אקורדים לשירים

sandman14

New member
אקורדים לשירים

שלום אני רוצה לנגן כמה שירים של רדיוהד בפסנתר לאיזה שהיא הופעה קטנה ואני מחפש את האקורדים של קארמה פוליס, פרנואיד אנדרוייד,2+2=5,איי וויל,פרימיד סונג, יו אנד הוז ארמי .. השיר היחידי שמצאתי זה קריפ ..מן הסתם אבל זה חרוש כבר אשמח לעזרה מכם.. שבוע טוב וחופש נעים

טוב....אז ככה

שני הלינקים למטה יובילו אותך לאקורדים/תווים לפסנתר/רודס של השירים המצויינים. לגבי 2+2=5 , i will , - אלה לא שירים לפסנתר...ככה שאני לא יודע מה לומר חוץ מ -נגנו אותם על גיטרה (הם יחסית פשוטים על גיטרה וישמעו דיי מוזר בפסנתר..) לגבי you and whos army - לא מצאתי תווים - כנ"ל paranoid android..

יש קצת בעיה עם הלינק שנתת....

לא ניתן להוריד באתר הזה אף לא תו אחד של רדיוהד....הוא טוען שיש בעיית זכויות יוצרים ומונע הורדה....בדקת אותו לאחרונה? או אולי אני פשוט לא יודע להשתמש באתר...בקיצור - אשמח לקבל הסבר, כי נראה שיש להם את כל התווים.

libro

New member
צודק, לא נכנסתי שנים

וגם לא של אף יוצר אחר

libro

New member
אבל כאן יש ה-כ-ל

http://www.azchords.com/r/radiohead-tabs-3178.html

Knives Out

New member
בקשר לYou and whose army

אני לא מצליח לנגן אקורדים נכונים ב: You and whose army.... You and your cronies... You forget so easy/easily

להלן

cm# E A you and whose army F# G# X2 Cm# E A you and you cronies F# G# X2 Cm# E A you forget so easy וזהו....

Gigantic Boots

New member
זה מוקטן שמה...

אקורד מוקטן. אם מנגנים את זה בצורה שכתבת אז זה הורס את כל הצרימה של האקורדים! וגם אז זה לא האקורדים שהם מנגנים.

ספציפית?

מה זה שמה? ואלו האקורדים המדוייקים ....אפילו ניתן לראות זאת בהופעה חיה....

Knives Out

New member
ת'אמת שגיליתי שזה לא מדויק..

C#m . . . . . E/B . . . . . Bbdim7 Ebdim Ab Ebdim Ab ?You and whose army C#m E/B Bbdim7 Ebdim Ab Ebdim Ab You and your cronies #C#m E/B Bbdim7 C#5 C# E F# C You Forget So Easily #C# E F# C We Ride Tonight

חבר יקר....לא נראה לי בכללל

זה נשמע ממש לא טוב... במיוחד בפזמון אתה עושה C# במקום Cm# הפזמון הולך ככה.. Cm# E F# C# X12 we ride tonight

vegetable man

New member
אלה דקויות שלדעתי

אין להם ממש טעם. שום אקורד שתכתבו לא יצליחו לבטא איך צריך לנגן את זה באמת. גם המוסיקה עצמה הרבה יותר גמישה מאיך שכותבים אותה, מותר לנגן שונה מפעם לפעם, זה לא מתמטיקה, וגם רדיוהד עושים את זה כל הזמן. כתיבה באקורדים היא ממילא דבר לא מדויק, היא מוגבלת לתחום מצומצם, היא רק נותנת סוג של מושג כללי איך הכל צריך להישמע. אם רוצים ממש לנגן אחד לאחד, אקורדים זה לא מה שיעזור, ככה שכדאי לקחת את העניין בערבון מוגבל.

Gigantic Boots

New member
מהמהמה חח?

אקורד זה אקורד. זה אסופה של צלילים, שלכל צליל יש תדר מסויים. אם אתה משנה אקורד אתה משנה שיר, אתה משנה הרגשה.

vegetable man

New member
בדיוק

וזאת הסיבה שלהמון שירים שאנחנו אוהבים יש יותר מגירסה אחת - היכולת לשנות אותם כל הזמן, עדיין ברמה כזאת שזה יהיה אותו שיר. וכמו שאמרת, "אתה משנה הרגשה" - באמת זה יכול לגרום לנו לאהוב גירסה אחת ולא לאהוב גירסה אחרת. ומין הסתם, אי אפשר להביע לגמרי שיר בעזרת אקורדים, ממילא (כלומר אפשר, אבל תוך ויתור על פרטים בנגינה שמקלקלים). אקורדים שתמצא באינטרנט יכולים לעזור במקרה הטוב, לליווי, אלא אם כן תדע בעצמך איך לפתח מהם את השיר עצמו, אבל במקרה כזה מראש לא היית צריך אותם...אלא אם לא הכרת בכלל את השיר מראש.

avki

New member
מה?! הסבר את עצמך...

בלבלת אותי לגמרי בפיסקה האחרונה. נראה לי שאתה מערבב שני תחומים בתפיסה של המושג הנקרא 'שיר'.

vegetable man

New member
אני אנסה שוב

כל מי שיש לו שמיעה מוסיקלית, יכול לנגן ללא צורך בלקרוא אקורדים, נכון? הוא ינגן משמיעה, ויוכל לנגן אחד לאחד את השיר. רק אם מדובר בשיר שהוא לא מכיר, אז מין הסתם הוא יצטרך לקרוא אקורדים כדי לדעת פחות או יותר איך הוא הולך. אבל מה עם אלה שאין להם? או שהם עושים עבודה לא פשוטה ובעצמם מגלים מה האקורדים, או שהם נעזרים באקורדים מהאינטרנט למשל. במקרה כזה, אקורדים זו שפה שלא תצליח לתאר לעולם את הניואנסים הקטנים שבשיר (בשונה מתווים ממש, עם כל הסימונים). זהו.

למעלה