אקנה!

אקנה!

כמה שאני סובלת מזה (בת 17)... המצב שלי לא רע כלכך, אבל מפריע לי מאוד! ניסיתי נקודתית שמנים אתרים:ציפורן+אגוז מוסקט על שמן בסיס ויטמין E ניסיתי שמן אתרי-גרניום (כמובן מהול בשמן בסיס) כי קראתי שהוא מאזן את בלוטות החלב ניסיתי גם מסיכות מצמחים שונים (לא יודעת מה זה בדיוק אבל אני נהיה אדומה אחרי השימוש בזה אז לא נוגעת בזה יותר-לאחרים בבית זה עוזר) מה עושים?

shloמי

New member
א ק נ ה - (חטטת)

פטל יקרה טיפול ויטמין B6 : נשים שמצבן מחמיר בימי הטרום ווסת צריכות לקבל תוספת של לויטמין זה חשיבות בחילוף החומרים הנורמלי של הורמונים סטרואידים . אבץ: חומר חשוב ביותר לחטטת, מעורב בפעילות הורמונלית מקומית ריפוי פצעים, פעילות מערכת החיסון, שליטה בדלקת וחידוש רקמות . ויטמין A סלניום: ויטמין E מווסת את רמות ויטמין A . דיאטה: הגבלת הצריכה של מאכלים עתירי שומן ופחמימות, חלב, מוצרי חלב מרגרינה, שומן אפיה ושמני ירקות רוויי מימן, הגבלת צריכת החלב(בגלל תכולת ההורמונים הגבוהה שבו) . קיפודנית שרועה - ( Echinacea angustifolia ) הצמח מעקב דלקות, מעודד רפוי פצעים, מזרז את מערכת החיסון וקוטל חיידקים . סילוק רעלים מהמעיים: הגדלת תזונה של סיבים( הסיבים מחסלים רעלנים רבים על-ידי ספיגתם ) . סילוק רעלים מהכבד: צריכת שן ארי( Taraxacum officinale ),מעודד את זרימת מיץ המרה . גדילן מצוי: ( Silybum marianum ), מגן על הכבד ומסלק ממנו רעלים . המלצות: להמנע מתרופות המכילו ברומידים או יודידים . להמנע לשמנים וחומרי סיכה להמנע מהשימוש במשחות שומניות או בתכשירי קוסמטיקה שומניים . לנקות מידי יום את הפנים ביסודיות עם סבון ציפרני חתול(קלנדולה) . לפנות לקוסמטיקאית שתנקה חטטים לפחות פעם בשבוע . לגשת לרופא עור, כדי שינקז מוגלות על פי הצורך . רק בריאות תמיד בברכת אור ואהבה שלומי

זהו....שזה לא המצב.....

יש לי פצעים פה ושם... שלא נובעים מלכלוך (מנקה טוב טוב) מאוכל מסויים גם לא כי אני אוכלת מסודר, הרבה סיבים, ולא מטוגן או מאכלים רוויי שומן. עושה ספורט... אבל העור שלי עדיין שומני! (למרות שהוא מתחיל להתאזן בגלל השמן גרניום שאני משתמשת בו) ומקסימום פצעים שיש לי בשבוע מסתכם ב-5 ולפני\בתקופת הווסת גם אין לי הבדל במצב

shloמי

New member
../images/Emo39.gif פטל האחת......

"שוש קירח" - ליקוריץ \ אפשר לקנות בחנות טבע . תכניסי כף מהשוש קירח לתוך כוס ותשפכי מים רותחים, המתיני כשתי דקות קחי נייר מגבת או צמר גפן, תטבלי במשרה ותניחי על הפנים במקום הבעייתי . תטפלי בזה למשך שלושה ימים עדיף לפני שהולכים לישון ותראי תוצאות . בברכת אור ואהבה שלומי

שלומי שלום

גם אני סובלת מעור שנוטה להצמיח "מזכרות" מידי פעם והייתי רוצה לשאול אותך לגבי הליקוריץ: בחנות מבקשים שוש קירח, וזה מגיע כגרגירים או צמח או מה? והאם אפשר ליצור ממנו גם מי פנים אולי? אני עושה בבית מי פנים טבעיים לחלוטין ואני תמיד מחפשת רעיונות חדשים. אני גם מכינה מסיכות ניקוי כמעט מכל דבר, אז האם אפשר להשתמש בו גם להכנת מסיכות אולי עם עוד דברים? שבת שלום

shloמי

New member
../images/Emo39.gifל י ק ו ר י ץ

היי ענת הליקוריץ נקרא בעיברית שוש קירח בחנויות טבע השוש קירח מגיע בצורה של: שורש כתוש ואבקת שורש... השוש קירח טוב במיגוון טיפולים..... יעיל במיוחד בטיפול בזיהומים של דרכי הנשימה ( דלקת סימפונות, דלקת הלוע ודלקת ריאות ), הוא מונע את דיכוי החיסון שנגרם על-ידי קורטיזון, יש לו פעילות אנטיביוטית נגד סטרפטוקוקוס וקנדידה . יש בשוש קירח אסטרוגן טיבעי שגורם לאיזון הגוף . חליטות : כף שוש קירח בספל ולמזוג מים רותחים . מישרה זו טובה לשתייה, זה מטפל בכל הבעיות שרשומות למעלה . אפשר להניח את המשרה בעזרת נייר מגבת או צמר גפן על פצעונים(כמו שכתבתי בפורום). אפשות אחרת לחליטת כל הגוף( גם כן חליטה:) ) במצב של גירויים בכל הגוף ולא מוצאים דרך אחרת להיפטר מזה... להכניס לסיר 200 גרם (4 שקיות) שוש קירח, להוסיף ליטר מים(עדיף מינרלים)שזה מגיע לרתיחה להנמיך את הלהבה, ללהבה הכי נמוכה ולהרתיח במשך שעה.( לשמור על הבישול, מאחר וזה גולש כמו בבישול חלב ). למלא אמבטיה עם מים חמים מאוד, לא מצב של כוויה, לשפוך את תוכן הסיר לתוך מסננת מעל האמבט ולעשות חליטה עם המים של האמבט, עד שמתוך המסננת יוצאים מים שקופים ככל האפשר . להכנס לאמבט עם כל הגוף, לא כולל הראש(צריכים לפעמים לנשום:) ) נשארים באמבט למשך שעה, יוצאים ושוטפים את הגוף עם מים מהטוש בלבד בלי סבון . *לפני שנכנסים לאמבט צריך להצמיד בקבוק מים כדי לשתות מאחר ומאבדים נוזלים כתוצאה מחום המים ועליה של לחץ הדם כתוצאה מהשוש קירח . לזכור לאכול משהו מהמזונות שהזכרתי כדי לאזן את הגוף . *השוש קירח גורם לעליה של לחץ הדם בגלל תכולת הנתרן הגבוהה שנמצאת בו, לכן צריך לאכול מזונות עם אחוז אשלגן גבוה מנתרן, כגון: עגבניה, אבוקדו, בננה, תפוחי אדמה ועוד... השימוש בצורה יום יומית בצריכה של השוש אמורה להיות למשך שבועיים ולאחר מכן הפסקה שבוע, על-מנת שהגוף ינקה את עצמו . אבקת השוש טובה להכנת קרמים לניקוי הפנים (אין לי מושג אייך מכינים את הקרם). במידה ויש לך ניסיון בהצלחה ושתפי אותי:) * שימוש בקרם עם השוש גורם להבהרה של המקום בו הוא נמרח, אז להיזהר אהה... או שזה יצא לטובה, להבהרה של מקום שצריך... בברכת אור ואהבה שלומי

תודה על ההסבר המקיף והמפורט ../images/Emo66.gif

אני אנסה לעשות מסיכת ניקוי עם אבקת השוש ואראה איך זה יוצא. כי יש קשר בין בעיות נשימתיות לעור ואצלנו במשפחה יש משניהם, תודה לאל... שבת נפלאה

bflygirl

New member
אקנה

השמנים שמתאימים לטיפול באקנה-פצעי-בגרות/מאת אביבה הדס-טוב בעיקר לעור שמן ואקנה. ג"וניפר-ערער-ענבות *לא לשימוש לחולי כליות. מרווה-בהירה-מרגיע עור מודלק ואדום. סנדלווד-עץ-האלמוג-יעיל ביותר בגלל כוח השיקום שלו לעור. עץ-התה-האוסטרלי-טיטרי. פט"צולי-מרגיע עור מודלק,יעיל לאקנה,אקזמה ועוד. שימוש ומינון: במריחה-10-12 טיפות שמן אתרי ,ב-30 מ"ל שמן צמחי. בקרם-טבעי על בסיס שמנים צמחיים 1% שמנים אתריים, לדוגמה:על כל 100 גרם קרם 12-16 טיפות שמנים אתריים. יום טוב. ניתן גם שמן לבנדר והכי מומלץ ללכת לקוסמטיקאית שתכין לך אישית

שמווליק

New member
נסי שמן עץ התה ולא תתאכזבי

קני שמן איכותי בלבד !! על הזרת להרטיב ולגעת נעיגה בכל פצה (אם הוא סגור בלבד-למרות שהייתי אישית שם גם בפתוח אך לא יותר מדי פתוח...:) שימי לב לשינוי תוך יומיים...(לשים כמה פעמים ביום אך לתת לזה זמן להתאוורר גם) בהצלחה שמוליק

למעלה