אקלייר – פחזניות מאורכות

אקלייר – פחזניות מאורכות

החומרים לבצק 1 כוס מים 100 גרם חמאה /מרגרינה 1 כף מחוקה סוכר מעט מלח 250 גרם קמח 4 ביצים 1 חלמון למריחה למלית 2 כוסות חלב 1 שקית אבקת ווניל 50 גרם סוכר ( ¼ כוס) 2 חלמונים 1 ביצה שלמה 30 גרם (2 כפות) עמילן תירס (קורנפלור) 1/3 כף תמצית ווניל לציפוי 25 גרם מרגרינה 3 כפות אבקת קקאו 3 כפות חלב 1 כף סוכר אופן ההכנה לסיר גדול מוסיפים את המים, החמאה, הסוכר והמלח. לבשל עד שהחמאה תימס. להוסיף את הקמח ולבחוש היטב עד שתיווצר עיסה הנפרדת מדפנות הסיר. להסיר מהאש וךצננן קצת. להוסיף את הביצים, כל אחת בנפרד, ולבחוש היטב לאחר כל ביצה. להעביר את העיסה לשקית צנתור בעלת פיה עגולה וליצור בעזרתה רצועות באורך של כ- 10 ס"מ, על גבי דף אפייה משומן, עם רווחים ביניהן. לטרוף את החלמון ולמרוח בו את הרצועות בעזרת מכחול. לאפות בתנור שחומם קודם לכן, בחום מעל לבינוני, 12-15 דקות, עד שהפחזניות/אקליירים יתפחו ויוזהבו. לצנן. אופן הכנת המלית לסיר להוסיף את החלב, הסוכר ואבקת הסוכר. לחמם על להבה בינונית. בקערה לטרוף את החלמונים, הביצה, הקורנפלור ותמצית וניל (אפשר לדלל עם מעט מהחלב) עד שתתקבל בלילה חלקה ואחידה. כשהחלב רותח, להנמיך את הלהבה ולצקת לתוכה את הבלילה תוך בחישה. להמשיך לבשל ולבחוש כ-5 דקות. להסיר מהאש והמשיכו לבחוש כ-10 דקות, כדי שלא יווצר קרום. לחצות את הפחזניות/אקליירים (לאחר שהצטננו) לאורכן, אך לא עד הסוף – ולהשאיר את החצאים מחוברים בצד אחד. למלא את ברפרפת הוניל בעזרת כף או שקית צנתור. אופן הכנת הציפוי בשלו את כל המצרכים תוך בחישה עד שהסוכר יימס ותתקבל בלילה אחידה. צננו קצת וטבלו בקרם את המחצית העליונה של כל פחזנית. לערוך את הפחזניות על צלחת הגשה ולשמור במקרר. הערה ניתן לצפות מחצית מהפחזניות בציפוי מוקה או בציפוי קרמל, לשם שינוי הגוון. ניתן גם לגוון את המלית, ע"י הוספת קקאו, אבקת קפה נמס או קצפת. כ"כ ניתן למלא בחלקי פנים של בשר כמו: קורקבנים, כבדים בתוספת רוטב מתאים.
 
למעלה