בניתי גליון ובו לוח שנה המותאם
לצרכי- מעקב אחר פרוייקטים במבט שנתי כאשר בעמודה A החודשים ספטמבר 2001 עד ספטמבר 2002 (לכל חודש שורה), ובעמודות B;C;D ואילך: ימות השבוע ראשון שני שלישי וכו´- סה"כ בכל חודש כל ימי החודש.העדפתי לעשות זאת באקסל, למרות שקיימות תוכנות לניהול פרוייקטים, משני טעמים: 1. בניתי לי בדיוק את מה שאני רוצה 2. במרחב עבודה שנוח לי (רוחב עמודות וגודל שורות). למעשה יצרתי לעצמי לוח שנה כאשר לכל יום בשנה תא המתאים לצרכי. רוחב העמודות מותאם בדיוק ל - 6 דפי A3. הגליון אמור לשרת 4 ראשי פרוייקטים האמורים לעדכן אותי בכתב + אפיוני תקציב בגליון שבניתי. כך שמצד אחד אינני יכול לנעול את הגליון, אולם מצד שני ברגע שרוחב עמודה ישונה ע"י אחד המעדכנים הגליון יגלוש לדף נוסף שאינני רוצה בו (מדי פעם הגליון מודפס במדפסת גדולה ומונח לדיון לפני ועדת ההיגוי המורכבת מראשי הצוותים). לכן אני מחפש דרך להגן על רוחב העמודות ומצד שני לא לנעול את התאים.הדרך שהצעת לא תחייב את המעדכן לגלוש לשורה שנייה כדי שהטקסט יראה אם הוא עובר בהקלדה את שולי העמודה והתא בו הוא נמצא. אינני רוצה להצטייר כלא מנומס, אולם אם אינך מתנגד אשמח להעביר את הקובץ לעיונך בדואל שלך. תודה מראש.