אקלים ותרבות אכילה/שתיה

אקלים ותרבות אכילה/שתיה

אולי אתם מכירים מאמר שעוסק בנושא: "אקלים והשפעתו על תרבות אכילה/שתיה", חיפשתי ולא מצאתי. תודה לכם מראש!

ענת

תנסי בגוגל לכתוב הקשר בין אקלים ומזון . כלומר כל מיני ורסיות בין שתי המילים. אולי אקלים ותרבות. בהצעתי הראשונה ניסיתי ויש. לאיזה צורך ? באיזה כיתות את מלמדת?

וכמובן נסי באנגלית

הכוונה חיפוש באנגלית. ואם תכתבי בדיוק את הכיוון אוכל לשאול אצל חברי המלומדים.... אבל צריך יותר פרטים. ודרך אגב... נושא מרתק לדעתי, איך שהאקלים משפיע על התרבות בכלל וכמובן תרבות האוכל. שבת שלום

תודה לשתיכן - מחמם את הלב

אני כותבת עם בעלי מאמר כרגע ואני מנסה להוכיח שבארצות חמות אוכלים אוכל עם תבלינים כדי לעודד שתיה, בעוד שבארצות חמות משתמשים בפחות תבלינים, כי אין צורך בשתיה מרובה. למען האמת ניסיתי לבדוק במאגר רמב"י - מאמרים, ובגוגל ולא הצלחתי. תודה לכן מראש על הרצון הטוב.

תודה לשתיכן - מחמם את הלב

אני כותבת עם בעלי מאמר כרגע ואני מנסה להוכיח שבארצות חמות אוכלים אוכל עם תבלינים כדי לעודד שתיה, בעוד שבארצות חמות משתמשים בפחות תבלינים, כי אין צורך בשתיה מרובה. למען האמת ניסיתי לבדוק במאגר רמב"י - מאמרים, ובגוגל ולא הצלחתי. תודה לכן מראש על הרצון הטוב.

המשך

ענת, קודם לא ברור לי עם חיפשת באנגלית ( הבנתי שחיפשת הרבה בכל מקרה
) בקשר להנחה שלך, ברור שיש קשר בין האקלים לתרבות כפי שכבר ציינו, אך לדעתי יותר בגלל סוגי הגידולים הגדלים בכל מקום . מגוון זה באופן חד משמעי מושפע מהאקלים/קרע/משקעים וכו.... ברור שכיום אין מגבלות על יבוא ויצוא סחורות אך האוכל המסורתי תמיד התבסס על סוגי הגידולים המקומיים. האם לקחת בחשבון עניין זה? לדעתי הוא המשפיע העיקרי על התפתחות סוגי המזונות. אנסה לחפש חומר בנושא זה, רק אנא תני לי כמה ימים, ידרש לכך זמן.

ללי תודה על עזרתך

אנחנו מדברים על המאה השבע עשרה, כלומר על תרבויות לפני העידן המודרני. לצערי לא ניסיתי באנגלית, כי אני לא מכירה את המונחים באנגלית לעניין זה. ושוב תודה על הרצון הטוב ותודה מראש על עזרתך!

אז ככה

כמו שחשבתי... המנות היו מורכבות ממוצרי המזון הזמינים בלבד בתקופה ההיא וזה הקשר הישיר בין האקלים לתרבות. אני חושבת שיהיה יותר קשה להוכיח שמזונות "פותחו" במחשה תחילה לעודד שתיה, אלה שהצורך בנוזלים היה תוצר לוואי של סוגי המזונות. להערכתי רק בתקופות מאוחרות בהרבה, כלומר בתקופתנו, במאה האחרונה נגיד... התחילו להתעסק בפיתוח וייצור טעמים שמגבירים חשק/רצון ל... X,Y,Z לגבי החיפוש באנגלית, אם תשתמשי בחיפוש מתקדם בגוגל מוגדר לאנגלית בלבד את לא צריכה מונחים מקצועיים להתחלה. פשוט הייתי כותבת משהו כמו influence of climat on food / eating habit/culture משחקת עם המילים האלו שהן בסיסיות כמו שאת רואה.... רק מזכירה - חיפוש מתקדם והגדרה לתוצאות באנגלית בלבד. אנסה למצוא חומרים בהמשך וזה נושא מרתק, מקווה שנמשיך איתו !!!!

מרתק ללי

זה היה נראה לי טבעי שבתת מודע תרבות אוכל מתפתחת בהתאם לאקלים, כמו שמקובל לחשוב שאופי של אנשים בתרבויות שונות מושפע מהאקלים ,לדוגמא אנשים בארצות חמות יחיו חיים איטיים יותר או יפתחו חיי לילה, אנשים בארצות בלי שמש יסבלו מדיכאון וכו'. בכל אופן עזרת לי מאד, אחשוב איך לנסח זאת.

חידוד

הגדש שלי הוא האילוצים. " זה מה יש ועם זה ננצח" היה לא מזמן שירשור בפורום מתכונים על מאכלים "שפותחו" בתקופת הצנע בארץ, הידוע ביותר מבינהם הוא חצילים בטעם כבד אבל ישנן עוד דוגמאות. אומנם זו דוגמה שונה מעט כי בתקופה הזו כבר הכירו מוצרים שאינם מקומיים אבל היו אילוצים והיסתדרו עם מה שיש. ועוד משהו שאני רוצה לחדדת עד היום במקומות רבים בעולם, המזון היום יומי מתבסס על היבולים המקומיים בלבד. אם תבחרי מדינת עולם שלישי באופן אקראי ותחפשי מעט מידע על המזון והתרבות תגלי לבטח את הקשר.אני יכולה לתת דוגמה מטיולי בעולם אבל גם מידע כללי.... מלאווי באפריקה - חלק גדול משטחה של המדינה שוכן לחוף אגם מלאווי, מהגדולים בעולם וחלק לא מבוטל מהמזון הבסיסי מבוסס על מדגה. כמובן שמדינות איים תלויות בים לצורך מזון ( ולא רק כי אם לביגוד, חומרי בניה ועוד... ) עוד על אפריקה.... אחד הגידולים העיקריים הוא שורש הכסאבה שממנו מכינים מחית הדומה מאוד לפירה. בכל המדינות בהן ביקרתי באפריקה זה אחד המאכלים הבסיסיים ביותר (מיליפופ, נסימה, עוגלי... בכל מקום השם יותר מצחיק מהשני ). מה אוכלים ביפן? סושי כמובן ! סושי = דגים (ים ) ואורז (אקלים לח המתאים לגידול אורז ). למה בארצות שנמצאות על קוי רוחב גבוהים ( צפון אירופה למשל ) שותים משקאות אלכוהולים חזקים? (וודקא למשל) כי אלכוהול מחמם ובאזורים אלו קר !!!! יש עוד המון דוגמאות, אני בטוחה שהכיוון ברור. אשמח לנסות לעזור בכל שאלה שתתעורר, למרות שמהכרותי איתך, תחומי הדעת והידע שלך גדולים משלי, אך בכל זאת אשמח לסייע אם אוכל !

למעלה