אקו לב עוברי בגלל טיפולים..

ציפיה36

New member
אקו לב עוברי בגלל טיפולים..

לא נמצא משהו מדאיג בשקיפות ובסקירה הראשונה אבל הרופא אמר שמקובל לעשות בגלל שזה הריון ivf ועם תאומים.. משהי עשתה?

giraffelle

New member
זה בסך הכל US

לא מסוכן, ואם קיבלת הפניה אז גם בחינם.
תעשי, מה אכפת לך?
&nbsp
(לא עשיתי באופן אישי, אבל הגישה של הרופא שלך מקובלת למדי. יש יותר סיכון למומים אחרי IVF ו/או עם תאומים. זה עדיין לא סיכון גבוה - שלא תילחצי סתם, אבל לא מזיק לבדוק)

דידו34

New member
דייט עם הבייביז ��

יש הרבה סיבות לעשות אותה...אני הופתי בגלל הסכרת ועוד ממצא שנראה בסקירה הראשונה.
זו בדיקה ממש זריזה
ונחמד לדעת אחריה שתקין
תהני ממנה
ובהצלחה

Lago Azul

New member
אני עשיתי

זה אכן סהכ US אבל לא מסכימה עם התגובות שמעליי שזה כיף ונחמד ודייט עם הבייבי. זו בדיקה כמו כל בדיקה בהריון שעושים בישראל שלטעמי הכמות שלהן כבר מוגזמת. אני מתה לדעת אם בכל מדינה מתקדמת עושים בשגרה אקו לב אחרי ivf.... מאוד אופתע לשמוע שכן. בכל מקרה, הבדיקה אורכת כחצי שעה ובמהלכה את רואה לב פועם. לא יותר מזה.הרופא אמור להסתכל על כל הפרטים בפנים כדי לדעת אם משהו תקין או לא. אני נפלתי על רופאה שתקנית במיוחד שבמשך כל החצי שעה לא פצתה את פיה והסתכלה במבט מודאג על המוניטור. רציתי למות מרוב לחץ. הזמן לא עבר לי ולא הבנתי מה היא רואה שם. סיוט. בסוף הבדיקה היא לחשה בנונשלנטיות ״אני לא רואה פה משהו בעייתי ״ חחח רואים שאלו רופאים שלא רגילים לעבוד עם הריוניות היסטריות חח

בארה"ב זה בגדר בדיקת חובה לפי הרופא שלי

במידה ועושים IVF, זו אחת מהבדיקות.
זה נכון שלא עושים הרבה בדיקות פה אבל אני אישית דווקא שמחה שבגלל אופי ההריון שלי כן מקפידים על יותר מעקבים ובדיקות ולא מסתפקים בבדיקת דופלר הפשוטה של הרופא מעקב הרגיל. בלי המפגש הזה פעם פעמיים בחודש- לא הייתי שורדת את ההריון עכשיו.

Lago Azul

New member
הכל שאלה של איך יוצאות הבדיקות

את בחרדות מההריון ואז הולכת לעשות בדיקה ואומרים לך שהכל תקין אז את נושמת לרווחה ואומרת תודה על הבדיקה.
בחורה אחרת, להבדיל, אולי היתה פחות בחרדות ממך אבל הלכה לעשות בדיקה כי הפנו אותה, הבדיקה לא יוצאת כזה טוב ומכניסה אותה לסרטים (שברוב המקרים מיותרים לגמרי. לפחות פה בארץ.) אז לה ספיציפית הבדיקה ממש לא עשתה טוב.

הכל ענין של החוויה האישית של אותה בחורה.

זה ברור

אם מפנים לבדיקה ספציפית בגלל סיבה מסוימת-זה מלחיץ.אותי האקו לב מאוד הלחיץ כי לא הבנתי למה צריכה את זה כשחברות אחרות לא הולכות לעשות אבל הרופא הסביר שלא ראו שום דבר מיוחד ושזה פשוט בנוהל פה.
&nbsp
אצלי כל אולטרסאונד הוא סיבה לחגיגה כי זו הזדמנות לעוד תמונות לשלוח למשפחה שרק מחכה לעוד תמונות וזה נותן לי תחושה של רוגע לראות אותה באולטרסאונד ולשמוע אותה, כי הדופלר לא מספיק לי והרופא מעקב מתעקש על זה אלא אם היא פעילה מידי והוא לא מצליח לבודד רעשים ואז עושה אולטרסאונד (אבל התמונות שלו ממש לא שוות
).

Lago Azul

New member
מאחלת לך שלאורך כל ההריון הUS יהיה סיבה לחגיגה

אני אתמול באתי למעקב שגרתי לגמרי (שבוע 37), חיכיתי למזכירה שהיתה עסוקה עם הריונית אחרת. יצא לי לשמוע את כל השיחה שלהן. הבחורה בשבוע 35 (!!!) וצריכה לקבוע תורים למלא בדיקות : סקירה מכוונת , אקו לב.. ועוד ועוד. כנראה שגם היא כנראה יצאה מבדיקת US שגרתי רק שאצלה מצאו משהו ושלחו אותה למלא מומחים להתחיל לחקור מה זה המשהו הזה.
ושוב, היא שבוע 35. אני לא רוצה לדמיין מה עובר עליה כרגע.
והיא גם בטח חשבה שהיא מגיעה לUS שגרתי לראות תמונות של הבייבי. עכשיו ישגעו אותה עם כל מיני ממצאים לא ברורים ודיבורים על הפסקת הריון. זה פשוט מזעזע מה שהולך פה בארץ עם כמות הבדיקה וההלחצות.

איך אמא שלי אומרת? "בזמני הריון היה חוויה. היינו נהנים ממנו." היו עושים בתקופתה אולי 3 בדיקות כל ההריון

ולא נראה לי אז היו יותר ילדים פגועים מהיום.

תודה ואמן
גם לך!

ברור, עד שלא אחזיק את הילדונת בידיים שלי- אני לא אפסיק לדאוג, ואז יתחיל סט חדש לגמרי של דאגות...
&nbsp
אנחנו שנינו מגיעים לכל פגישה עם הרופא ולא נושמים עד שאומרים שהכל בסדר. הכל יכול לקרות בכל שלב וזה מלחיץ בטירוף.

Lago Azul

New member
וואי גם אני ככה

חשבתי שזה יעבור לי אחרי השליש הראשון.. אבל טעיתי. כשאני רואה את כמות הבנות שמשגעים אותן על כל מיני שטויות אני מבינה שזה לא עובר. שזה מן קטע כזה פה, כל ההריון לחפש מה לא בסדר ולטרטר את הזוג סביב אותו נושא.
אני לא מכירה זוג אחד שלא היה להם שום התעסקות בהריון סביב איזה משהו. זה מדהים.
כשאני רואה בנות שהולכות לבדיקות האלו כאילו אין אפשרות שהבדיקה תצא לא תקינה אני כ"כ מקנאה בהן על התמימות/בורות. אני חושבת שאני בחיים לא אצליח להרגע. גם אחרי שיוולד...

הרופא של ההריון בסיכון אצלנו היה הרופא שתמיד הייתי

בלי אוויר עד שהוא אמר את חוות דעתו- גם כי זה תמיד מרגיש כאילו הוא מחפש בעיות אצלי (שזה התפקיד שלו בתכל"ס, אבל עדיין זה מלחיץ!) וגם תמיד לקח לו שעה לומר מה הוא רואה ואם הכל בסדר. תודה לאל הוא למד לדבר איתנו תוך כדי ולומר שהכל תקין ונראה בסדר ולסכם בסוף הכל ולא לחכות עד הרגע האחרון- אני פשוט התקפתי אותו בשאלות כל פעם תוך כדי והוא כנראה הבין שאין לו ברירה

&nbsp
בהתחלה הוא היה נכנס לבדוק איתי עכשיו זה רק המתמחה הראשית שלו וטכנאיות אולטרסאונד ואז הוא מסתכל על הממצאים ומדבר איתנו. לפחות המתמחה והטכנאיות משתפות תוך כדי וכן יש הרגשה של הקשבה.
&nbsp
אני מאוד מקנאה בתמימות של נשים שלא חושבות בכלל על האופציה הזו שמשהו יכול לקרות. זה לא קל לחיות 40 שבועות פלוס מינוס בחרדות בלי הפסקה ולבחון כל מכאוב או שינוי כי אולי זה קשור להריון וטבעי אבל אולי גם מסמן לנו משהו בעייתי.

כן אני עשיתי

רק בגלל שזה תאומים בעקרון. בדיקת us של 20 דקות סה"כ. אני ביצעתי בשניידר אצל ד"ר פוגלמן.

אותי גם הפנו לזה- לגמרי עוד דייט עם הילדונ/ת בבטן

אמר שיבדקו את הלב של העוברית אחרי הלידה ושהכל תקין

פה בארה"ב זה בגדר חובה למי שההריון הוא כתוצאה מטיפולים כי אומרים שיש קשר בין טיפולים לבעיות לב בעוברים.

אמאלוסי

New member
אני לא עשיתי

אם בסקירה ראו לב של שניהם ומבנה תקין וזרימות תקינות, למה לעשות עוד בדיקה ?
כמובן, שאין מזה שום נזק, סתם אולטראסאונד.
עושים משבוע 20.
עם ילדה ראשונה (כשבאמת ראו משהו בסקירות) עשיתי ב"שניידר".

giraffelle

New member
רק לגבי "למה לעשות עוד בדיקה"

בעיקר בגלל המומחיות של הרופא שמבצע את הבדיקה.
זה קצת יותר מורכב מ"מבנה תקין וזרימות תקינות". אקו לב מבוצע על ידי קרדיולוג ילדים.
יש רופאי נשים שהמומחיות שלהם היא US ויודעים לבצע גם אקו לב, אבל זה ממש לא משהו שכל רופא שעושה סקירות מתמחה בו.

אמאלוסי

New member
...

אבל בדיקות עושים כשיש אנדיקציה. ז"א, רופא שעושה סקירה רואה משהו לא תקין או חשוד. לא עושים בדיקות בלי אינדיקציות.

Lago Azul

New member
בישראל עושים בדיקות גם בלי אינדיקציה

עושים בשביל לעשות. ״ליתר בטחון״. כמות הבנות שנשלחות פה למי שפיר בגלל ממצאים רכים או לסקירות מכוונות בגלל פער במדידות במעקבי גדילה/סקירות היא מטורפת. אין באמת הצדקה לזה כי אם נחשב את מספר הילודים ש*באמת* נולדו עם בעיות כאלו למספר הבדיקות שנעשו לעוברים בעודם בבטן אמם נקבל יחס לא הגיוני שאין לו שום קשר לרפואה מונעת, אלא רק לרצון הרופאים לכסתח את עצמם. אנשים פה לא לוקחים בחשבון שכל בדיקה היא מסוכנת איפשהוא. למה? כי כמעט בכל בדיקה יש false positive ובכל בדיקה עלולים להתגלות ממצאים שמשמעותם לא לגמרי ברורה (כן, גם באולטרסאונד הכי שגרתי בעולם).

giraffelle

New member
לא חייבת להיות אינדיקציה נראית לעין למומי לב

זאת אומרת, יש כמובן מומים שרופא רגיל יראה בסקירה, אבל לא כל המומים הם כאלו שיתגלו בלי אקו לב.
בהריונות IVF ובהריונות תאומים יש שכיחות גבוהה יותר של מומי לב. זו אינדיקציה לעשות בדיקה, לדעת חלק מהרופאים. רופאים אחרים חושבים שגם אחרי העליה בסיכון, הסיכון מספיק נמוך כדי לא להצדיק בדיקה. יש הגיון בשתי הגישות, במיוחד לאור העובדה שזו בדיקה לא פולשנית.

giraffelle

New member
ועוד משהו - מומי לב מתפתחים במהלך ההריון

יכול להיות שבסקירה מוקדמת הכל נראה תקין, ורק בהמשך יתפתח מום.
אפשר לראות בזמן הסקירה המאוחרת, אבל רק אם לא עושים אותה מוקדם מדי. מצד שני, אם עושים אותה מאוחר מדי, כבר לא נשאר כמעט זמן לעשות אקו לב במקרה של חשד.
לכן מעדיפים לשלוח מראש את מי שבסיכון לאקו לב.

אני

עשיתי אצל ד"ר אוריאל כץ בבני ברק.
בדיקה קלילה ועוד הזדמנות לראות את הבייבי שלך.
אצלנו הוא הסכים לעשות "זום אאוט" מהלב לעובר כולו וכך ראינו את המתוק שלנו מסתכל עלינו ישר בעיניים (הוא היה בזווית כזו כמו ילד שמסתכל בחלון ראווה.. עם הפנים לכיוון שלנו והיד לידה כאילו הוא עושה לנו שלום).

למעלה