אקסטנציה לבת 7 חודשים

sivan79

New member
אקסטנציה לבת 7 חודשים

ענת שלום בפורום הורים לתינוקות הצעת לי לברר האם לגלי יש בעיה של הקשתת יתר ואכן במרפאת הגרייה של טיפת חלב אישרו זאת (אני לא בקיאה בשמות המקצועיים והאבחנות). קראתי את מאמרך על אקסטנציה ורוב ההתנהגויות של גלי תואמות את הסימפטומים שציינת אבל יש מין שילוב ביניהם לבין גמישות יתר... אני מעדיפה פשוט לפרט לך ותגידי לי בבקשה מה דעתך: בשום פנים ואופן לא מוכנה להיות תינוקת מתוקה ורגועה ששמה ראשה על הכתף של אמא שלה לנוח. לא מוכנה בחיים שיחזיקו אותה בתנוחת ערסול מאז שנולדה. רק בהנקה היא נותנת לי להחזיק אותה כמו תינוקת. רוצה לעמוד, ולעמוד ולעמוד... נועלת ברכיים מיד כשניתנת לה האפשרות לדחוף משהו באמצעות הרגליים. (נגיד בכיור כשאני רוחצת לה את הטוסיק). בשכיבה על הבטן אכן פורשת ברכיים לצדדים. התהפכה בגיל 3 וחצי חודשים מגב לבטן. ובגיל 5 חודשים מבטן לגב. עושה אווירונים כשרוצה שאני ארים אותה. רוצה כל הזמן להיות "מעלינו" שנרים אותה לגובה והיא תוכל לטפס עלינו (היא נקרעת מזה מצחוק). נעמדת על הברכיים ונשענת עם הידיים על בעלי ששוכב על הספה לידה.. היא מתה על זה. נעמדת כמה פעמים ביום על 6. זחילה של חיילת בקומנדו (יד יד...) במיטה שלנו דוחפת ראש למיטה, מרימה טוסיק לגובה ונופלת קדימה. בקיצור, אני מתה לשבת איתה מחובקת ונינוחה, אבל זה לא קורה אף פעם. אפילו אם אני שמה אותה בסלקל לצפות בקלטת היא מיד מקשיתה את גבה ומנסה לצאת. יצא ארוך מצטערת תודה

סיוון שלום

לא הבנתי מה בדיוק השאלה אבל זחילת קומנדו ועמידת שש הן תקינות לגמר. אם גם ההיפוכים שגרתיים ולא היו סצינה חולפת אז הקושי היחיד הוא בהתרפקות. מה קורה כשאת עושה לה מסג'? האם אחרי מסג' היא רפויה ורגועה יותר או מוכנה להתערסל?

גם אצלי...

הי סיוון, גם הבת שלי כמו שלך, פעילה מאוד והמון על הידיים. היא מתרפקת כשהיא עייפה מאוד עם החיתול והמוצץ בלבד. אני חושבת שזה יגיע, ורק צריך סבלנות... אבל באמת שזה הכי כיף בעולם כשהם עושים את זה

pazzel285

New member
ענת שלום - מקפיצה בהקשר של האקטנציה

לפי מה שקראתי באתר שלך נראה שבתי בת 4 חודשים וחצי "סובלת" מאקטנציה מוגברת... אני רוצה לעבוד איתה - מה עליי לעשות? באיזה רמה של אקטנציה כבר צריך לפנות לייעוץ מקצועי? איזה תרגילים אפשר לעשות איתה על מנת לשחרר אותה? אשמח לשצוע את עצתך. אמא מודאגת....

sivan79

New member
מקפיצה לPAZZEL ושואלת עוד

הייתי בנתיים בגריה בטיפת חלב. באמת מבחינת זחילה ועמידת שש הכל תקין. מבחינת האקסטנציה קיבלתי אכן תרגילים שדומים לתרגילי עיסוי. למשל, ללחוץ בנעימות מכיוון הברך לכיוון כף הרגל. שאלתי הקודמת היתה בעניין הבלבול שיש לי בין תופעות האקסטנציה לבין גמישות יתר. אולי לגלי יש את שניהם? לשאלתך לגבי "האם לאחר עיסוי היא יותר נינוחה?" לא שמתי לב לשינוי לאחר עיסוי. היא באמת מוכנה לשים ראש על כתפי רק כשהיא נרדמת. בשאר היום היא פשוט זקופה, או מקשיתה.

למעלה