אקו לב כחלק מסקירה מוקדמת?

13yaya

New member
אקו לב כחלק מסקירה מוקדמת?

היי! שוב אני :)
היום עשיתי סקירת מערכות מוקדמת, היה מצויין :) הכל תקין והתבשרנו שיש לנו שני בנים!
במהלך הבדיקה הרופא (בורנשטיין) בדק את הלב, הסתכל על העורקים שיוצאים ונכנסים, השתמש בדופלר וגם מדד את קצב הלב. הוא אמר שמה שהוא עשה זה בדיקת אקו לב, כלומר לא צריך לעשות אחת נוספת.
אתן מכירות שעושים אקו לב כחלק מהסקירה? זה מספק? זה לא מוקדם (שבוע 15)?
בכל מקרה מדובר בתאומים לא זהים.
תודה :)

fialka3

New member
בסקירת מערכות בודקים גם את הלב

אבל אקו לב של עובר עושים חל משבוע 20 אצל קרדיאולוג ילדים ובדיקה הזאת מגיעה בהריון תאומים בחינם, אז למה לא לעשות?

13yaya

New member
פשוט מדבריו של הרופא השתמע

שמה שהוא עשה זו בדיקת אקו לב והיא תקינה. נשמע לי מוזר ולכן שואלת.
כששאלתי את רופא המעקב (לפני כמה שבועות) הוא אמר שבתאומים לא זהים לא עושים אקו לב. מניחה שאם אני אתעקש הוא יתן לי הפנייה. אבקש ממנו מחר כשאני אצלו.
תודה!

fialka3

New member
רופאת נשים שלי בקהילה

גם לא רצתה לתת לי הפניה, אבל רופאה במרפאת הריון בסיכון אמרה שכן צריך, לכן התעקשתי וכן עשיתי.

liri251

New member
לא לדאוג

רוב הרופאים בסקירות לא עושים אקו לב אלא אם צריך. ברונשטיין עושה לכולם כי מבחינתו זה חשוב וחלק מהסקירה. גם עם הבן הראשון . הריון יחיד עשה לי וגם עכשיו לשני הבנים. תאומים לא זהים.
עושה לכולם כחלק מהסקירה אצלו

יונית123

New member
בעקבות הסקירה המוקדמת קיבלתי הפניה לאקו

אני גם עם תאומים לא זהים, ובסקירה המוקדמת אמסטר לא הצליח לראות את הלב של אחד מהתאומים בבירור כי הוא סירב להסתובב, והוא הפנה אותי לאקו לב עוברי.
הוא ממש ניסה לבחון את הלב ואת העורקים של שני העוברים.

Maive1

New member
אני עשיתי בשניידר

היי, מזל טוב על הבנים :). אכן מסתכלים על הלב במהלך הסקירה, אבל אקו לב זו בדיקה מעמיקה של הלב ורצוי לעשות אותה לאחר שבוע 20 שרואים את הלב היטב. בתאומים מגיע חינם מהקופה. אנחנו עשינו עם הפנייה וטופס 17, בבי"ח שניידר לילדים, אצל ד"ר ברנט, קרדיולוג ילדים בכיר מאוד, ממליצה בחום. עשינו בשבוע 23+3 אני חושבת, כבר ראו יפה את הלב. כמובן שאם רואים בעיות כבר קודם אז כדאי להתייעץ עם הרופאים לגבי מתי לעשות. בהצלחה!

למעלה