אקוסטיקה

pini6910

New member
אקוסטיקה

שלום,אני רוצה לבנות במה קטנה בחדר על מנת שתבודד לי את הסט מהרצפה בצורה הכי יעילה,למישהו יש רעיון?

Bonbon1948

New member
היה פה איזה מדריך

שאני כרגע לא מוצא אותו..
יש לך מידות?

pini6910

New member
כן

150 על 150 בערך,הקטע זה לבנות במה צפה שתבודד כמה שיותר

liberdi

New member
הנה:

מנסיון,זה עובד:

JeNiroNir

New member
אם כבר במות..

הסתכלתי בפורומים בחול וגם פה וכל מה שראיתי זה שתמיד מי שבנה את הבמות האלו שם עליהן סט אלקטרוני..
ניסיתי לבדוק אם מישהו כבר שאל אם זה יעבוד גם עם סט אקוסטי אבל לא ראיתי,

אז מה שאני בעצם שואל זה אם הבמה הזאת תעבוד עם מערכת אקוסטית? או שהיא בכלל לא תפחית את הרעשים שמגיעים לדירות מתחתיי?

Bonbon1948

New member
כשיוצא צליל ממקור קול מסויים

הצליל הזה פוגע בכל מיני מקומות בחדר בכל מיני זויות. חלקו חוזר אלינו וחלקו נספג בעצם שפגע בו.
כשאתה שם את התופים על במה אתה נותן לסאונד סיבה מאוד טובה להיספג קודם בבמה ורק אחר כך להגיע לבטון. זה בעצם מקטין את כמות הרעש שיוצאת מהחדר. בתוך החדר לא תשמע הבדל מבחינת ווליום.
כך היה גם לאח שלי, הוא מעשן נרגילה והשכנה שלו מלמטה התלוננה על הרעש הזה. אמרתי לו לשים חוצץ בין הנרגילה לריצפה והיא לא תשמע אותה. הוא השתמש בחתיכת קלקר וזה עבד.
עם כל מקור סאונד אחר זה אותו הדבר, פשוט בעוצמות שונות. תופים מפיקים הרבה יותר עוצמה מנרגילה.. חחחח.
שבת שלום. :)

liberdi

New member
בכלל לא תפחית את הרעשים שמגיעים,המשך: |הלווא

או שהיא בכלל לא תפחית את הרעשים שמגיעים לדירות מתחתיי?
הבמה לא מפחיתה רעשים [אולי קצת בסים מהבייס דראם] אלא,רק מונעת העברת ויברציות = דפיקות ,בעיקר מפדאל הבייס דראם ישירות לתיקרת השכנים מתחת. [אם כי בבייס אקוסטי המכה מתפזרת יותר לתוך התוף,ומרעישה....
מניעת הרעשים ממערכת אקוסטית = סיפור של חדר צף,אטימה,איורור
וכו',כנראה עבודה רצינית למקצוענים,בתקציב גדול....

JeNiroNir

New member
לא כל כך הבנתי את השורה התחתונה..

מבחינה אקוסטית לא כל כך משנה לי כרגע.
כרגע יש לי תלונות מהשכנים קומה מתחתיי על הדפיקות (בעיקר של הבס מן הסתם)
אז השאלה שלי היא בשורה התחתונה זה אם זה יעזור קצת או הרבה (או בכלל לא) אם אשים את המערכת על במה צפה?

למעלה