אראל סג"ל כותב על פולארד.

noamgk

New member
אראל סג"ל כותב על פולארד.

כל הכבוד שיש מי שמנצל את הבמה שברשותו כדי לתקן את העוול המוסרי שנעשה ליהונתן פולארד, עוול המכתים את מדינתנו כבר 22 שנה. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/610/576.html שבוע טוב לכולנו.

רוני13

New member
עצוב...

עצוב לי שהמדינה שלנו נהייתה למה שהיא היום-חבורה של זומבים מול המסך שסוגדת לחומר והגיבורים שלה הם משתמטים מהצבא. עצוב לי שההנהגה שלנו חושבת כל הזמן "מה יגידו השכנים(ארה"ב)?" לפני כל מעשה שהם עושים-אנחנו צריכים ממשלה שיודעת לעשות ולא רק לדבר. עצוב לי שפולארד עדיין בשבי-הוא לא בוגד,הוא גיבור! חבל שמדינתנו נהייתה תת-תרבות בדיוק כמו מדינת מערב אחרת. כתבה כל כך במקום שחייבים להפיץ
אסור לוותר,חייבים להתאמץ עד שפולארד הגיבור ישוחרר. צומועיל לכל היהודים שצמים על חורבן בית שני בגלל שנאת חינם שמדי יום אני רואה את זה עוד ועוד כלפי דתיים בפרט,ויהודים בכלל.

antreprize

New member
העוול הזה לא מכתים שום דבר.

אני לא מבין למה מתעסקים בו כל כך הרבה.

noamgk

New member
הוא מכתים מאוד.

הוא פגם מוסרי של המדינה, וסימפטום למצב כללי חמור בהרבה. כשתבין למה משחררים מחבלים סתם אבל לא נוקפים אצבע כדי לשחרר חיילים שנחטפו, כשתבין למה הפסדנו במלחמת לבנון השניה, כשתבין למה הפרלמנט הישראלי נראה כמו בית בושת ומערכת המשפט כמו אסופת שיכורים - תבין גם למה אנחנו מתעסקים בפולארד כל כך הרבה. ובלי קשר, ברמה הפרטית, כל אדם ישר שאינו כפוי טובה צריך להרגיש מחוייב לפעול לשחרורו.

antreprize

New member
אנחנו צריכים להגיד תודה שהוא לא נמצא אצל

האיראנים או החיזבאללה, נעשו הרבה מאמצים כדי לשחרר אותו אבל הם נכשלו, ארה"ב רוצה שהוא ישאר בכלא ואני חושב שלא צריך להתווכח על זה, הוא חי, מותר לו לשלוח מכתבים ולדבר בטלפון, מותר לו לפגוש אנשים אחרים, רון ארד והחיילים החטופים לא זוכים לדברים כאלה, אין שום סיבה להמשיך לנסות לשחרר אותו. אתה יכול בבקשה להסביר לי איך זה קשור למלחמת לבנון השנייה? זה ממש לא קשור, מדובר בשני דברים אחרים. אני אדם ישר ואני לא כפוי טובה ובאותו הזמן אין לי בעיה להגיד שזה טיפשי לנסות לשחרר את פולארד ושזה בזבוז זמן.

noamgk

New member
מה ההבדל בין איראן לאמריקה לעינייננו?

גם לגלעד שליט נתנו משקפיים, ולרון ארד נתנו לשלוח מכתב, זה אומר שזהו - לא צריך לשחרר אותם? פולארד יושב בכלא אמריקאי. זה לא כמו כלא בארץ, שיש לך אוכל איכותי, טלויזיה, מטבח ופינג פונג עם החבר'ה. נעשה "מאמץ" אחד לשחרר אותו ע"י גורם פוליטי, והוא היה של ביבי (יכול להיות שזה כתוב בכתבה של אראל, אני לא זוכר כבר). השני היה חלקי, כי נאספו חתימות של 112 חברי כנסת (כל הח"כים היהודים, כמדומני), אך אריאל שרון לא העביר אותן לאמריקה כפי שהבטיח. שאר המאמצים נעשו ע"י נוער פולארד והאירגון לשיחרורו. בנוגע ל"הטבות" שפירטת, להן הוא זוכה, הכל בצימצום ובקושי ולזמן מוגבל. הוא חי, אבל הוא חולה מאוד, והוא לא מקבל טיפול רפואי הולם - כי ככה זה בכלא האמריקאי. זה קשור. כי מדינה שזורקת אנשים שעזרו לה כלאחר יד, ומדינה שראש הממשלה שלה ממנה שרים "כי הם חברים שלו", ומדינה שנותנת 3000 רובים לאבו-מאזן המחבל כדי לחזק אותו, ומדינה שמשחררת 250 מחבלים סתם ככה, ומדינה שהצדק שלה הוא הצדק של בג"צ - היא מדינה חולה, והיא סובלת, ומדינה כזאת - על צבאה, מוסדותיה ואנשיה - לא יכולה להצליח, ולא יכולה לנצח במלחמה למרות שהיא מחזיקה בצבא החזק ביותר באיזור, ולמרות שהיא נלחמת בחבורה של חוליגאנים עם קטיושות בלבד. מדובר פה בהתפוררות ערכית: אתמול זה פולארד, ומחר זה חייל חטוף, ומחרתיים זה חורבן לאומי כולל. אם אינך יכול להכיר טובה לאדם שמסר את חירותו כדי להעביר חומר מודיעיני חשוב למדינתו - מדינתך - ואתה חושב שזה טיפשי לפעול לשיחרורו, אז כן: אתה כפוי טובה. כפוי טובה - החזרת רעה תחת טובה. וזה מה שאתה, ולצערי עוד רבים, עושים.

antreprize

New member
ההבדול הוא עצום:

בארה"ב נותנים לו לקבל ביקורים של בני משפחה ולדבר בטלפון ולשלוח מכתבים, לרון ארד לא נתנו את זה אפילו פעם אחת! וכך גם לכל שאר החטופים. פולארד יושב בכלאהארה"בי, וזה יותר מהמקומות שבהם יושבים השבויים האחרים, צריך להתעסק בהם כי הם אלה שסובלים באמת הם אלה שלא רואים את בני משפחתם לעומת פולארד שנהנה מרוב הזכויות שנותנת הדמוקרטיה של ארה"ב. תאמין לי, גם אם כל 120 חברי הכנסת היו תומכים בשחרור פולארד הוא לא היה משתחרר. הכלא האמריקני יותר טוב מהאיראני והלבנוני, הוא צריך להגיד תודה שהוא לא נמצא במקום השבויים האחרים. המדינה הזאת חולה רק כשמתסכלים עליה דרך העיניים שלך, לי היא נראית כמו מדינה שצועדת לכיוון השלום ושיש בה פחות או יותר צדק. אני לא כפוי טוב, המצב של פולארד טוב פי אלפי מונים מהמצב של רון ארד שכבר יותר מעעשים שנה נמצא בשבי האיראני, אני מודה לו על התרומה שלו למדינה, אבל נעשו מאמצים רבים כדי לשחררו וזה לא עבד, הוא לא נמצא במצב גרוע כל כך וצריך לדעת מתי לוותר.

noamgk

New member
אתה שיכור? תענה ברצינות.

א. המסקנות שלך לא קשורות לעובדות שאתה מציג. אם יותר טוב לו בהשוואה לחייל חטוף זה אומר שזה בסדר, שהוא יכול להמשיך להירקב בכלא עד סוף ימיו? וגם אם נלך לפי קו מחשבתך המגוחכת, האם המדינה עשתה משהו גם בשביל רון ארד? גלעד שליט? החטופים בלבנון? ב. אם מצבו של פולארד יותר טוב מהמצב של רון ארד (מה שלא בטוח שנכון), זה אומר שאתה לא כפוי טובה? הרי אני בטוח שגם למען רון ארד ושאר החטופים אתה לא עושה כלום (ואני לא מאשים אותך, לא תמיד יש מה לעשות), אבל גם לפולארד אתה לא עושה כלום, ובשבילו דווקא כן יש מה לעשות - דווקא בגלל שזו אמריקה שמחזיקה בו. הוא נמצא במצב גרוע מאוד, קוראים לזה "גוסס" ו"חולה מאוד", ובתור אחד שלא נקף אצבע למענו, אני לא מבין איך אתה מרשה לעצמך "לוותר"... ג. בנוגע לשתיה, עליה דיברתי בהתחלה, אולי יש לזה גם קשר למשפט הזה: "לי היא נראית כמו מדינה שצועדת לכיוון השלום ושיש בה פחות או יותר צדק.", כי אני משוכנע שרוב הפורום לא כל כך יסכים איתך. "צועדת לכיוון השלום", כמו למשל - נותנת למחבלים חופש ונשק? או אולי יש בה צדק, כזה צדק שסוטה מין הופך להיות המשנה לראש הממשלה, ומנהיגה הוא מושחת לגמרי בעצמו?

antreprize

New member
כן, הוא יכול להמשיך להרקב בכלא.

למה? בגלל שהוא עבר על החוקים של המולדת שלו ועל דברים כאלה נכנסים לכלא, הוא לא כמו רון ארד והאחרים, הוא לא יה חייל בצה"ל והא לא נלחם באוייב. ב.בשביל פולארד לא צריך לעשות כלום, בגלל שנעשו מאמצים כדי לשחררו שנכשלו, כי המצב שלו טוב יותר משל כל שאר השבויים וכי נסיון לשחררו יכול לפגוע ביחסים שלנו עם ארה"ב שחשובים הרבה יותר מפולארד. ג.עם כל הכבוד, המחבלים היחידים עשיו הם החמאס, אבו מאזן הוא הדבר הכי מתון שנקבל ואנחנו צריכים להסתפק בו ולחזקו כי האפשרות היחידה.

noamgk

New member
תעשה לי טובה,

מילא קשיים בהבנת הנקרא, אבל לא לקרוא בכלל? קרא על פולארד באתר שלו, קרא את הכתבה שהבאתי ותחזור לכאן.

noamgk

New member
ובאשר למחבלים...

אם המחבלים היחידים הם החמאס, מה עשו כל ה-255 מחבלים של הפת"ח בכלא? (ויש עוד המונים, אני בטוח.) אם אין תרופה בנמצא, רעל בטוח לא יועיל כדי לרפא את החולה. אם יש רק "אפשרות יחידה", זו בטח לא האפשרות, כי אין שום תועלת בלחזק גורמי טרור מתוך מחשבה שזה יועיל נגד גורמי טרור אחרים. אבו-מאזן הוא אותו המחבל שכאשר ירו אנשי חמאס קסאמים על שדרות, הוא אמר להם להפסיק כי זה פוגע באינטרס הפלשתיני... הוא גם אותו המחבל שעשה דוקטורט על הכחשת שואה, מה שבטח לא מפריע לך כל עוד הוא "הדבר הכי מתון שנקבל". ההבדל היחידי בינו לבין ערפאת ימ"ש, זה שערפאת לבש מדים ואבו מאזן לובש חליפה.

למעלה