אראדיה

Sensual Venom

New member
אראדיה

חייבת למצוא קישורים על ספר הבשורה של המכשפות... וגם יש לי שאלה... אם האלה הוויקנית היא דיאנה אז האל הוויקני הוא לוציפר?

מיכל328

New member
בבקשה...

צירפתי קישור לבשורה של המכשפות (באנגלית). האלה הוויקאנית יכולה להיות מבחר של אלות - זה תלוי בך/במאמין.. יש גם צסורות שונות.. בדרך כלל המסורת שרואה את האלה כדיאנה היא המסורת הדיאנית (Dianic Tradition). כנ"ל לגבי לוציפר, האמת שלא שמעתי עליו אף פעם כאל וויקאני.. אבל יש מבחר של אלים -אין משהו קבוע.. זה מאד אישי.. מיכל

morwenen

New member
דיאנה ולוציפר

למיטב ידיעתי, דיאנה ולוציפר הם האלים הבוראים בספר הבשורה של המכשפות וארדיה היא בתם. זה אחד הטקסטים שהשפיעו על התפתחות הוויקה. אבל אני לא חושבת שיש לו משמעות ממשית היום. דיאנה היא אכן אחת האלות החשובות בוויקה ולא רק בוויקה דיאנית, אבל כמו שכבר נאמר האלים שבוחרים לעבוד איתם בוויקה הם ענין של בחירה אישית כך שאין כזה דבר "האלה של וויקה". לוציפר בעצם הוא אלמנט מתוך המיתולוגיה הנוצרית ולא נראה לי שיש מישהו שעובד איתו. תקנו אותי אם אני טועה.

Vendetta

New member
לוציפר במקור אינו מהנצרות

לוציפר הוא כוכב השחר. בתרגום של התנ"ך ללטינית, תרגמו את הפסוק "איך נפלת משמיים הילל בן שחר..." ל-"How thou fallth from heaven, O Lucifer. כלומר, תרגמו את "בן השחר" ל-Lucifer, וכך נולד לו הלוציפר הנוצרי - המלאך שנפל. אבל במקור מדובר באל מהמיתולוגיה הרומית.

morwenen

New member
לוציפר

לא ידעתי שלוציפר היה אל מהמתולוגיה הרומאית. זה שכך היה התרגום ללטינית לא אומר שהיה אל כזה. אבל אם כך ידוע לך אשמח לשמוע עוד על האל הזה ואולי גם לקבל איזשהי הפניה.

לוציפר, לוקיפר

במיתולוגיה הרומית, הוא בנה של האלה Aurora (שאם איני טועה היא אלת איילת השחר) והוא ההאנשה של הפלנטה ונוס כ"כוכב השחר" (ישנם מספר ימים בשנה בהם הפלנטה מופיעה בבוקר וימים אחרים בהן היא מופיעה בערב). משמעות השם היא "נושא האור". הוא גם מקושר לאל היווני פוספורוס (Phosporus). אובידיוס, למשל, מציין אותו בקצרה ב"מטמורפוזות" שלו. תוכל למצוא את זה בקישור, פסקה 7, שורה 12 (בפסקה). הוא מופיע בעוד מקומות ביצירה. פשוט חפש Lucifer. בתרגום העברי ליצירה, בהוצאת מכון ביאליק, המתרגם בחר לתרם את השם כ"לוקיפר" (ולא כ"לוציפר").

למעלה