אקורד מוזר

• פותח הנושא SHEX
  • פורסם בתאריך

SHEX

New member
אקורד מוזר../images/Emo95.gif

בשיר "כולם אוהבים את דניאל" של דניאל סלומון יש אקורד שחוזר על עצמו כמה פעמים, ואני ואיזה חבר שלי כבר המון זמן מתווכחים מאילו צלילים מורכב האקורד הזה... לדעתי זה אקורד שהצלילים שלו הם פה, סול, דו שנפתר לפה מז'ור. לאקורד הזה יש גם שם אם אני לא טועה, אבל שכחתי מה הוא. אם למישהו יש כוח שיקשיב לשיר ויגיד לי אם אני צודק או לא... תודה

jazzistco

New member
...

http://mp3music.gpg.co.il/tabs/685.html במקרה גם אני חיפשתי את האקורדים האלו לפני כמה ימים... אני מקווה שהם מספיק טובים... אגב, גם אני חולה על השירים של דניאל סלומון, הוא מוזיקאי לתפארת...

לא מוזר בכלל

לא יודע מה יש בשיר, אבל האקורד שאתה מדבר עליו הוא Fsus2, שהוא אקורד משולש בלי הדרגה השלישית, אלא עם הדרגה השניה או הרביעית במקומה. דבר מה ידוע גם כאקורד מושהה. מאז שגרם המדרגות לגן עדן שיגע את מוכרי הגיטרות לראשונה, המעבר הזה של Xsus2 - X - Xsus4 - X משגע את העולם במאיסותו.

SHEX

New member
אקורד מושהה זה לא דרגה4?../images/Emo95.gif

את האקורד שאני מדבר עליו יצא לי לשמוע רק בעוד מקום אחד חוץ מבשיר הזה, ואם אני לא טועה זה היה ב"מגניפיקט" של באך. זה דווקא נשמע די הגיוני אקורד מושהה עם שניה במקום רביעית... תודה

שניה או רביעית

יש גם Sus2 וגם Sus4 את האקורד הזה שמעת בעשרות שירים, סמוך עלי, ובאילתורים בכלל

SHEX

New member
באלתורים מלודיים מן הסתם../images/Emo95.gif

אבל זה שונה כשזה האקורד הנתון... וזה דווקא אקורד נחמד, אני חושב שאני אשתמש בו..

אין לי מושג על מה אתה מדבר

אבל אני ממליץ לך ליישר קו עם הדרך שבה אמורים לדבר על תיאוריה של מוסיקה, במקום לנסות להעביר לנו חומר בעזרת עולם המושגים הפרטי שלך.

למעלה