אקסיומה פילוסופית

Lucifer LightBringer

Well-known member
אין איש/ה שאף פעם לא רימה מתישהו בחייו.ה.

זה בוודאי לא אקסיומה לוגית, אבל זה נראה כמו משהו שסביר להאמין שנכון לכל בני האדם.

אבח"י

Well-known member
חחח
תגדיר "רימה"?
הנרדפות של המילה הזו הן רבות:
אבניאון - רמאות:
אונאה, הונאה, בדיה, בלוף, בEלע, גניבת דעת, דיבה, הטעיה, העמדת פנים, זיוף, כזב, כזבנות, כחש, מרמה, נוכלות, סילוף, עוול, פלסתר, רמייה, שחיתות, שקר, שרלטנות, תעתוע, הולכת שולל
עכשיו כשאנחנו נמצאים בתחום המשמעות של "רינה"/"שיקר" - למה בדיוק אתה מתכוון?
אחרי שנבין את ההגדרה המדויקת שלך למילה "רימה", והאם זה טוב או רע, נמשיך מבחינתי הלאה.

Lucifer LightBringer

Well-known member
חחח
תגדיר "רימה"?
הנרדפות של המילה הזו הן רבות:
אבניאון - רמאות:
אונאה, הונאה, בדיה, בלוף, בEלע, גניבת דעת, דיבה, הטעיה, העמדת פנים, זיוף, כזב, כזבנות, כחש, מרמה, נוכלות, סילוף, עוול, פלסתר, רמייה, שחיתות, שקר, שרלטנות, תעתוע, הולכת שולל
עכשיו כשאנחנו נמצאים בתחום המשמעות של "רינה"/"שיקר" - למה בדיוק אתה מתכוון?
אחרי שנבין את ההגדרה המדויקת שלך למילה "רימה", והאם זה טוב או רע, נמשיך מבחינתי הלאה.
פחחחחחחחחח
תגדיר לי את המילה "תגדיר"?

נראה לי שברור לך שאני צודק, סתם התחשק לך לטרלל...
הגדר לי את המילה "טרלול"?

אבח"י

Well-known member
פחחחחחחחחח
תגדיר לי את המילה "תגדיר"?

נראה לי שברור לך שאני צודק, סתם התחשק לך לטרלל...
הגדר לי את המילה "טרלול"?
אתה טוען טענה שהיא חסרת משמעות.
מה הטענה שלך מוסיפה בדיוק להבנת העולם" להבנת בני אדם" לזיהוי הטבע האנושי?
רק אם תקפיד לברר ל-מה אתה מתכוון ברימה.
למשל, ילד קטן לא מפסיק "לרמות" במושגי המבוגרים, אז ברור שכל אדם באשר הוא רימה, אבל כפי ששאלתי - מה הערך הנוסף לקלישה הזו שכתבת.
ומכאן
לא צריך להגדיר את תגדיר, אם כי בשבילך אעשה זאת - הגדרה באה משורש גד"ר. גדר היא מחיצה המונחת ע"מ להגן, לשמור, למנוע. מכאן, הגדרה מטבעה היא חילוץ דבר מה ו"הגנה עליו" מדעות סותרות, מעוותות ואחרות.
עכשיו
אחרי שגמרת לצחוק מהטרלול והטרללת - אתה מוכן לפתוח בדיון רציני, או סתם העלית טענה לחלל העולם מבלי רצון אמיתי לדון בה, לשוחח עליה - שהרי פילוסופיה במהותה היא בירור, בדיקה, ביקורת וכו'

למעלה