ארבעה חודשים של פיפי מחוץ לארגז

Meirav Flum

New member
ארבעה חודשים של פיפי מחוץ לארגז

אני מיואשת. זו לא הגזמה, זה לא נסיון סחיטת אמפטיה.
ארבעה חודשים, שלושה ביקורי וטרינר, שלוש יועצות התנהגות (מתוכן אחת וטרינרית), שני בתי חולים וטרינרים, שתי המלצות לכדורים פסיכיאטרים, שתי בדיקות שתן, בדיקת דם אחת, אולטרסאונד אחד, הון תועפות על וטרינרים, טיפול התנהגותי, חטיפים, צעצועים, חומרי ניקוי ומגבונים חד פעמיים והחתול עדיין משתין מחוץ לארגז.
לזרוק אותו לרחוב זו לא אופציה- לקחתי אחריות כשהצלתי אותו בגיל שבוע ואני לוקחת את האחריות הזו ברצינות. למסור אותו זו לא אופציה- מי יקח חתול בן שנתיים וחצי שמשתין בכל הבית? איפה נמצא לו בית גדול, עם גישה החוצה, בלי בעלי חיים נוספים ועם בעלים עם סבלנות מברזל? ומי מבטיח ששם זה יפסיק?
אני מתחילה לתעב את החתול- תעוב עמוק, טינה שהולכת וגודלת עם כל שלולית פיפי, עם כל רהיט שנהרס, עם כל מכשיר אלקטרוני שנזרק (הוא השתין על מסך מחשב והרס אותו, הוא השתין על מיקסר, מכונת קפה ולכיוון הטלויזיה, מזל שהיא גבוהה).
אני יושבת בסלון ומריחה פיפי, כבר לא יודעת אם זה פסיכוסומטי או לא. בבית יש ארבעה ארגזים, מתוכם שניים הם בכלל פיילות בנאים לערבוב מלט, שני סוגי חול וסוג אחד של קריסטלים. יש לי פירורי חול בכל הבית, אבק שעולה מכל הארגזים, יחד עם שערות מעוד שני חתולים ופיפי אינסופי אני לא מרגישה בנוח בבית שלי, אף פעם לא נקי לי, אני מסיימת שטיפה רק כדי למצוא שלולית חדשה, אני שואבת ומיד אחרי הם מפזרים חול חדש.
אני לא יודעת מה לעשות, הוטרינר לא יודע מה להציע לי, כולם אומרים שעשיתי מעל ומעבר וכל הכבוד אבל אין כבוד במצב שלנו בבית. נגמרה לי הסבלנות, נחצו קוים אדומים ואני תקועה עם חתול משתין בבית. בכאב גדול, ככל שהמצב הזה ממשיך, להרדים אותו הופך לאופציה אמיתית. אני אומללה, הוא אומלל ואני לא רואה יציאה מהמצב הזה.
אני כותבת בדמעות בעודי רואה אותו ישן ורגוע בשמש ברגע של שקט ואני יודעת שזה לא מחזיק.

Yukita

Active member
מנהל
המצב אכן קשה

ולפי מה שתיארת, עברת הרבה מאוד אנשי מקצוע ועשית מאמצים רבים. לפי התיאור שלך של הדברים שהחתול משתין עליהם, זו לא השתנה אלא סימון - ואז זו לא מחלה אלא משהו התנהגותי. במקרה כזה, הפתרון יכול להיות הדבר הכי קטן בעולם, איזה משהו שנמצא מול העיניים ומתחת לאף, אבל עד שעולים על הדבר הזה - המצב לא ייפתר ושניכם תסבלו. באשר למסירה, אכן לא תמצאי (לפחות לא בקלות) בית שיקבל חתול עם בעיה משמעותית כזו, למרות שכמה מהקריטריונים לבית נשמעים לי מיותרים - הבית לא צריך להיות גדול, לא בהכרח יש בעיה עם חיות נוספות וכד'. מה שכן אולי צריך זו יציאה החוצה.
&nbsp
זה מביא אותי לכך שאצלכם אולי ישנה אפשרות נוספת אחרי כל הדברים שכבר עשיתם - והיא ללמד את החתול לצאת מן הבית. אם יש לכם אפשרות לתת גישה אל החוץ ישירות מן הבית - זה כמובן הכי טוב והכי קל, ויתכן שבכך הבעיה גם תיפתר (כי אולי היציאה החוצה תענה לו על איזה צורך נפשי). אם אתם גרים בבית דירות בקומה שלא מאפשרת כזה דבר, אולי יש אפשרות בחצר הבניין או במקום סמוך שתוכלי לעבור בו כל יום לייצר סביבת איקלום לחיים בחוץ (בלי חזרה הביתה). יש לציין שזה לא "לזרוק לרחוב" - זה אומר להמשיך לטפל, להאכיל, לקחת לוטרינר בעת הצורך.
&nbsp
כמובן שזה לא פתרון קל, אבל זה נראה לי עדיף על פני המחשבות האלה על המתה. בכל זאת יש כאן משהו שאולי צריך לבדוק אם יש איך ליישם אותו, ואז אולי שניכם תיהנו מהתוצאות, כי עם ליווי והגנה שלך - אולי החתול ירגיש טוב בחוץ ויוכל לחיות חיים טובים (גם עם כל גורמי הסיכון שבהחלט קיימים בחוץ) בעוד שכיום אתם במצב לא טוב ואת שוקלת כבר לסיים את חייו - כי אכן את במקום שקשה מאוד עבורך לחיות בו, אין ספק שחיים עם מישהו שמשתין בכל מקום וששום טיפול או ייעוץ לא עוזרים לו זה דבר ממש ממש קשה.

Meirav Flum

New member
תודה על התגובה

החתול התחיל עם השתנה ובעקבות חלק מהטיפול ההתנהגותי (אנחנו חושבים שתרסיס הפליווי)הוא התחיל לסמן. סילקנו את הפליווי והוא לא ממשיך לסמן דברים חדשים אבל חוזר לחפצים שסימן בעבר אחרי שאני מנקה אותם. מלבד זאת הוא משתין בפינות שונות בבית, על מזנון הטלויזיה ועל השיש במטבח. סיוט אמיתי!
אנחנו גרים בדירת 3 חדרים בקומה שניה בלה גוארדיה, ללא מרפסת. יש פינות האכלה סביב הבניין אבל חיי החתולים שם קצרים (ג'ינג'ית שניסיתי לעזור לה עם דלקת חניכיים נעלמה לפני שהחלטנו אם לנתחה או לא). לבניין דלת כניסה עם זמזם ולא ניתן לדעת אם פתוח או סגור שם אז שילוב פנים חוץ לא סביר. כמו כן- אם לא מסתדר עם האינטראקציה בבית בין האחים שלו, איך יסתדר עם אינטראקציה מול חתולי רחוב אלימים ותוקפניים? מדובר בחתול חששן ופסיבי מאד. הקווים המנחים לבית חלופי נתנו על ידי המטפלת בהתנהגות אורלי זכאי.
כמובן שלא רציתי לנטוש אותו, הייתי מוכנה להציע גם מסירה לעמותה מול ליווי וסיוע כלכלי שלי והמשך טיפול על ידי הוטרינר שלו. המחשבה על המתה עלתה כי אם הוא לא מאושר איתנו, והוא ממרר לנו את החיים, ואין אפשרות למצוא לו מקום חלופי בו יהיה מאושר אני לא רוצה להיות גורם לחתול לא רצוי. אני כבר אחרי הקו האדום שלי, אני מותשת, עצובה ומתוסכלת ולא רואה דרך החוצה.
היום קבעתי לנו תור במרפאה חדשה שעל פניו מבינה את המצב ובאה בגישה של מיצוי תהליך רפואי מעבר למה שנעשה עד עכשיו. אני מאד מקווה שמשם ימצא פתרון כי במצב הנוכחי אני כבר לא רוצה את החתול בבית שלי.
אני לא מנסה לעורר תגובות, אני לא טרול, אני פשוט אחרי תהליך מאד ארוך ומיאש בלי לראות את הסוף ולכן כבר חושבת על ליצר סיום. מלבד החתול הזה אני צריכה לחשוב על האחים שלו, על בן הזוג והיחסים בנינו שמתערערים בגלל המצב הנוכחי ועלי והכוחות המדלדלים שלי. אני אשמח לרעיונות מפה, אולי חשיבה אחרת או מבט מבחוץ יעלה על משהו שפיספסנו ואם לא אז תודה שנתתם לי לפרוק...

be_roo

New member
בתרסיס פליווי את מתכוונת לזה שאמור לגרום להם להתרחק מרהיטים

מסויימים?
כי יש חומר אחר של פליווי שמפיץ הורמונים של שייכות, ולמעשה אמור להקטין את הרצון לסמן.
הוא מגיע במכשיר חשמלי שמפיץ לאורך זמן (כמו דוחה יתושים). אם לא ניסית אותו, שווה לשקול. הוא לא זול (אפשר לנסות להזמין מחו"ל אם את מוכנה לחכות)

https://www.feliway.com/uk/Feliway-Range/Feliway-Classic-Diffuser

וגם חיבוק גדול לעידוד, התסכול שלך מובן לחלוטין.

dimitrygo

Active member
מנהל
קודם כל מירב, כל הכבוד על הנסיונות למצוא פתרון למצב המיאש

הזה. גם עכשיו כשלדבריך חצית את הקו האדום את מוכנה לנסות עוד טיפול וזה לא מובן מאליו.
נוטר רק לקוות שהטיפול החדש יעזור. אך במידה והוא לא יעזור אז לדעתי את צריכה למצוא לחתול הזה מקום בו הוא יוכל לחיות חופשי מחוץ לגבולות הבית. למשל איזו חצר מוגנת או מקום בטוח בו מאכילים חתולים. נכון שגם במקום כזה תהיה אינטראקציה בינו לבין חתולים אחרים אבל אולי הוא יסתדר יותר טוב כי המרחב יהיה הרבה יותר גדול. וגם אם הוא לא ממש יסתדר אז לפחות ההשתנה והסימון שלו לא יפריעו לאף אחד.

Yukita

Active member
מנהל
מחשבות

קודם כל, כמובן שאת מוזמנת לפרוק כאן ולחלוק את רגשותייך. את במצב לא פשוט, ובסה"כ כולנו כאן רוצים לעזור.
&nbsp
אולי במרפאה החדשה יעלו על איזה רעיון. מעבר לזה, ובהתאם לזה שתיארת את מקום המגורים הנוכחי שלכם כמקום... נקרא לזה עירוני מדי? יש את האפשרות הזאת שאין לי מושג איך תיראה בעינייך:
&nbsp
הדירה קטנה, על לה גרדיה, בסביבה לא סימפטית כל כך שאפילו חתולי רחוב לא שורדים בה. אם אתם שוכרים, אולי תרצו לשקול מעבר דירה? זה אולי יישמע מן טירוף ברגע הראשון ("מה, נעבור בגלל החתול?!"), אבל זה לא בהכרח כזה רעיון מטורף. בהחלט יכול להיות שמשהו במרחב המגורים הנוכחי שלכם גורם לבעיות, וגם אם לא - מעבר למקום שקט יותר, אולי עם חצר, יאפשר מתן דרך יציאה החוצה לאוניקס. מקום אולי נעים יותר הרי יהיה נחמד גם לכם, לא?

Meirav Flum

New member
זה לא לגמרי מטורף אבל

הדירה היא שלנו.
אנחנו אכן בשלב חיפוש שיפור מגורים ומחפשים בית/ דירה עם חצר, ולא רק בגלל החתולים. בגלל זה גם קיים קושי לעשות שינויים מבניים בדירה הנוכחית.
אני גדלתי עם חתולים, בין אם בדירה קטנה בלי מרפסת או בבית קרקע עם חצר. דוקא זכרונותי מבית הקרקע עם חתולי בית/חוץ הם של חתולים שלא חיו חיים ארוכים אם בגלל הרעלות של העיריה (אני מבוגרת מספיק בשביל לזכור שאלו היו חוקיות) או בגלל נהגים פזיזים שנסעו במהירות ודרסו הרבה חיות מחמד ברחוב שלנו.
זה מרגיש הזוי- כשהם היו גורים לא היתה לי שום בעיה עם הפרשות ועודדתי צרכים וניקיתי וכיבסתי את המצעים שלהם כל יום אבל זה היה ברור ששלב זה יעבור.
כשאוניקס התחיל להשתין על הרצפה בפרוזדור זה היה מתסכל אבל יכלתי להתמודד עם זה בעודי מחפשת את הסיבה לשינוי ומנסה לטפל בחתול.
השבר הגיע מזה שהוא משתין לי במטבח ולמעשה מדיר אותי ממנו. קשה לי לבשל או לאפות ממשטח שרק ניקיתי מפיפי, קשה לי להפעיל את המיקסר מבלי להריח פיפי על אף שנתתי לו לעמוד עם "רסס וכבס" ביו. יש לנו אי מעץ עליו אנחנו מבשלים ואוכלים והעץ ספג ריח של פיפי.
כל השינויים שנעשו בבית, כל הטיפול ההתנהגותי, המלחמה מול וטרינרים תוך התעקשות שימשיכו את הבירור ושיאמינו לי שזה לא התנהגותי, חוסר היכולת לצפות את התנהגות החתול או את המקום הבא שימצא לנכון להשתין בו, כל זה מתיש ושוחק טיפה טיפה עד שפשוט הגעתי לסוף והנה אני ממשיכה, אחרי הבכי ואחרי הכעס ואחרי הכל כי בסופו של דבר מדובר ביצור חי ואהוב שאני באמת ובתמים רוצה לעזור לו.

Yukita

Active member
מנהל

הגלגל מסתובב, ומה שיורד גם עולה. כרגע מרגיש רע, אבל גם זה יעבור!
&nbsp
בדומה לדימה, גם ההמלצה שלי היא בדרך כלל להשאיר בבית ולא להוציא, אבל כשהמציאות מייצרת משהו שאינך יכולה לעמוד בו, גם זה כיוון ואולי אפילו הפתרון הנכון. כיום (יש לקוות) לא מרעילים ויש גם חתולי חוץ שמגיעים לגילאים יפים.
&nbsp
בינתיים, אם יש דרך לחסום כניסה למטבח, אולי זה יעזור לך להרגיש יותר טוב?

גורדיאן

New member
שאלות:

מה מצב היחסים שלו עם זוג החתולים האחרים?
אגב, האם את גוזרת לו ציפורניים?
כמו שאני רואה את זה, החתול מרגיש מאוים ומרגיע את עצמו בכך שהוא מסמן בכל מקום כדי להדגיש שזאת הטריטוריה שלו, כלומר מקום שבו הוא יכול להרגיש נינוח יותר.
העוינות שלך רק מגבירה את הצורך שלו לסמן, אולי בכל מקרה שבו הוא נקלע למצב נחיתות עליך לעזור לו, לפנק וללטף אותו.

Meirav Flum

New member
תודה לכל המתייחסים ותשובות

הפליווי שהזכרתי זה ארוסול פרומונים להרגעה שהומלץ וסופק על ידי הוטרינר. נאמר לי שהוא עובד כך- שליש מושפעים לטובה ונרגעים, שליש לא מתייחסים ושליש הופכים אגרסיבים ומסמנים יותר. טיגר ולידיה בשליש הראשון, נרגעו, התנהגו יפה יותר, רבו פחות. אוניקס בשליש השלישי- התחרפן והתחיל לסמן ולהשתין ביותר מקומות בבית מבהתחלה.
לגבי העברה לחצר או פינת האכלה- אני חוששת לביטחונו. אני לא אעשה זאת בסביבה שלי כי אני יודעת מהתבוננות כמה קצרים חיי החתולים פה. אני לא מכירה פינות ומאכילים אחרים ואני לא "אפיל" אותו על מישהו ללא תאום. בנוסף- קשה לי לוותר עליו. עם כל הכעס והמרמור עדיין קשה לי עם המחשבה של הבית בלעדיו ואני לא יודעת לאן ואיך להעבירו.
אוניקס תמיד היה נפרד מטיגר ולידיה. הוא חתול גדול וחששן, חכם בטירוף, אוהב לפתוח ארונות ומגירות ולהסתתר בתוכם, מתחכך בנו תוך כדי הליכה אבל לא אוהב שמלטפים אותו כשהוא שוכב. כשהחלטנו להשאירם לתמיד ולא למצוא להם בית מאמץ עם הגמילה אוניקס ניקשר מאד לבן זוגי והיה מזדנב אחריו בכל הבית אז היה ברור שהוא נשאר. טיגר ולידיה היו צמודים וקשורים אחד לשניה ולא רצינו להפריד בניהם אז גם הם נשארו כזוג.
אני לא גוזרת ציפורניים. יש להם מתקן טיפוס, עמוד גרוד וקרטון גרוד בארגז, עיקר הנזק לרהיטים נעשה בשנה הראשונה ודי נגמר.
אני משתדלת מאד לשלוט בתגובות שלי לפיפי, לא לצעוק, לא לעשות תנועות חדות או צלילים גבוהים. במקרים הבודדים שהצלחתי לראות אותו מתכונן לעשיה הרמתי אותו בשקט לארגז. לפעמים זה הצליח, לרוב לא. הוא יצא מהארגז ואחרי מספר נסיונות הנחתי לו וכשלא שמתי לב הוא השתין על הרצפה.
הטיפול ההתנהגותי עזר- החתול מפגין יותר ביטחון, מסתובב בבית ולא מסתתר בפינות, משתף פעולה עם משחקים, אפילו מתלקק עם האחים שלו, וממשיך להשתין בכל פינה בבית.
אני מקווה שנמצא סופסוף מה לא בסדר אצלו ונוכל לתת לו מענה כי אני לא יכולה להמשיך לחיות ככה.

dimitrygo

Active member
מנהל
הבהרה - ההצעה שלי הייתה רק אלטרנטיבה להמתת חסד שכתבת עליה

ולא הצעה לדרך פעולה מומלצת.

גורדיאן

New member
כמה נקודות:

א. בהתאם למה שסיפרת אולי כדאי שבן הזוג יתן לו יותר צומי.
ב. אני מניח שכולם מעוקרים/מסורסים?
ג. 4 חודשים הם זמן ארוך סובייקטיבית אבל בעצם זאת לא תקופה ארוכה. כשצריך להתמודד עם מחלות כמו קליצי זה לפעמים נמשך הרבה יותר ואפילו שנים.
ד. עם כל הכבוד לשליטה העצמית שלך חתולים הם חכמים יותר ומרגישים במתח אפילו אם לא צועקים עליהם. מצד שני הדרך הטובה ביותר להפגת מתח היא ללטף אותם.
ה. אני רק מזכיר לך כי הכל קורה כי הוא סובל וזקוק לעזרה, זה לא אישי נגדכם.

מחשבות

הייתכן שיש לו אשך טמיר או אשך שלישי טמיר? מציעה לבדוק אם טרם נבדק.
כמו כן אני מציעה לסגור את החתול בחדר קטן בלי חתולים נוספים עם ארגז חול פתוח גדול ונקי ולהתחיל מאפס את העניין. זה אולי לא יהיה הכי נחמד לחתול אבל ישחרר אתכם מהפיפי בכל הבית וייתן צ'אנס לחתול להתרגל מחדש לארגז בלי הפרעות.

Meirav Flum

New member
עדכון אחרי ביקור וטרינר

היינו, אוניקס ואני, במרפאת החתולים של ד"ר שרון רגב היום. קודם כל יצאתי משם בהרגשה שמקשיבים לי ולוקחים את דברי ברצינות כשאני אומרת שלחתול אין בעיה התנהגותית אלא כאבים שמקשים עליו.
בבדיקה במישוש הוטרינר אישר שלחתול יש כאבי גב חמורים. צילום רנטגן לא נתן תשובה למקור הכאבים אז נמשיך לבדוק.
בדיקת שתן שנעשתה כבר הראתה נוכחות של קריסטלים אבל לדברי הוטרינר אם לחתול כלכך כואב והוא נמנע ממתן שתן זה יכול לגרום לקריסטלים.
בנוסף נאמר לי שהחתול אינו סתם כבד או "שמנמן" אלא שמן- צריך להוריד בין קילו וחצי לשניים.
קיבלנו לוקסיקם לכאבים, המלצה לכדור נגד חרדה שונה מהמלצת הוטרינרית ההתנהגותית, עוד לא החלטתי עם איזה מהם נתחיל טיפול, שק של c/d סטרס יורינרי דיאטטי והמלצה לבדיקת דם שאמורה לתת אינדיקציה לתפקוד לב (היה מוגדל בצילום).
אוניקס חזר הביתה ורץ לצלחת האוכל (היה בצום מאמצע הלילה) וכמו אלוף עשה פיפי בארגז אבל זה תמיד קורה כשחוזרים מהוטרינר ומהר מאוד הוא חוזר לנקודה המועדפת עליו על השיש.
מבחינת הסביבה של החתולים- הוטרינר דוקא המליץ על משחקי אוכל, מדפים ומקומות מחבוא גבוהים, אמר שיציאה למרפסת או גג עדיפה על חצר/רחוב וגם זה לא מבטיח שהוא לא ישתין בבית אז צריך להמשיך ולנסות. הוא נתן פרק זמן של חודש לראות שיפור עם הטיפול התרופתי וכמובן המשך חקירה לכאבי הגב וממצאי בדיקת השתן והדם.

dimitrygo

Active member
מנהל
נשמע טוב ומבטיח. רק הערה לגבי מדפים ומקומות מחבוא

גבוהים. אם לאוניקס יש כאבי גב אז אולי יהיה לו קשה לקפוץ.
אגב עכשיו כשאני חושב על זה - אמרת שיש לך 2 ארגזים גדולים שהם פיילות בנאים. האם אוניקס משתמש בהם? אם לא אז אולי קשה לו לקפוץ פנימה?

be_roo

New member
אפשר לנסות מדפים מדורגים עם הפרשי גובה קטנים

ולגבי הארגז, אולי להכין מקרטון ארגז עם דפנות נמוכות שיקלו עליו להכנס ולצאת.

Meirav Flum

New member
לאוניקס יש ארגז נפרד

הוא יכול להכנס גם לארגזים הגדולים, וידאתי את זה בנסיונות חיבור לארגז. נראה שעיקר הכאב הוא בכריעה ולכן הוא משתין חצי עומד וכלפי דופן/ קיר ולא בכריעה מלאה. היום נראה שיש לו העדפה (כשהוא מוכן להשתין בארגז) לארגז קטן דוקא שממוקם באינטימיות המקלחת. אני משתדלת להרחיק את השניים האחרים כשהוא שם שלא יציקו לו. למרות הכאבים הוא עדיין מטפס- למתקן טיפוס, לספריה, לשיש, לאי. הכאב אכן מוזר ועדיין לא מוסבר.

Yukita

Active member
מנהל
הכאב לא מוזר כל כך

לא מעט חתולים גדולים ושמנמנים באיזה שלב מפתחים ראסטות על הגב - פשוט כי הם כבר לא יכולים להסתובב בקלות לטפח את הפרווה על הגב, לא רק בגלל שומן אלא מפני שזה כנראה כואב להם להתאמץ כל כך להגיע לגב. מה שכן, בדרך כלל זה לא מתפתח יותר מדי מעבר למראה קצת מסמורטט של הפרווה (שאפשר לתקן עם קצת הברשה, בהנחה שהחתול מסכים). אם האיבחון נכון, כנראה הכאבים במקרה הזה משמעותיים יותר. מעניין שאחרים מיששו(?) ולא שמו לב שיש כאבים - אם האיבחון נכון, זה אומר שהגעת לוטרינר שבאמת שם לב לפרטים, מה שהופך אותו לטוב מאחרים.

Meirav Flum

New member
הכאב הוא בחוליות

לאוניקס פרווה קצרה ולא מסמורטטת. הוא מעולם לא אהב ליטופים בגב ובקרבת הזנב ויכול אפילו לרשוף כשנוגעים בו שם. זה לא מהיום וכמובן שאמרתי את זה לוטרינרים.
הבעיה היא שאוניקס מאד פאסיבי בבדיקות- הוא מתכדרר ומתכווץ ולא מגיב גם לגירוי כאב. כנראה שהכאב הגיע לרמה קריטית. מי ששמה לב לזה ראשונה היתה תמר עמית הוטרינרית ההתנהגותית שראתה אותו בבית, ליטפה ובדקה במישוש כשהחתול רגוע.
בבדיקה אצל שרון רגב אוניקס היה לחוץ אבל מגיב והיה הבדל בתגובות כשנגעו בו בנקודה הכואבת לעומת שאר הגוף.
ממה ששרון הראה לי בעית השומן היא מעבר לבטן שהתחילה להדלדל לו. יש לו שומן סביב הכבד ולוחץ על הראות וזה כבר מסוכן ומצריך התייחסות מיידית.
הבעיה היא שלדעת תמר מעבר לאכילה מדודה בזמנים קבועים יוסיף לחץ בבית ועלול להזיק לתהליך הטיפול בהשתנה. בינתיים אני מנסה פשרה- מדדתי שליש מהכמות המומלצת לשלושתם ושמתי בקערה המשותפת על מנת לעקוב תוך כמה זמן זה נגמר ולהוסיף. המטרה שלי היא לא לשים מעבר לכמות המומלצת ליום לשלושתם אך כמובן צריך לעקוב ולראות מי מהם אוכל מתי וכמה.

dimitrygo

Active member
מנהל
איזה מזון הם אוכלים? לרוב הכמויות המומלצות שרשומות על שקים

הינן מוגזמות.
מה משקלו של אוניקס?

למעלה