אקווריום 65 ליטר ללא חמצן ומשאבה?

mlior3

New member
אקווריום 65 ליטר ללא חמצן ומשאבה?

שלום,האקווריום ממוקם בתוך הקיר כזה ומעל למיטה שלי ואני לא רוצה רעשים (שהוא יהיה יפה וישתוק).
אני רוצה לציין שהרוחב שלו הוא 10 ס"מ רק .
גיששתי קצת באינטרנט וראיתי שיש אופציה של צמחייה , השאלה אם זה מתאים לאקווריום בגודל כזה ? (אם אפשר) איזה דגים אפשר להכניס לאקווריום כזה ?

האקווריום לא פעיל הרבה זמן , וזהו.

תודה

נ ע ל

New member
אהלן!

מודה שצחקתי קצת מה"שיהיה יפה וישתוק". :)
לצערי האקווריום נשמע קצת בעייתי- קודם כל, הוא מאוד צר- וכל בעל חיים שיצטרך לחיות בנפח כה קטן, גם דג, לא יהיה בעל חיים מאושרים במיוחד...
מעבר לכך, חמצן יכול להיכנס לאקווריום או דרך משאבה או דרך ערבול של פני המים (שיכול להגיע מפילטר, למשל). חמצן נכנס גם בכמות קטנה דרך פני המים אבל מאחר והאקווריום שלך צר כל כך, גם האופן הזה ירד פלאים..
וכמובן בנוסף להכל, פילטר (אני משער שבמשאבה התכוונת לזה) הוא מה שגורם לדגים שלנו לחיות באקווריום - הוא מנקה אותם. בלי זה הם לא יאריכו חיים גם ככה...
בקיצור, נשמע יפה על הנייר, אבל לדעתי עדיף לוותר. או לעשות אקווריום כמו שצריך מתוך מטרה שגם יהיה יפה וגם כיף למי שחי בתוכו, או לוותר..

mlior3

New member
עם אקווריום כזה ,אני יודע שזה בעייתי .

בגלל זה אני מחפש עוד פיתרון שיחסוך את כל הרעשים ..וברור שאני רוצה שהדגים יחיו לתקופה ארוכה .
ששני הצדדים ייהנו ;)
וגם חשבתי על האופציה של הפילטר והחמצן ,ואני רוצה להזמין מאיביי אם אצטרך

נ ע ל

New member
המממ

אין לי פיתרון אחר חוץ מחמצן ופילטר... שניהם חשובים
אבל בכל מקרה, כמו שאמרתי, ברוחב כזה, רוב הדגים יסבלו. זו לא ממש איכות חיים...
גם לדעתי מהר מאוד הזכוכיות יתמלאו לך באצות ואלא אם כן תשתעבד ללהכניס את היד עמוק עמוק ולגרד אותן, זה יהיה לא כל כך אסתטי..

roeeya

New member
בעייתי מאוד

כמו שידידי פה אמר, זה נשמע יפה על הנייר אבל אקו' נישה כאלה תמיד מסיימים בתור ביצה ירוקה כי מאוד קשה לתחזק אותם בגלל הנישה והרוחב.
לגבי רעש, חייב להיות משהו, לפחות פילטר שנותן פכפוך על פני המים.
אפשר לעשות שם אקו' עם צמחיה ושרימפים, הם יסתדרו עם פילטר קטן, אבל עדיין תהיה לך בעיה של תחזוקה. ממליץ לוותר.

mlior3

New member
האקווריום היה פעיל כבר .

אבל לפי התגובות שלכם יהיה לי עדיף כבר לנסות ללמד את הדגים ללכת או משהו כזה חח
אז תודה על העזרה חברים ,ואני אוותר על זה כנראה

למעלה