אקסל 2000 - כיצד אני מגן על רוחב

אקסל 2000 - כיצד אני מגן על רוחב

העמודות שקבעתי בגליון מפני שינויים? יחד עם זאת אני מעוניין לאפשר שינויים בתוכן התאים (טקסט, מספרים וכו´) בלי לאפשר שינוי ברוחב העמודות. תודה.

AO

New member
לדעתי אי אפשר אבל...

אפשר לכתוב/להקליט מאקרו שקובע את רוחב העמודות ולהפעיל אותו ידנית בעזרת כפתור או אוטומטית לפני פתיחת הקובץ, לפני הדפסה וכד´. המאקרו יחזיר את רוחב העמודות לרוחב שקבעתה גם אם המשתמש שינה אותו אבל הוא לא ימנע ממנו לשנות את הרוחב בהמשך תן פרטים נוספים לגבי מה שאתה מנסה להשיג ע"י הגנה על רוחב העמודות, אולי ניתן לפתור זאת בדרך אחרת אלון

בניתי גליון ובו לוח שנה המותאם

לצרכי- מעקב אחר פרוייקטים במבט שנתי כאשר בעמודה A החודשים ספטמבר 2001 עד ספטמבר 2002 (לכל חודש שורה), ובעמודות B;C;D ואילך: ימות השבוע ראשון שני שלישי וכו´- סה"כ בכל חודש כל ימי החודש.העדפתי לעשות זאת באקסל, למרות שקיימות תוכנות לניהול פרוייקטים, משני טעמים: 1. בניתי לי בדיוק את מה שאני רוצה 2. במרחב עבודה שנוח לי (רוחב עמודות וגודל שורות). למעשה יצרתי לעצמי לוח שנה כאשר לכל יום בשנה תא המתאים לצרכי. רוחב העמודות מותאם בדיוק ל - 6 דפי A3. הגליון אמור לשרת 4 ראשי פרוייקטים האמורים לעדכן אותי בכתב + אפיוני תקציב בגליון שבניתי. כך שמצד אחד אינני יכול לנעול את הגליון, אולם מצד שני ברגע שרוחב עמודה ישונה ע"י אחד המעדכנים הגליון יגלוש לדף נוסף שאינני רוצה בו (מדי פעם הגליון מודפס במדפסת גדולה ומונח לדיון לפני ועדת ההיגוי המורכבת מראשי הצוותים). לכן אני מחפש דרך להגן על רוחב העמודות ומצד שני לא לנעול את התאים.הדרך שהצעת לא תחייב את המעדכן לגלוש לשורה שנייה כדי שהטקסט יראה אם הוא עובר בהקלדה את שולי העמודה והתא בו הוא נמצא. אינני רוצה להצטייר כלא מנומס, אולם אם אינך מתנגד אשמח להעביר את הקובץ לעיונך בדואל שלך. תודה מראש.

AO

New member
התאמת גודל ההדפסה

ניתן לקבע את מספר העמודים המודפסים בעזרת התפריט file/page setup בלשונית page fit to... אקסל יתאים את ההדפסה ב"כח" כך שתתאים למספר העמודים שהגדרתה. אם זה לא הפתרון המתאים (וגם אם כן) תרגיש חופשי לשלוח את הקובץ. אלון

הפתרון לא מתאים לי משום:

שאז כל ראש פרוייקט שיכניס דיווח לאחד התאים ויעבור את רוחב העמודה שקבעתי, יגרום לכך שבהדפסה יוקטן הגליון כדי להמשיך ולשמור על העקרון של 6 דפי A3 שהם אופטימליים לשימושנו. אני חושב שכוונותי ורצונותי יהיו ברורים יותר אם אשלח לך את הקובץ לבדיקה. אני מעדיף לשלוח אותו לדואל הפרטי שלך. תודה מראש על הרצון הטוב. מנשה לוי.

AO

New member
נסיון נוסף

אתה יכול לשלוח לכתובת שמופיע כאשר לוחצים על AO אני אנסה להגיע לזה הלילה. ובנתיים רעיון אחר: בגליון שבו ראשי הצוותים משתמשים תאפשר להם להכניס טקסט ולשנות רוחב עמודה כרצונם צור גליון באותה חוברת אשר מהווה העתק של הגליון הראשון כלומר תא A1 בגליון זה יפנה לתא A1 בחוברת המקורית וכך הלאה לגבי כל התאים. בגליון זה תפעיל הגנה אשר תחסום אפשרות לכתוב או לשנות את רוחב העמודה וזה הגליון אשר אותו תדפיס. אלון

לאלון, שלחתי לך את הקובץ בדואל.

ראה מה תוכל לעשות. תודה מראש. מנשה לוי.

AO

New member
החזרתי לך

הלכתי על הרעיון המקורי - כלומר מאקרו שמופעל ידנית בעזרת כפתור וקובע את רוחב הטורים (את רוחב הטור יש לרשום בשורה 100 ושם גם נמצא הכפתור להפעלת המאקרו) כמו כן המאקרו פועל אוטומטית לפני כל שמירה של הקובץ זה המאקרו: Option Explicit Sub column_width() Application.ScreenUpdating = False Dim i As Integer Dim j As Variant For i = 1 To 50 j = Cells(100, i).Text Cells(100, i).ColumnWidth = j Next i End Sub אלון

AO

New member
דבר נוסף

על מנת שהטקסט יעבור לשורה הבאה כאשר הרוחב אינו מספיק אני מציע את הפתרון הבא: תשאיר תא אחד (שורה אחת עבור טקסט בכל חודש) לצורך רישום הטקסט ולא מספר שורות כפי שעשית. קבע לשורות גובה מספיק גבוה (למשל כמו הגובה של 5 שורות רגילות) בעיצוב תאים בלשונית Alilgnment סמן את האופציה Wrap Text עכשיו הטקסט יתאים את עצמו לרוחב התא. אלון

AO

New member
ועוד משהו

אם תעשה את מה שהצעתי אז רוחב התאים כבר לא יהיה רשום בשורה 100 אלה בשורה אחרת פתרונות 1 להעתיק את המספרים לשורה 100 2 לתקן את המאקרו ולרשום במקום המספר 100 את המספר המתאים אלון

שלום אלון, למעשה נתת פיתרון מצויין

לבעייה שאני מאמין הטרידה עוד כמה אנשים: מכיצד נועלים רוחב עמודות בלי לנעול אפשרות שינוי בתוכן התאים. מובן שאת השורות של כל יום מיזגתי לתא אחד - עם גלישת טקסט בעיצוב התא. תודה על הסבלנות הרבה. אתה זן נדיר בארצנו הלחוצה שלרוב אנשיה אין זמן לבטח לא לעזור לאנשים אחרים. מנשה לוי.

למעלה