אקס פקטור

Anna Vasserman

New member
אקס פקטור

ההודעה מנוסחת בלשון נקבה, אך מתייחסת לשני המינים.

האם יש ערך מוסף ללשמור על הקשר עם האקס או שעדיף להתנתק?
האם שני אנשים שפעם הרגישו זה כלפי זו, חוו יחד, יכולים להישאר חברים? חברים אפלטוניים באמת? (הצד שיזם את הפרידה כן יכול - אבל מה עם הצד השני?..)
האם מתפתחת "תחרות" בין השניים (הוא כבר מצא מישהי אחרת/התחתן ואני עדיין לא...)?

ספרו על היחסים עם האקסים שלכם.

ואם כבר התחלתי את הנושא, אני אספר ראשונה.

אני לא ארחיב על האקס הכי משמעותי שלי, שהוא כמובן בעלי לשעבר. אנחנו מן הסתם בקשר, מכיוון שיש לנו בן משותף. רגשות מזמן אין. אולי מצידו יש רק רגשות נקמה (על כך שפירקתי את המשפחה) שמידי פעם הוא נותן להן מזור.

האקס השני במשמעותו - בחור איתו הייתי 5 שנים. - בהתחלה הוא התעקש שנשמור על קשר. שאני אתקשר אליו מידי יום לשאול מה שלומו. ואם לא הייתי מתקשרת, היה גוער בי. היינו יושבים לשתות קפה יחד וכאלה. מבחינתי - זה היה סתם מעמסה. מבחינתו, לדעתי, זה לא נתן לו להשתחרר ממני. אז חתכתי. באכזריות רבה, לצערי. כי לא היתה לי דרך אחרת. ועכשיו אנחנו לא בקשר בכלל. גם לא חברים בפייסבוק. ואני מאמינה שכך עדיף. לא רואה ערך מוסף בלהיות איתו בקשר. והוא, אני חושבת, המשיך הלאה וטוב שכך.

יש לי עוד אקס, עליו אני לא מדברת כל כך. היינו יחד חצי שנה בלבד. הוא היה זה שחתך. (למעשה, הספרדי שלי מצא אותי פצועה ושבורה מהקשר הזה וריפא את פצעיי...)
אנחנו עד עכשיו בקשר יומיומי של מיילים ושיחות טלפון. למה? כי הוא המנהל שלי (אז, כשהיינו יחד הוא לא היה, אך צחוק הגורל - חודש אחרי שנפרדנו הוא נהיה המנהל שלי).
אני חייבת לציין שאני חולה מתה על הספרדי שלי, ואין דבר שאני רוצה יותר מלבלות את שארית חיי איתו, ועם זאת יש לי רגעים שאני נתקפת געגוע לאקס הזה. לחוויות המשותפות שחווינו. ואני תוהה לעצמי - אולי אם לא היינו בקשר כבר הייתי שוכחת ממנו מזמן?...

אין קשר עם אף אחד מהם..

עם החבר הראשון והמיתולוגי היה קצת קשר כל עוד היה לי פייסבוק.
אבל לקח הרבה שנים לפני שזה היה אפשרי מבחינתי..

האחרון יצר איתי קשר שנה אחרי הפרידה וביקש שנהייה "ידידים".
לא הסכמתי.
אולי יום אחד כששנינו נהייה במקום אחר, נשואים ומאושרים ונוכל לצחוק על מה שהיה בינינו..

זה קצת חבל לי שאני לא יכולה להיות בקשר עם אקסים.
לרוב הם אנשים שאני ממש אוהבת בלי קשר לזה שאנחנו כבר לא ביחד.
אבל תמיד ההתגברות עליהם יותר חשובה לי מאשר להיות איתם בקשר :)

האמת שאני בקשר טוב של שנים עם 2 אקסים

עם הראשון אנחנו ידידים טובים כבר 12 שנה והיינו יחד רק שנה ועם השני אנחנו ידידים טובים כבר 5 שנים והיינו יחד גם רק שנה.
הלוואי ויכולתי להסביר את זה אבל אין לי שמץ של מושג איך קרה הדבר הזה שרק איתם נשארה ידידות כל כך טובה כאילו מעולם לא היה בינינו כלום.
אחד מהם נשוי עם 2 ילדים ואישתו מהממת מכל הבחינות.

אביeג7

New member
אז ככה-עם הגרוש שלי אני

לא בקשר בכלל..
האמת שהפעם האחרונה שראיתי ודיברתי איתו היה על מדרגות הרבנות

<אנחנו לא נפרדנו בריב.. אבל פשוט אין בנינו כלום>

עם האקס השני שהקשר נגמר בבת אחת <אני זו שסיימה את הקשר בעקבות מעשה שלא יעשה מצידו>
והיינו חברים כ"כ טובים שהוא היה מאוד מאוד חסר לי..
אני לא זוכרת בדיוק איך.. אבל אחרי שנה בערך,חזרנו להיות בקשר של ידידות.. ומאז אנחנו בסוג של קשר שכזה.. ידידים דיי רחוקים..
ועם האקס השלישי והאחרון-אני לא בקשר בכלל.
הוא האדם הכי קר שפגשתי בחיים והדבר האחרון שאני צריכה בחיים שלי- זה אותו.

ראסטלין

New member
ואו,
על הודעה מעניינת!

אם היינו חברים והשאלה לא הייתה נשאלת בפורום אלא באיזה מפגש, זה היה נושא שיחה ממש מעניין.

mri10

New member
וואו מורכב לגמרי...

באופן כללי אני חושב,שהשלב הראשוני לנתק צריך להיות מוחלט וחד משמעי,לאוו דווקא בשביל לרפות את הפצעים,יותר בשביל להבטיח את הנתק.

כשעוברים את תקופת העיכול,הספיגה וההשתקמות.אז בהחלט רצוי לחתור לאהבה אפלטונית.(אלא א"כ הקשר נותק בגלל משבר אמון קשה,כמו בגידה וכו')יחד עם זאת ברור לגמרי שיש מקרים שלא ניתן לקיים את אותו קשר טהור,הן בגלל אופי הקשר והן בגלל אופיים של הקשורים.

אני באופן אישי חוויתי על בשרי את מגוון הסוגים,יש לי מישהי מהעבר שעדיין יושבת לי עמוק בתוך הלב,ואם אינני טועה אז גם בייחס אליה המצב הוא כך.יחד עם זאת ברור לשנינו כי אהבה זו אפלטונית בהווה ואפלטונית בעתיד.

שאלה לדניאל:יש אפשרות לזכות בתואר 'מלכת הפורום' שבוע אחר שבוע ברצף???

mri10

New member
למה סוקי...

הכל חייב להיות שחור לבן?? הרי בהחלט קיימת אפשרות שאין התאמה לקשר הדוק ורומנטי,אבל עדיין האחד מזהה אצל השני איכויות רבות.מה שמצדיק את המשך הקשר,רק מסוג אחר.

למה א"א לאמץ את אופצית האמצע??

זה תלוי במשך הקשר

אם זה סתם כמה חודשים ולא משהו רציני
אפשר להשאר ידידים

אבל אם זה משהו ממושך, שחתם עצמו על שני הנשמות, והם החליטו לסיים את זה
אז שכל אחד ילך לצד שלו ו"ירוקן" את פרטי הצד השני מהמוח שלו
זה יוביל לקידום הכי מהיר של האידבידואל
זו דעתי לפחות

mr browen

New member
אפשר גם וגם ?!?!?!?

נושא שלדעתי הוא מאוד תלוי סיטואציה והאנשים המעורבים.
כעיקרון אני נגד - וגם ניתקתי קשרים כאלו ולצערי תוך כדי פגיעה בצד השני ,
אבל לדעתי הפגיעה של הניתוק היא קטנה בהרבה מפגיעה מתמשכת שבנאדם לא מנתק את התלות שלו
ולפעמים אפילו לא מודע לתלות שלו .

אבל..... (בלי "אבלים" החיים מה זה משעממים)

ידידה מאוד טובה וקרובה שהפכה בהמשך לבת זוג - אני עדיין בקשר איתה .
עברנו הרבה גלגולים - ידידים , בני זוג , יזיזים ועוד כמה דברים לא מוגדרים באמצע....
עברנו תקופות של ניתוק ארוכות - שנתיים ואפילו יותר .

בשנים האחרונות היא ידידה , ורק ידידה. הקרבה בינינו יחסית גבוהה- חולקים ומדברים על הכל
אבל התדירות של המפגשים והשיחות שלנו לא גבוהה בכלל- יכולים גם לעבור שבועות או חודשים בין שיחות שלנו , אבל זה גם קשור לאופי שלנו
ולתקופות שונות . לימודים, חו"ל וכו'

היא נשואה כבר 3-4 שנים , ושמחתי גם שם להיות בשבילה .

אז כרגיל התשובה הכי קלה והכי קשה ------ תלוי.....

puma141

New member
אצלי זה משתנה:)

בהתחלה זה תמיד נתק! כי הכל טעון, צריך להתנקות...אבל בעיקרון-
אני לא שומרת על קשר..אם הוא שומר-אז אולי, זה...תלוי!
מה שבטוח-קשר לא צפוף..

מעדיפה להסתכל על העבר שלי בקטע הזה כ-X טוטאלי :) אין לי הרבה עניין שם.

מחשבה, דיבור ומעשה...

על רגל אחת,
אין צורך בשמירה על קשר עם העבר - כשהמטרה להתחבר עם ההוו...
עם השותף לחיים החדש.

תשובות

א. עדיף להתנתק זוהי דעתי גם כשהייתי צעיר מידי:)קשר אמור לזרום אם יש קטעים הולכים חוזרים הולכים חוזרים גוד ביי מקום שלא צולחים ממשיכים הלאה!
ב. זה כמו ששוכבים עם ידידה טובה אחרי ששוכבים כבר זה לא אותו דבר,אותו דבר יכולה להיות ממערכת חברית תלוי גם אך הסתיים ,אם היא בגדה בו למשל תמיד זה יכאב לו שהוא יראה אותה למשל !להתנתק ולפתוח דף חדש עם האחר.
ג.אם היא אהבה אותו היא תקנא בתוכה וכלפי חוץ אבל זה יעבור לה ,למרות שיהיו כאלו שירצו לקבל אותו כמאהב או כמאהבת .
ד. היחסים אצלי היו ברוכים למרות כל אחת הייתה מעולם אחר קיבוצנקית או ברסלבית או סטודנטית משוחררת מינית יתר על המידה ,היחסים הסתיימו מכובד ומכבד,תודה לאל שלא היה דרמות וגם לא רוצה אובבסיות למינהם .
ה.ברור כשמפרקים בית הבעל כועס ופגוע ולא משתלם לגבר ממוצע כיום עם המזונות לפרק !ברור שהוא יזכיר לא יודע מה מצבו כיום,תחשבי שמגהצים לך כל חודש 2500 בלידירה שאת צריכה להשכיר ופירוק הבית והלחצים מסביב.
חבר שלי חזר לבית הוריו והוא מתגרש עם 4 ילדים לא קל המצב!

האקס השני נשמע שרוט חזק מה זה להתקשר כל יום לדרוש מה שלומו מה זה שייך טורקי? נפרדים מתאבלים קצת לבד וממשיכים טוב שלא איים בהתאבדות ולשחק על המצפון.

כשעובדים האקס או שהוא מנהל וכו קצת משנה זהירות לא בריא לערבב רגשות ועבודה יחדיו.

בהצלחה:)

למעלה