אקרובטיקה בארץ

acrobat1

New member
אקרובטיקה בארץ

אני לא רוצה לעשות השוואה רק רוצה לספר לכם קצת על המתרחש בענף האקרובטיקה לאחרונה כדי שתדעו מה מצב הענף כי לא ראיתי שהיו פה שום עידכונים.... אז ככה... לקראת אליפות ישראל שהתקיימה ממש לאחרונה יצאו כמעט כל קבוצות האקרובטיקה הגדולות לתחרויות בינלאומיות בחו"ל והצליחו להגיע להישגים גבוהים. שלישיה מחולון הגיע למקום השלישי, מדלית ארד, בתחרות באוקרינה, מכבי דן זכתה במדליה זהב וארד בקטגוריה אחת ועוד זהב בקטגוריה אחרת בתחרות בשוויץ, ורעננה שנסעו לתחרות בבולגריה זכו גם כן במספר מדליות כסף וזהב. באליפות ישראל נקבעו הצוותים שייצגו את ישראל באליפות העולם שתקיים ביולי בפולין, מרבית הצוותים הם אלו שזכו להצלחה בתחרויות בחו"ל, כך שנקווה שהנסיון וההצלחה יעזרו להם להוכיח את עצמם באליפות עולם ואולי להתקרב אפילו לפודיום. אז נראה לי שאפשר להגיד שלמרות שאין כל כך חשיפה בתקשורת, ואין אמצעים אפשר לראות התקדמות מאוד גדולה בענף.
 
תודה רבה!

כל הכבוד לנבחרות האקרובטיקה! מעניין לקרוא ולדעת. תודה. חג שמח
 

אמא לה3

New member
שלום אקרובט (אחלה שם)

מאוד שמחתי לקרוא את המתרחש בנבחרות האקרובטיקה... לצערי, אין לי הרבה מושג מה קורה בענף הזה, אשמח אם תוכל (תוכלי) לפרט קצת יותר, לדוגמא, מהן הקטגוריות בהן מתחרים? ועוד שאלה קטנה, שמעתי על קב' אקרוג'ים מלב השרון, האם הן נטלו חלק בתחרויות האלה? תודה וברוך (ברוכה) הבא/ה.... אגב, מהן המתעמלות עצמן? הצוותים?
 

Tammie

New member
אני אומנם לא אקרובט

אבל אני כן יכולה לספר קצת על התחרויות באקרובטיקה: התחרויות מתקיימות בכמה סוגים: זוג בנות, זוג בנים וזוג מעורב. שלישיית בנות רביעיית בנים. בארץ לא קיים (לפחות אני לא מכירה) קבוצות שעובדות רק עם גברים, כלומר זוג מעורב ורביעייה. כל צוות (שלשה או זוג) מתחרים בשלושה תרגילים- תרגיל בלאנס, פירמידות של החזקות גוף במצבים שונים, תרגיל טמפו, תרגיל של הקפצות למינהן, ותרגיל מעורב. בדרגות הנמוכות (A ו- B) יש אלמנטים חובה שצריך לבצע, כל צוות בוחר מתוך טבלה. ובדרגות הגבוהות יותר יש לבחור תרגילים מהחוקה העולמית לצבירת ניקוד דרגת קושי בגובה מסויים. למשל כדי להתחרות בדרגה C צריך לצבור 10 נקודות, אם אני לא טועה- תתקנו אותי אם כן... יש גם דרישות לאלמנטים אקרובטיים אישיים (פס קרקע) וכן אלמנטי כוח וגמישות אישיים (שפגאט, מאוזן, זווית תנין). אחד הדברים המיוחדים שמבדילים את הפס האקרובטי בתרגיל מפס קרקע במכשירים הוא שיש חיוב לעשות פס שנגמר בצורה מיוחדת, למשל פליק-פלאק רגל רגל, או לרגל ברף או שפגאט. זה מאוד משונה בהתחלה, אבל גם מאוד מרשים :)
 

acrobat1

New member
...

תמי כתבה פחות או יותר אבל מבחינת תחרויות בינלאומיות הדרגות מתחלקות ל-3: 1. אייג'ג'רופ- מגילאי 11 עד 16, הדרגה הנמוכה ביותר בה מבצעים רק שני תרגילים, ובתוכם אלמנטים שהם חובה בתוספת אלמנטים שהם רשות אך רק עד ניקוד מסוים. 2. ג'וניור- גילאי 12-19 רמה כבר יותר גבוה בה צריך לצבור נקודות על פי דרגת קושי עד לסכום מסוים. ברמה זאת שלושה תרגילים. 3. סניור- גילאי 15 ומעלה. הדרגה הגבוהה ביותר, בשביל להתחיל מ10 צריך לצבור ניקוד מסוים אך אפשר לעבור אותו ולקבל בונוס בניגוד לדרגת ג'וניור.גם כאן מדובר בשלושה תרגילים. בדרך כלל תרגיל שלישי מבוצע רק אם עולים לגמר. הצוותים מהארץ שנבחרו לנסוע לאליפות עולם הם (עד שני צוותים בכל קטגוריה): אייג'גרופ: שלישית בנות- שני שיר ואור ממכבי דן (זכו במדלית זהב בשוויץ), ירדן אניטה ועילאי (זכו בארד בשוויץ). באליפות ישראל התחרו עוד שתי שלישיות מחולון ורעננה. השלישיה מרעננה גל שיר ואופיר זכו במדלית כסף בתחרות בבולגריה. זוגות בנות: מיקה ומיה ממכבי דן (זכו בזהב בשוויץ) ואם אני לא טועה גם זוג ממזכרת בתיה ג'וניור: שלישיות: רום תום ושחר מרעננה (זכו במדלית כסף בבולגריה) ומאי אניה ושובל מחולון (זכו במדלית כסף באוקרינה) התחרתה גם שלישיה מאקרוג'ים גבי מיה והדר שפספסו את האפשרות לנסוע בכמה עשיריות. זוג בנות: קרן ומעיין ממזכרת בתיה סניור: זוג מעורב: דור וטל מרעננה שזכו במקום השני בבולגריה. באליפות ישראל התחרה גם זוג בנות שירן ויובל מחולון אך הן ביצעו רק תרגיל אחד כך שלא ידוע לי אם יסעו לאליפות עולם. בהצלחה לכולם! וחג שמח! =]
 
אז מה הכוונה "קטגוריה"?

כתבת בהתחלה שקבוצה מסויימת זכתה בקטגוריה כזאת או אחרת. אז מה הכוונה קטגוריה? האם זאת הדרגה? ההרכב?
 

daksha2

New member
קצת סדר בראש :]

אקרובטיקה. בענף שלנו קיימות 5 קטגוריות: זוג בנות זוג בנים זוג מעורב (בן ובת) שלשת בנות ורביעיית בנים. ככל הידוע לי רבעיית בנים היא הקטגוריה היחידה שלא קיימת בארץ. כל אחת מהקטגוריות מתחלקת לדרגות שונות לפי גיל ורמת קושי: דרגות לאומיות (מהנמוך לגבוה) A B C D ובינלאומיות: אייג' גרופ ג'וניור וסניור כל הרכב מדרגות הלאומיות מחויב לבצע תרגיל אחד או שניים (תלוי בדרגה), אחד הוא תרגיל בלאנס (כשמו כן הוא, תרגיל קרקע שמשלב תנועה, פסים אקרובטים ופירמידות של שיווי משקל וכוח) והשני הוא תרגיל טמפו (משלב תנועה, פסים אקרובטיים ואלמנטים של הקפצות בזוג/שלשה/רביעייה בהתאמה). בדרגות הבינלאומיות יש לבצע גם תרגיל מעורב שמשלב גם פירמידות של שיווי משקל וכוח וגם הקפצות. דרגה A היא הבסיסית ביותר, אין לי רעיון לדוגמא כרגע כיוון שלא יצא לי לראות הרבה הרכבים בדרגה כזאת, פשוט כי נהוג לדלג עליה ולהתחיל ישר מB. בדרגה B תראו את כל ההרמות הנמוכות, אצל זוג בנות למשל זה יהיה אווירונים בשכיבה על הגב למיניהם וכיו"ב. דרגה C שונה מB בזה שאנחנו עוברים להרמות גבוהות, בעמידה. הקפצות לסלטות למשל, מאוזנים בעמידה (לפעמים יש תנועה, למשל, החלקה לשפגט במאוזן), שפגט הפוך וכדומה. על דרגה D אני לא כל כך יודעת לפרט שוב, כי פחות יצא לי לראות הרכבים ברמה הזו. אתן מוזמנות לחפש בגוגל :] בנוגע לדרגות הבינלאומיות. כאן אין איזשהו איפיון מיוחד לפירמידות בכל דרגה וקשה לי להבדיל אותן אחת מהשניה, אבל בעיקרון יש חלוקה בחוקה איזו פירמידה/הקפצה שייכת לכל דרגה. עד כמה שיצא לי לראות, בסניור למשל, בעיקר בתרגילים מעורבים רואים יותר מעברים ישירים מפירמידה לפירמידה, חיבור של כמה פירמידות יחד או חיבור של כמה הקפצות ברצף. אני לא איזה מומחית, אז אם יש לי טעויות או משהו, תקנו אותי ^^" בנוגע לתחרויות. בארץ נהוג לראות באקרובטיקה ענף שקל יותר להצליח בו בהשוואה להתעמלות מכשירים. אני חושבת שהמצב הזה נוצר בגלל המיעוט של קבוצות וזוגות/שלשות תחרותיים בארץ וזה הוביל למצב שבו בהרבה דרגות בקטגוריות שונות יש מיעוט של משתתפים או אין משתתפים בכלל. לפעמים אפשר לראות דרגה שיש בה רק זוג אחד או שניים, לפעמים תמצאו גם שמונה זוגות אבל זה רק בדרגות הנמוכות. זה הוביל לכך שיש פחות תחרות אז נדמה כאילו קל יותר לצאת לאליפויות מחוץ לישראל אבל זה לא נכון. כי בכל זאת יש קריטריון שצריך לעבור, ואפילו שיש פחות תחרות זה לא מפחית מהאיכות שנדרשת בכל אחת מהתרגילים. וכאשר המתמעמלים מגיעים לתחרויות בינלאומיות כמו האחרונות שהיו באוקראינה ובשוויץ הם מוכיחים כמה אנחנו באמת טובים בספורט הזה, כי במדינות האחרות שמשתתפות אין מחסור בספורטאים התחרות היא קשה ובכל זאת אנחנו מצליחים להגיע לפודיום פעמים רבות ולהוציא נבחרות מכובדות במיוחד לתחרויות. בקשר לתחרות הקרובה בפולין - אני לא יודעת בדיוק מי הזוגות/שלשות שיוצאות, אבל כמו שמישהי כתבה אתן יכולות לראות שאכן יש לנו נבחרת גדולה ומכובדת. הזוג ממזכרת בתיה שיוצאות לפולין באייג' גרופ אלה בר ושחר.
 
למעלה