אקורד D/G#

סריט

New member
אקורד D/G#

(הדיאז הוא על הG) חיפשתי ומצאתי רק D/G בגיטרה.. למה מתכוונים שכשתוב את האקורד הזה? כי אם אני מנגנת רק G# זה נראה לי בסדר... תודה!

SHEX

New member
נסיון להסבר../images/Emo95.gif

קחי אותי בערבון מוגבל, כי ההתמחות שלי בנגינה היא מלודיה, אבל נדמה לי שכשלגיטריסט כתוב אקורד ולידו עוד תו, זה מציין את התו שאמור להיות בבס. אם מה שכתבת נכון אז זה אמור להיות רה מז'ור עם סול# בבס. זה נשמע לי מעט תמוה, אבל זה מה שאני יודע על גיטרה... :X

הסימנים האלו הם לא רק לגיטרה...

למרות שגיטריסטים נוטים לייחס את זה לעצמם. הסימנים נכונים לכל כלי הרמוני. בקשר לאקורד, אתה צודק- רה מאז'ור בתוספת של סול# בבאס.

ahbarfilez

New member
לא, זה לא בסדר...

כי האקורד הוא בעצם D, עם G# בבאס. האצבוע המומלץ לאקורד הזה הוא: 400232

tomash11

New member
נראה לי שהכיתוב הנכון זה G/D# לא?

קצת התחכמתי פה בכתיבה כדי שזה יוצג באופן הזה אבל נראה לי שלהסבר שלך ( שאני אגב מסכים איתו לגמרי), מתאים האקורד כפי שרשמתי אותו. השאלה אם סריט התכוון לרישום הזה או לרישום שלו.

orbiti

New member
ממש לא

אני רחוק מלהיות גיטריסט, אבל מעבר לזה שהאצבוע שרשמת נראה לי בלתי אפשרי מבחינת פריסת היד (במקרה הזה יכול שאני טועה), הוא כולל חצי טון בנמוכים (בין סול דיאז ללה), שמצלצל זוועה. אני בטוח שאפשר למצוא אצבוע טוב והגיוני יותר, שגם ייתן סאונד נורמלי (למרות שמדובר באקורד חריף מאד).

loomer4

New member
אתה צודק, ישנן פוזיציות יעילות יותר

לדוגמא: מיתר 1 - לא לנגן מיתר 2 - שריג 7 מיתר 3 - שריג 7 מיתר 4 - שריג 7 מיתר 5 - לא לנגן מיתר 6 - שריג 4.

סריט

New member
מה שרשמת זה לא D/G?

ואם לא הייתי ברורה, האקורד שרשום הוא #D/G אפשר קצת הסבר על איך מנגנים את הG# בבאס? תודה רבה!

ל נ ו ן

New member
הילדה הכי יפה בגן...

מעבר באס כרומטי מ D ל Gm7 נותן את האקורד בעל החריפות הג'אזית החביבה על יוני רכטר ושחקני כדורסל אחרים X 3 2 0 X 4

למעלה