ארבעה ימים בלי אבא - דוח סיכום

mother cat

New member
אין שום דבר שאני יכולה לספר שלא ירגיז אותך?

מעולם לא אמרתי שהם לא מקסימים. כמו שני הקטנים שלי, גם הגדולים מקסימים ויכולים להיות עוזרים מאד. ויכולים גם להיות קשים, עקשנים ומאד מעצבנים (אגב החתלתול מנצח בתחרות העקשנות).

לגבי פולניה - כן, חמותי פולניה. אבל באמת ביום חמישי האחרון, כשכבר ירד גשם, היית נותנת לילדה לצאת מהבית עם חצאים קצרצרה וגופית ספגטי שכל הגב שלה חשוף? ובמיוחד ילדה סופר רגישה שאת יודעת שכאשר היא מתקררת היא למחרת עם 39 חום? חשבתי שחלק מלהיות הורה, ואפילו הורה חורג, זה לדאוג לילדים שלא יפגעו - ובמקרה זה שלא יתקררו ויחלו...

לגבי הפיצה - מה שאני עשיתי היה להפשיר את הפיצה, להניח לה להתקרר ואז לשים בשקית סנדוויץ. הילדה דווחה שזה היה בסדר. חששתי קצת שזה ידבק ויהיה מגעיל אבל היא אמרה שלא. דרך אקולוגית יותר זה אולי לשים בקופסה. מה שכן - כדאי לתת לה להתקרר כמה דקות כי אם שמים את הפיצה במשהו כשהיא ממש חמה אז העדים בטח יעשו את זה קצת מגעיל.

mother cat

New member
אין לי מושג - הילדה אמרה שטעים לה

אישית לא ניסיתי. אני מודה שאני מתלהבת מפיצה כשאני מאד רעבה והיא מאד טריה. אבל פיצה נוטה לתת לי צרבת, אז בהעדר שני התנאים האלה אני נמנעת.... אני גם לא בטוחה שהייתי רוצה שהילדה תאכל כל יום פיצה - זה לא הדבר הכי בריא שיש... אבל כפינוק מדי פעם אם זה טעים לה אז בהחלט, וכמובן בעתות מצוקה כמו אבא איננו, זה פתר את הבעיה לשביעות רצון שתינו. הדרך היחידה לדעת אם זה טעים לילדיך הוא לנסות. בהצלחה!

כן, גם אני יודעת שלא נהיים חולים מקור. על כל בן אדם אחר הייתי מסכימה ונמנעת ממריבה, כולל על הקטן שלי ועל התינוקת. אני לא מאילה שמלבישה במליון שכבות.... ספציפית עם הילדה הזו אני למודת נסיון של כמה וכמה שנים. אין לי הסבר, אבל זו עובדה שכל פעם שהיא יוצאת מהבית לא מספיק לבושה, נתקעת איפהשהו במזגן קר מדי או מזג אויר קר פתאומי, או חלילה נרטבת ואין לה בגדים להחלפה - היא למחרת עם 39 חום. הזוי, אבל עובדה. זה חלילה לא לימד אותה שעדיף להתלבש טוב. היא חושבת שלהיות יפה יותר חשוב והתרוץ שלה היה שהעליונית לא מתאימה למה שהיא לבשה (היא דווקא כן התאימה... היא הצליחה למצא עליונית ששכחתי בכלל שיש לה וממש התאימה...) ולכן היא לא יכלה ללבוש אותה...

אני קוראת אותך ונורא מקנאה

סקרנית לשמוע איך זה אצלך,
מאיפה כל הידע הזה?
איך נראה הפרק ב שלך?
איך מתמרנים בין כל ילדים?
איך מסתדרים בין הרצון ל"לבד" והרצון ל"ביחד"?
איך זה עובד אצל משפחות שהכל מתקתק אצלם?

אפשר קצת שיתוף?

ornme

New member
הצטננות כתוצאה מחשיפה לקור -

אחד מילדי סבל מזה.
מישהו אמר לי שהקור מחליש את הגוף ואז וירוסים "נתפסים" יותר בקלות.
לא מתווכחת עם הוירוסים.

עד היום כשהילדים שלי קצת צוחקים ממני הם אומרים אחד לשני "תיקח סוודר".

mother cat

New member
ארבעה ימים בלי אבא - דוח סיכום

אז נתחיל מהסיכום הכללי - כולם שרדו, ואפילו די טוב. אני מותשת. ישנתי בממוצע 3 שעות בלילה ולא ברצף... אבל לכולם שלום.

הנסיעה של אבא התחילה לא טוב - בת ה 12.5 עשתה לו סימפוזיון צרחות ביום שלישי בבוקר ולא רצתה ללכת לבית-ספר. הוא נאלץ לריב איתה ולאים עליה. אני לקחתי צעד ענק לאחור ולא התערבתי. בצהריים הוא נסע, ועד שהיא חזרה מבית-הספר היא כבר הצטערה על מה שעשתה לו.

באותו ערב הזמנתי פיצות לארוחת ערב. לקח להם למעלה משעה להגיע, מה שהיה מתסכל כי הקטנים כבר היו עייפים... אבל 4 ילדים אכלו ארוחת ערב. ואז היתה לי הברקה - נשארו כמה סלייסים אז שאלתי את הילדה אם תרצה פיצה לבית-הספר במקום טוסט המריבה... אבא פעם היה נותן לה פיצות ומשום מה הפסיק. אני חושבת שיש איזה הגיון מאחורי ההפסקה אבל לשלושה ימים אם זה יפתור את הבעיה חשבתי שאפשר לוותר על מה שלא יהיה ההגיון. היא שמחה. ובא לציון גואל! להקפיא סלייסים של פיצה ולהפשיר אחת כל בוקר זה כבר ממש לא בעיה (לכל מי שתוהה - כי זה לוקח דקה במיקרו, וכי אם צריך לרוץ למשהו אחר באמצע המיקרו ממילא מפסיק את עצמו...).

הבקרים היו בסדר. הילדים קמו כשהערתי אותם (קצת דאגתי מבן ה-15 שאמר שיקום עוד 5 דקות כי כשהוא אומר את זה לאבא שלו הוא לא קם. להפתעתי הוא אכן קם כעבור 5 דקות). הילדים הלכו לבית-הספר. ביום רביעי הילדה אפילו היתה מוכנה הרבה זמן מראש והתחילה ללמוד מאוחר אז היא הציעה לקחת את הקטן לגן, מה שמאד הקל עלי במקום ללכת לגן איתו ועם התינוקת במנשא. הסייעת בגן ממש התלהבה ממנה ומהקשר בינהם

השיא של התקופה היה ביום רביעי בערב שראיתי שיש לנו סתימה בביוב ושעולה ביוב מאחד הפתחים בחצר. ביליתי את חמישי בבוקר בלחכות לאינסטלטור ואחר כך לשטוף את החצר

בגזרת המריבות נרשמו שתיים:
1. בין חמותי לבין בת ה 12.5 שיצאה לבת מצווה של חברה ביום חמישי בערב בחצאית קצרה וגופיה וסירבה ללבוש עליונית. היא צרחה על סבתא ודיברה מאד לא יפה. נאלצתי להתערב ולהודיע לה שהיא לא יוצאת ככה מהבית - עד שתתנצל ותלבש את העליונית. אין לי דרך לדעת שהעליונית לא ירדה בשניה שיצאה מהבית, אבל היא לא חולה ובדרך כלל היא נהיה חולה ברגע שמתקררת....

2. בין שני הילדים הגדולים בשישי בערב כשלקחתי את התינוקת להתקלח וביקשתי שיסדרו את המטבח וישטפו כלים של ארוחת הערב (מטלה קבועה שלהם - לא משהו חדש). עשיתי את הטעות של לבקש שיחליטו בעצמם מי עושה מה ולא הודעתי להם בעצמי מי עושה מה. הם רבו. היו צעקות. התערבתי - כל אחד שטף חצי מהכלים. בשיחה אחר-כך (כשהם ישובים על הרצפה באמבטיה בזמן שאני מקלחת תינוקת) הם אמרו שמעדיפים שאני אחליט מי שוטף ומי מפנה כל פעם ולא שהם יחליטו. סבבה. רשמתי בפני.

וזהו - חוץ מזה הכל באמת התנהל על מי מנוחות. היה לי מאד קשה כי התינוקת התעוררה מליון פעמים כל לילה ובמקום להשלים קצת שינה כפי שאני בדרך כלל עושה בבקרים הייתי צריכה לשים שעון מעורר (לא עשיתי את זה מאז הלידה...) ולקום לארגן אוכל ולהעיר את הילדים. אבל חוץ מהעייפות באמת היה בסדר.

אבא חזר לפנות בוקר עם מתנות. ואם החדשות המרעישות שהכנס הבא הוא במרץ. אוגרת כוחות עד אז.

תודה לכל מי שתמך. תודה לכל מי ששעשע אותי בדיון אינסופי על טוסטים ועל כמה אני אמא חורגת נוראית וחסרת סבלנות. תבורכו.

כל הכבוד לכולכם

נשמע שעבר הכי טוב שאפשר היה.

ואגב, על פי הרפואה הסינית, אמנם מחלות נגרמות מגורם חיצוני (וירוס / חיידק), אבל הרי לא כל גורם כזה שעובר בסביבתנו גורם לנו להיות חולה, אלא שהאנרגיה המגנה שלנו (מה שאנחנו קוראים "המערכת החיסונית") נחלשת כשחודר קור לגוף. איזורים רגישים לחדירת גורמים חיצוניים כאלה הם העורף, ואצל בנות "הפתחים התחתונים". כלומר, הרפואה הסינית בת ה- 5,000 שנה מסכימה עם הסבתא היהודיה שאומרת שלבנות לא טוב לשבת על רצפה קרה ובמיוחד לא עם חצאית, וכן, שצעיף בחורף חשוב.

kisslali

New member
מצטרפת ל'כל הכבוד לכולכם'

לא פשוט עם ארבעה, שני מתבגרים ושני עוללים. מאמינה שאם הם היו כולם שלך לא היה יכול יותר מוצלח!!!

ללי

כל הכבוד!שמחה בשבילכם שזה עבר בשלום

מגיע לך ולהם
ומצטרפת לדברים שללי כתבה...

לילי301

New member
שאפו..

על הלוגיסטיקה,
על הצעדים אחורה וקדימה
,
על האינסטלטור (
)
ועל כול אלה אמן
!

אני מקווה שלא סיפרתם שהכול היה ממש מצויין כי הוא עלול להתרגל לרעיון

נהדר... כל הכבוד...

בעיקר (ולא רק) על הגישה והיצירתיות
של כולכם !

נשמע שהמצבים מלמדים אותנו (אם אנחנו מוכנים ללמוד,
ונשמע שכולכם מוכנים ללמוד.

דרך אגב - הסימפוזיון של הילדה רק מוכיח שחלק מהעניין היה
הקושי שלה עם הפרידה.

השאלה שנותרה פתוחה היא - האם תוכלי להשלים עכשיו את שעות השינה?

mother cat

New member
לא נראה שאצליח להשלים שעות שינה...

הקטנה מוציאה שיניים. היא צרחה כל שעה בלילה. ולא ירדה מהידיים כל היום. וגם הקטן היה קשה היום אחרי הגן... אני ממוטטת...

ואתמול אחרי הצהריים לא יכלתי לנוח כי אבא היה עסוק בלנסות ללמד את בן ה-15 למבחן. אני אומרת לנסות כי כל מה שאני שמעתי (והייתי שני מפלסים מתחת לחדר שלו) זה הצרחות של בן ה-15...

נו שוין. שינה זה לחלשים...

נחמד לשמוע ו
כל הכבוד

לתפעל לבד 4 ילדים ששניים מהם זעירים ושניים מתבגרים זה חתיכת מבצע, גם אם כולם ביולוגיים לגמרי!
אני לפעמים מתעייפת מלתפעל לבד שני ילדים בגילאי הביניים הנוחים שיש להם הסדרי ראייה נרחבים

למעלה