ארבעה חודשים ושמונה ימים...

n a l a

New member
ארבעה חודשים ושמונה ימים...

מחפשת לפרוק ולא יודעת איפה... מצאתי את הפורום הזה ולמרות שלא נראה לי שזה המקום בחרתי כאן... הכל התחיל לפני ארבעה חודשים, דודי, אח של אבי התמוטט בעבודה, אדם שהיה בריא כל חייו, הלך לעבודה יום אחד והתמוטט. מיד הוא פינה עצמו לביה"ח,הוא המשיך ללכת לעבודה עד שלא הרגיש טוב, ושוב יום אחד הרגיש חולה והזמין לעצמו אמבולנס, שם עשו לו בדיקות וגילו כי יש לו סרטן. הידיעה נחתה כרעם ביום בהיר על המשפחה (אומנם לא שלו אלא יותר על אחיו), כששמעתי על כך לראשונה התחלתי לבכות, כך גם אימי,הרופאים נתנו לו שישה עד שמונה חודשים לחיות לא תיארנו שזה מה שיקרה. מאותו רגע חלה החמרה במצבו, התברר שהסרטן פגע לו ברגליים, בריאות ובשתי חוליות בגב התחתון, כך שכל תזוזה ולו הקטנה ביותר הייתה יכולה לגרום לו לשיתוק. הוא נכנס ויצא מביה"ח עד כמה שניתן היה, הוא ישן על מיטת ביה"ח בבית עד שלפני שבועיים הוא נכנס שוב לביה"ח שם החלה החמרה במצבו, הרופאים דיברו עם המשפחה, הם אמרו שנשארו לו עוד שבועיים לחיות. המצב היה חמור, כל יום הוא התדרדר יותר ויותר, כל יום קרה משהו אחר, לא יכול לזוז, לא יכול לדבר, הוא הונשם, הוא משותק, הוא עם טיטול, כך לאט לאט עד אשר לא היה מסוגל לזוז מהמיטה, הוא החל להזות, הוא ראה את גיסתי שנפטרה גם היא מסרטן. יום שלישי הוא נכנס לקומה ובדיוק דיברנו אני ואחותי ואימי בחצר הבית, אחותי אמרה שלפני שאדם מת הוא קם כדי "לעשות טוב על הלב" ואז הוא הולך. יום רביעי בצהרים הוא התעורר, אימי ואחיותי הלכו אליו לבקר אותו. ואתמול נחתה הבשורה... הוא נפטר. ההלוויה התקיימה אתמול, הלוויה קשה מאוד בשבילי, ידעתי שכשיגיע הרגע זה מה שיקרה, ידעתי שיהיה לי קשה מאוד, ואכן צדקתי, זה כך !!! למרות שלא הלכתי לבקר אותו ולו פעם אחת הפרידה הייתה קשה מנשוא, זהו לא מקרה הסרטן הראשון במשפחה וגם לא השני, גם לאבי היה סרטן והוא החלים ממנו, לכן ידעתי שאם אני אלך לבקר אותו תחזור אליי הטראומה הקודמת ולא רציתי, רציתי גם לזכור אותו כמו שהיה ולא כשלד כחוש המתחנן שיעזרו לו לקום, המתחנן למים, לאוכל, מתחנן הביתה... מהסיפורים של אימי אני שמחה שלא הלכתי, לא רציתי לראות אותו כך, מדבר עם גיסתי המתה, מבקש שיסלחו לו על מה שעשה, יודע כי הוא הולך למות, הוא אמר שלשלום לבנו כי הוא רוצה להיות בבית בחג, ובנו אמר כי גם אם הם רוצים וגם אם לא הוא יהיה בחג בבית... קשה לי לחשוב כי הוא לא יהיה לא פה ולא שם... מרגישה ממוטטת, נפשית... כ"כ קשה לי עם לכתו.... אומנם אדם שלא הכרתי, אבל לא צריך להכיר כדי לדעת כמה הוא טוב.... חבל רק שאישתו מיררה לו את החיים... לביה"ח היא לא הסכימה שהילדים יבואו, הם גם לא באו הרבה כי הם עבדו, וכ"כ כועסת על זה, אבא שלכם, החומר ממנו קורצתם, עומד על ערש דווי, זו התודה שמגיעה לו ?! לא רוצה להאשים... רוצה לשתף... כל רגע נשברת מחדש הזכרון שלו שובר אותי... אתמול רציתי לצעוק להם "תוציאו אותו משם, לא מגיע לו"... באמת שלא מגיע... מוזר איך זה קורה לטובים ביותר... מוזר איך זה בכלל קורה... ב 13 לדצמבר גילו את המחלה ב 21 לאפריל הוא נפטר.... ארבעה חודשים ושמונה ימים.... הלב נשבר, הפרידה קשה מנשוא !!!

תגובה שלי

קשה לי לענות לך, אבל ללא ספק מבין ומזדהה עם מילותייך. מבין את הכאב הזה. אני (ועוד אנשים שאני מכיר), כבר התפללנו שזה ייגמר. למה שאהובנו ימשיך לסבול? ויש חולים שממשיכים וממשיכים ורק מדרדרים. לא פשוטה ההתמודדות. אבל יש ברירה אחרת? מחלה ארורה.

n a l a

New member
תודה לך...

תודה על התגובה... לצערי נתקלתי במחלה הזו יותר מידי פעמים... ושמעתי על המוני מקרים בסביבת מגוריי... כמה מדהים שבמאה ה 21 אין לה עדיין תרופה...

גוהנה

New member
נלה

אני זוכרת את אבי על ערש דווי...היה כל כך קשה לראות אותו. הוא ממש לא נראה כמו אבא שגידל אותי ושאהבתי כל כך. י לי עו דתי אחיות ואח...לכולנו היה קשה להיות לידו בימים האחרונים. אני זוכרת את עצמי מבלה איתו שתי דקות ויוצאת החוצה לשעתיים...כל כך קשה. אנחנו למעשה לא יודעים איך "צריך/כדאי/ראוי/חשוב..."להתנהג...למעשה אין כזה דבר. מי שלא היה התאים לו ולבריאותו הנפשית לא להיות...מי שכן היה..התאים לו משהו אחר.נורא חשוב לא להסתובב עם אשמה ולא להאשים. אין לזה טעם, זה לא מרפא ולא מרפה ובעיקר לא מקל על תחושת הכאב שנמצאת שם בגלל האובדן הכבד. חיבוק גדול לך ולבני ביתך

אין מה לומר

זה קשה להפרד, קשה לאבד. כל כך עצוב ואין מילים שיכולות לנחם באמת. בתור מי שחוותה אבדן של אדם קרוב בתקופה האחרונה אני יודעת כמה זה כואב. מאחלת לך מכל הלב, למצוא בך את הכוחות לעבור את התקופה הזו. הזמן ירפא את הצער והכאב. גלי

כואב לקרוא את דברייך

חג שמח נלה, עם הזמן מוצאים עוד ועוד טיפולים להארכת חיים ואף החלמה. אני מאחל לך רק בריאות וטוב ושכאבך ישכך עם הזמן.

n a l a

New member
תודה לכם על המילים החמות...

בחרתי להביא, מתחברת למילים.... נוצה ברוח/ רמי קליינשטיין "לפעמים את יודעת, רק הבכי מזמן לזמן בא מתוך געגוע ישן כמו נוצה נלקחת עם הרוח מחלון פתוח לרווחה ורק ביקשת לנוח הוא לא ידע הוא לא שמע אותך בוכה כאילו לא נרגע קול צחוקך המשוגע"

תמי דקל

New member
נלה שלום,

קראתי את שכתבת, ואני כואבת את כאבך. אני עוברת את תהליך הגסיסה הזה עם השכן שלי, שהוא יותר מאבא שלי. גדלתי עם הילדים שלו שאחד מהם נפטר מלוקמיה לפני 18 שנה, ועכשיו הוא. אצלו זה התגלה גם לפני ארבעה חודשים, ואין סיכוי באופק. אני רואה את הדעיכה היומיומית שלו, ואני נקרעת לגזרים. בערב החג, הוא הרגיש שהוא כבר לא יכול, ורוצה ללכת לבית החולים... בסוף הוא נשאר, הביאו את הרופא הביתה והוא צמוד לחמצן. הוא נעלם מיום ליום ורק הגידול בולט בבטן בחוסר פרופורציה לגוף. אשתו לא יודעת איפה לשים את הראש שלה, כי אמא שלה גם במצב קשה בבית חולים מונשמת... אין מילים לנחם, הזמן לא מרפה שום פצע, לדעתי בכל אופן, זה איך שאנחנו מקבלים את הסיטואציה. אני אמנם ניצחתי את הסרטן בגיל 29, אבל כל פעם שצץ משהו חדש, הכל עולה מחדש וקשה להתעלם מזה, רק להיות חזקים, להסתכל על הדברים היפים שיש בחיים שלמענם כדאי לחיות. כשאני רואה את החיוך המקסים של הבן שלי, אין משהו ששווה לי יותר מזה. עברתי גיהנום עם בעל שהוא לא אבא לילד שלי, וזה ממש שם את הסרטן שעברתי כדוגמית לחיים איתו.... זה אולי נשמע מזעזע אבל תאמיני לי הייתי שם! אני יודעת! אז היום אני אמא ומאחר ואני לא יכולה להיות אבא אני משתדלת להשלים את החסר לבן שלי בחום ואהבה, כי מה שלא יהיה חרא ככל שיהיה הוא עדיין האבא שלו גם אם זה לצערי. היי חזקה!!! וקבלי
תמי

n a l a

New member
היי תמי...

כן את בהחלט צודקת כשאת אומרת שהכל זה עניין של פרופורציה... אבל פרופורציה או לא זה עדיין קשה...גם אצלנו זהו לא מקרה הסרטן הראשון במשפחה, אבל עדיין, אני חושבת שצריך לתת מקום גם להתאבל, אני מודעת כי עם הזמן זה יהיה פחות כואב אבל עדיין, צריך להוציא את מה שיש בפנים כדי שלא יגדל ויכאב יותר... חייבים לתת מקום לכאב הזה שכאילו לא נותן לנשום. בקשר לשכן שלך, אין לי מילים, ואי יודעת כי כל מה שאומר לא יקטין את הכאב, אבל אני מאמינה כי המקום שהוא יילך אליו יהיה פחות מכאיב מהמקום בו הוא נמצא עכשיו. אין לי מילים לנחם אותך, סילחי לי, אני צריכה שינחמו אותי עכשיו... שוב, אין לי ספק שהכל עניין של פרופורציות אבל עדיין... זה כואב, מה לעשות ?! תודה לך ששיתפת אותי..

תמי דקל

New member
נלה שלום,

חלילה, לא אמרתי שאין מקום לכאב, ההיפך, אמרתי שהזמן לא מרפה. זו סתם אשליה. אני איתך בכאבך. בהחלט תתני זמן לכאב שלך, תתאבלי ככל שאת צריכה, ותקחי את הזמן שלך. אבל בבקשה אל תשכחי לחיות!!! אני מכירה מישהי שהפסיקה לחיות אחרי שאיבדה בן בלבנון, ולא היתה מוכנה לקבל אנשים ששמחים בחלקם. בעלה לא היה מוכן לקבל זאת, והם נפרדו לצערי. גם הוא איבד את אותו בן, בן בכורו שאהב מאוד לא פחות. אבל הוא לא רצה להפסיק לחיות למען כל אותם ילדים שנשארו בחיים. אני מאמינה שהחיים חזקים, ומהם בלבד אפשר לשאוב את הכוח להמשיך. אז היי חזקה וקבלי
גדול. תמי

למעלה