אקטיביזם סוציאליזם וגם קצת הגשמה

אקטיביזם סוציאליזם וגם קצת הגשמה

אקטיביזם. נשמע אחת מהמילים הגבוהות הללו אך משמעותה בעצם היא מאוד אלמנטרית משמעותה היא עשייה. עשייה בנוער העובד והלומד. נושא זה כאחד מהנושאים במזכירות קיבל סוף סוף הכרה רשמית כגורם שהוא בלתי נפרד מהתנועה, ערכיה וחניכיה התנועה כגוף חינוכי המתיימר להגשמה סוציאליסטית והמדבר על בנייתה של מדינת ישראל חייבת לקחת את עצמה בידיים בנושא הזה ולהתחיל בעשייה חברתית אמיתית. אתם שואלים מה זאת אומרת אמיתית? אמיתית משמע לא חסרת תוכן ותכלית. כי כשהאקטיביות היא מוכתבת מגבוה (קומונרים,רכזים) ולא באה מלב התנועה (תנועת הנוער) האקטיביות במקרה כזה היא ריקה מתוכן. לאחר המזכירות ניתן לראות שמפת הדרכים - הבסיס הערכי לתגובה (דף העקרונות) הוא באמת נותן את האופציה לאקטיביות חדשה הבאה מהחניכים. בסיס התנועה הוא חניכי השכבות הבוגרות ומשם בא הכוח החברתי של התנועה מהיותם מחנכים ומהיכולת לחנך אותם - אני רוצה לתקן את ידידי אריאל לביא בציטוט ממצבתו של אחד מהוגי הדעות הגדולים של העידן המודרני -קארל מארקס: "הפילוסופים אך פירשו באופנים שונים את העולם אך העיקר הוא לשנותו" על כן ניתן לדבר ולדבר אך מהות תנועתנו מהות ערכינו היא המהפכנות הזאת הרצון (ואולי היכולת) לשנות את העולם. ועל כן לא מדובר רק באקטיביות קצרת טווח. אלא גם מחשיבה ארוכת טווח על שינוי כולל בחברה והקמתה מחדש ללא מנצל ומנוצל ע"פ החזון הסוציאליסטי של מארקס. זוהי במהותה סינתזה של שלוש ממטרות התנועה - בנייתה של מדינת ישראל והגשמה שיתופית-סוציאליסטית וכמובן שוויון ערך האדם. כי כל חברה מעמדית כל חברה מנצלת ועושקת ועל כן ליברלית - שוללת את שוויון ערך האדם. לכן, אני קורא לכם בני תנועתנו לקחת את עשייתכם בידיים גם בטווח הקצר וגם לטווח היותר רחוק הן בחנוך והן בתגובה ואקטוויזם חברתי.

מה אתה אומר ... ../images/Emo55.gif

הצגת כרגע את התנועה שלנו כאימפוטנטית לחלוטין, כתנועה שמזיינת את השכל ומעבר לכך לא עושה הרבה. אז אולי אשאל אותך כמה שאלות: 1. 100,000 חניכים ומדריכים זה לא עשייה ? 2. מעגל קהילה זה לא עשייה ? 3. האיגוד המקצועי הוא לא עשייה ? המחדשי"ם ? 4. תנועת הבוגרים היא איננה מהפכה ? 5. המעורר הוא לא רעיון גאוני לשינוי חברתי ? 6. גרעיני התנועה בפרקי משימה בנח"ל הם אינם עשיה חינוכית ? 7. תמיכה במאבק הנכים, בניצול נוער ועובדים זה לא עשייה ? אני בטוח שנתתי רשימה חלקית ביותר, אבל ניתן לראות בבירור כאשר מסתכלים על התמונה הגדולה שהתנועה עושה המון. זה לא אומר שאין מקום למהפיכות בתוך התנועה ולחידושים אני אשמח וגם כל חברי התנועה ישמחו לשמוע רעיונות נוספים לפעולה ... מה דעתכם, חברי הפורום ? עמית, ג. ארבל

תנועת הנוער

א. אני לא מדבר על עשיה מגבוה. ב. אתה יודע ואני יודע שאין שום עשייה חניכית בתנועה ג. עשיה שבאה מגבוה (קומונרים בוגרים) היא לטעמי אינה עשייה אמיתית של תנועת הנוער. אין כיום שום דוגמה לחניכים שקמו ועשו דברים למען החברה למעט ההדרכה שהיא עדיין עשיה פסיבית בתוך הקן. התנועה שלנו כרגע היא אימפוטנטית וחסרת כל חלק או קשר לחברה הישראלית על-כן חסרת תכלית. העשיה היא במעגלים מצומצמים כרגע בגלל שהיא באה מגבוה והכוח האמיתי - הן במספר והן במהות של התנועה - החניכים לא עושה שום דבר. הגשמה היא לא רק חוות הכשרה וגרעינים הגשמה היא גם האומץ לממש את היסוד החברתי המהפכני שעליו קמה תנועת הנוער ולא תנועת הבוגרים. עשיה אמיתית והגשמה של הסוציאליזם ושוויון ערך האדם צריכה לבוא קודם כל ממהפכה במחשבתו של החניך. דוגמאות לעשייה 1. עזרה בקהילה (בתי אבות וכו´) 2. יציאה למאבקים חברתיים מקומיים/רחבים 3. פתיחת הקן למעגלים רחבים 4. שביתות, הסברות , צמתים וכד´ 5. "השתלטות" על רחוב עם מוזיקה פלאיירים וכך להעביר את המסר בנימה נחמדה יותר וכו´ וכו´ וכו´

זה בדיוק...

זה בדיוק על מה שדיברה המזכירות. על עשייה חניכית, היוזמה רמת הפעילות של הבוגרת. אני חושבת שהמזכירות הציגה את הנושא הזה טוב מאוד, זה פתח לאנשים ת´עיניים.

הבנתי... ../images/Emo55.gif

אם כך, על רוב הדברים אנחנו באמת מסכימים אז אולי פשוט כדאי שתפסיק לגרבצ, קח ת´חברים שלך וצאו לעשות מסיבת רחוב מטורפת עם שלטים ופלאיירים נגד כל דבר שהוא ... בהצלחה ! עמית, ג. ארבל

למעלה