אקנה

אקנה

רציתי לשאול על התרופה:"רואקוטן" או משהו כזה....[לא זוכרת את השם המדוייק, מקווה שצדקתי.]. אני בת 14 וחצי, כיום בכיתה ט', ומכיתה ד'-ה' סובלת מאוד מאקנה. במהלך השנים, האקנה החמיר אך גם נרגע מעט. תלוי בתקופות. בזמן האחרון הוא די נרגע. כלומר - עדיין התפרצויות פה ושם אך ברמה התקינה זה בסדר. ברור שיש פצעים [אני לא זוכרת את עצמי בלעדיהם] אך לא בהגזמה...[יש לזכור שאני לקראת מחזור, ותמיד יש המון, החודש דווקא רגוע]. בקיץ כשהייתי אצל רופאת עור חדשה, היא נתנה לי מרשם זהה לרופאת עור קודמת. כשאמא שלי אמרה שזה לא כל כך עזר, הרופאה אמרה ששום דבר לא עוזר לחלוטין, חוץ מרואקוטן[או מה שזה לא יהיה], ושמשתמשים בו רק בחורף. מגלישה באינטרנט הבנתי שמדובר בשינוי הורמונלי קיצוני. כיום, כאשר כדורי האנטיביוטיקה החלשה נגמרים, אמא הולכת ולוקחת עוד, לוקחת גם משחות אבל זהו זה. [כמובן שאני מקפידה על שטיפה בסבון מתאים]. רציתי לדעת, האם הרואקוטן שווה בדיקה בכלל, או שאין על מה לדבר והמחיר גבוה מדי. האם זה "בריא" להתפתחותו התקינה של הגוף? מה זה אומר בכלל:"שינוי בתפקוד ההורמונלי"? ומתי פחות או יותר האקנה צפוי להעלם מפני? [בהנחה שהטיפולים יעזרו ולא תשארנה צלקות]. תודה רבה.

למעלה