel המון תודה על התשובה. האם ידועות לך התשובות לשאלות האחרות? איזה סוגי דגים כדאי לקנות לאקווריום כזה כדי לשמור על איזון? ואורך החיים של דגים מסוג? אשמח לעוד תשובות בנושא... או אפילו הפניות למקומות בהם ניתן לחקור בנושא. ביי, פרילית

duel

New member
עוד תשובות

לגבי סוגי הדגים, יש הרבה מאוד סוגים שתוכלי להכניס, העיקרון הוא להכניס דגים תוקפנים שגודלם יהיה כגודל הדג הקטן באקווריום ומעלה. כל דג חדש קטן יותר שיוכנס יחטוף בראש. דבר נוסף לגבי אקווריום מסוג זה, מומלץ להכניס מספר דגים בבת אחת ולא אחד אחד, מצב זה גורם להערכת כוחות מחודשת באקווריום ומערער את כוחנותם של הדגים הותיקים. כששואלים מה אורך החיים של ציקלידים זו שאלה ללא מענה כי משפחת הציקלידים מונה כ-5000 מינים של דגים.... לי אישית יש רמירז בן כשנתיים והוא עדיין "לוחמני" כמו ביום שרכשתי אותו. לגבי תמותת הדגים שהזכרת, קשה לדעת בלי לקבל פרטים על מערכת הפילטרציה, נפח האקווריום וכיוב'. והאם כתבתי כבר שתמיד הדג החלש ימות?

למעלה