אקורדים לגיטרה

אקורדים לגיטרה

היי לכולם מה שלומכם
התחלתי לנגן על הגיטרה בגילי המופלג והאמת שהולך לי לא רע, העניין הוא שביום הראשון שהחזקתי גיטרה ביד, חבר שלי התעקש שאני אלמד Am C E Em ואני התעקשתי שילמד אותי את it there anybody out there הוא לא ידע לצערי אבל אז הזדמן בדרכי אחד שכן ידע והוא הראה לי איך מנגנים, אח"כ עוד מצאתי באינטרנט את כל המנגינה הימים עברו והגעתי למצב שאני מנגנת אותה בצורה טובה ורציתי לנגן קצת ביחד עם האלבום ואז הבנתי שהטאבים שיש באינטרנט הם על סולם אחר לגמרי מהאלבום באיטנרנט מה שנשמע לי מדוייק מתחיל ככה ------------1------------------------1------------------------1-------------- ----------2---2-------------------2----2------------------2-----2---------- 3--0---3--------3--0---3-----3----------3------3-----3-----------3------ ------------------------------4----------------4------3-----------------3--- ------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------ באיזה שהוא שלב זה כבר בלתי אפשרי בשבילי.. מישהו יודע איך מנגנים את זה בצורה אפשרית בסולם של אלבום או אולי מה שכתוב באינטרנט נכון וזה איזה שינוי בהקלטה או משהו? לא נעים לי להגיד אבל העניין מטריד את שלוותי, מקווה שאמצא פה איזו עזרה שיהיה יום טוב

Anuerysm

New member
תקשיבי לחבר שלך

בדיוק כמוך אני הייתי, ביקשתי מחבר שלי שילמד אותי לנגן את איז ד'ר אניבאדי אאוט ד'ר והוא אמר לי "לא, זה לא הולך ככה, אתה צריך קודם ללמוד את כל המשחק ותוך זמן קצר תדע גם לנגן" אבל לא הקשבתי לו, ניסיתי לנגן את איז ד'ר אניבאדי אאוט ד'ר ובסוף התייאשתי, כשהתחלתי ללמוד לנגן כמו שצריך נזכרתי שרציתי ללמוד ת'שיר הזה ואז ניגשתי אליו ולמדתי אותו ביומיים

בן אדם

לא חיפשתי לפתוח דיון על איך וכמה צריך ללמוד גיטרה חיפשתי מישהו שיענה לי לשאלה שלי תנסה לנגן את זה לפני שאתה מלמד אותי איך ללמוד לנגן. ואם אתה מצליח תגיד לי את האקורדים.. אם אתה לא טורח אפילו להרים את הגיטרה ולפרוט, חבל על המילים. ותלמד אתה שלכל אחד יש את הדרך שלו!

הביטי...

לכל מנגינה בעולם יש מיליון דרכים לנגן אותה כיוון שיש סולמות שונים. אפשר לנגן את IS THERE ANYBODY OUT THERE בעשרות וריאציות, והאינטרנט תאמיני או לא הוא לא מקור מוסמך לטאבים ולא בטוח שתמיד תיפלי על הנכונים, בסך הכל מי שכותב אותם הם אנשים כמוני וכמוך שעלו על המנגינה איך שהם שמעו אותה. בכל אופן, is there anybody out there זה קטע שרובו מבוסס על סולם לה מינור, או במילים אחרות אקורד Am, כאשר כל פעם הבס ליין עולה בחצי טון, מגיע לC ושוב יורד בחצי טון עד שהוא חוזר ללה מינור. בגדול זה לא קטע קשה בכלל. וחוץ מזה למרות התקיפות שלך להודעה של הבחור שבסך הכל ניסה להגיד לך מה שאת כנראה הולכת ללמוד בדרך הקשה, שעדיף ללמוד קודם דברים בסיסיים, כדאי שתקשיבי לאנשים שכבר מנגנים כי גם הם היו פעם מתחילים.

תודה

אבל הפוך לא? להעלות בחצי טון לא? #? ותגיד אתה מצליח שהסריג הראשון יהיה סגור, סריג שני - מיתר שני, סריג שלישי - מתיר שלישי, וסריג חמישי - מיתר רביעי? אני באמת שואלת, זה אפשרי? או פשוט לעשות את זה במקום אחר בגיטרה?

The Walrus

New member
צודקת להעלות

וזה לא ממש אפשרי. רוב הסיכויים שהוא השתמש בcapo (זה מה שאני עושה) או שהוא כיוון את הגיטרה גבוה יותר בחצי טון.

למעלה