אקנה הורמונלית

נחשצפע

New member
אקנה הורמונלית

ד"ר פסח שלום ,

אני בת 35 תמיד הייתה לי נטייה כזו או אחרת לאקנה אך במשך שנים לקחתי גלולות "יסמין" והבעיה הייתה רגועה מאז שהפסקתי כמובן הנטייה התגברה .

בגלל כאבי ראש לא אוכל לשוב לקחת גלולות עם מינון הורמונלי שכזה ולכן אני מחפשת פתרונות אחרים. לא מדובר באקנה קשה אלא בפצע בודד שמופיע ,העניין שכל כמה ימים כמעט מופיע אחד כזה ובדרך כלל מדובר בפצע פנימי ועקשן ..
הייתי אצל מס' רופאי עור וכל מה שנתנו לי זה תכשירים למקרה שכבר יוצא פצע אני שואלת האם יש משהו שיכול לעזור במניעת הפצעים מלכתחילה ? ובכלל האם יש טיפול מומלץ לאקנה הורמונלי ? (מלבד גלולות כמובן)

שאלה נוספת האם ייתכן שמשחות על בסיס רטין a יגרמו להתפרצות פצעים?

אני שואלת כי לפני מספר חודשים קבלתי אדפרין מרופא עור וכאשר השתמשתי בו חלה החמרה.ידוע לי שזו תופעה שעלולה לקרות
בתחילת השימוש אך כשעברו מס' שבועות והבעיה לא נפסקה פשוט הפסקתי להשתמש בו.
בעבר (כאשר לקחתי גלולות) רטאויט לדוגמא עזר לי מאד ושיפר במהירות את מרקם העור. כאמור בפעם האחרונה שניסיתי אדפרין הוא גרם להתפרצות פצעונים . האם זה קשור לעובדה שאני לא נוטלת גלולות יותר (?)
הבנתי שיש מקרים שתכשירים מסוג זה דווקא מעוררים את האקנה (?)

אודה לך מאד על תשובה !

אדפרין ורטויט דומים מאד

ביכולתם לגרום להחמרה בתקופה הראשונה.
יכול להיות שמבין השתיים רטויט יותר מתאימה לך.
יש אופציות נוספות כמובן פרט לגלולות הללו.
למשל רואקיוטן במינון נמוך או לחילופין אנדרוקור שיתכן שכן מותר לך ליטול.
בנוסף במידה ואת סובלת משחלות פוליציסטיות חובה כמובן לבצע שינוי באורח החיים שכולל הפסקת עישון , הורדה במשקל.
וכן לעיתים שילוב תרופתי עם תרופה בשם מטפורמין.
בברכה

נחשצפע

New member
תודה על התשובה המהירה :)

אכן יש לי שחלות פוליציסטיות . לגבי שינויים באורח החיים ? האם שינויים כאלו יכולים להשפיע על השחלות ..?

אין לי בעיה של משקל ..ההפך הוא הנכון :) הביטוי היחידי של השחלות הפוליציסטיות הוא כנראה נטייה לפצעונים (המחזור שלי למשל הוא סדיר כמו שעון) כאמור לא אוכל לשוב לקחת גלולות עם מינון הורמונלי גבוה וגלולות עם מינון נמוך (כמו מינס לדוגמא) לא ישפיעו על מצב העור ..

לגבי רואקיוטן הבנתי שבמקרה של אקנה הורמונלית הוא לא יעיל כי ברגע שמפסיקים היא חוזרת (?)
מהו הטיפול החיצוני המומלץ שיכול למנוע עד כמה שניתן הופעה של פצעים ?

שוב תודה רבה . בגלל שהבעיה שלי לא נחשבת לחמורה רופאי עור (וגם רופא הנשים) שפניתי אליהם לצערי לא מתייחסים אליה ברצינות ועם זאת הדבר מטריד אותי מאד .

נחשצפע

New member
דבר נוסף ..

כמובן שלפני מחזור זה הזמן הכי בעייתי ואז תמיד מופיעים פצעונים ..גם בזמן השימוש בגלולות זה קרה אבל פחות
האם יש משהו שאפשר להשתמש בו בסמוך לימים אלו ובכך למנוע את הופעתם ?

תודה !!

ובכן

כפי שציינתי טיפול במינון נמוך של רואקיוטן שניתן לקחת תקופות ארוכות
או תרופה בשם אנדרוקור הינן שתי אופציות טיפוליות שעולות לראש
לגבי השאלה הראשונה בהחלט כן - שינוי באורח החיים משפיע על השחלות.

נחשצפע

New member
תודה רבה

האם גלולות למניעת הריון מסוג מינס (בעלות מינון הורומנלי נמוך) יכולות גם לעזור ?
ממה שהבנתי גלולות עם מינונים נמוכים לא משפיעות על העור .

תודה

יכולות לעזור

הענין הוא אופי החומר הפרוגסטיני בגלולה
במקרה של המינס מדובר בדור חדש יחסית עם פעילות אנדרוגנית נמוכה
ולכן גלולה כמו מינס אמנם יכולה לעזור בטיפול בחטטת.
והיא אמנם מקובלת יותר בארופה כצורת טיפול לעומת ארה"ב.
בברכה

נחשצפע

New member
שוב תודה

נחשצפע

New member
החומר הפרוגסטיני בגלולות

הוא זה שעלול לגרום/להחמיר אקנה (?)
אם כך כל גלולה משולבת שמכילה פרוגסטרון יכולה לגרום לאקנה (?)

סליחה על "החפירה" אבל מרופא הנשים אני פשוט לא מקבלת תשובות ..הרבה זמן רציתי להפסיק עם היסמין בגלל כאבי הראש (שפסקו כאשר הפסקתי איתן) אך בגלל חשש להתפרצות אקנה פחדתי .לפני כשנה כאמור הפסקתי, אמנם לא פרצה אקנה נוראית כמו שחששתי אך עדיין אין ספק שיסמין רק עושה טוב למי שיש נטייה לאקנה לצערי הרב אני לא יכולה לקחת אותן .

כיום אני רוצה לחזור להשתמש בגלולות אך חוששת מאד ששימוש בגלולות חדשות שאין לי ניסיון איתם יגרום חלילה לאקנה ..
רופא הנשים רשם לי מינס ואמר שהן לא משפיעות על העור וזה בסדר מבחינתי אם המצב יישאר כפי שהוא השאלה האם חלילה יכולה להיות התפרצות פצעים בגלל גלולות כמו מינס למשל ?

תודה רבה

למעלה