ארבעה ימים לאחר ניתוח מעקף קיבה

ganbarimasu

New member
ארבעה ימים לאחר ניתוח מעקף קיבה

שלום לכולם.
אני ארבעה ימים לאחר ניתוח מעקף קיבה (ביה"ח רמב"ם).
אתמול שוחררתי לביתי.
יש לי עדיין כאבים עזים, במיוחד באזורי החתכים בצד שמאל היכן שסיכות הברזל.
זה גורם לי לקושי רב בהתניידות, בשינה, וכד'.
אשמח לשמוע מאחרים שעברו ניתוח כזה כמה זמן לקח אצלם עד שהכאבים הללו שכחו לממדים נסבלים ובכלל.
כמו כן, אני עד עתה כמובן בתזונה נוזלית מועטה בלבד. לא הייתה לי עדיין "יציאה אמיתית" פרט לגאזים (ויש לא מעט). האם זה משהו שאתם מכירים?
סליחה על השאלות הירוקות, אבל אשמח לתשובות.
תודה רבה

קוב י d1

New member
ניתוח מעקף קיבה

ברור ש 4 ימים אחרי הניתוח יש כאבים ,רצוי לקחת משכחי כאבים ולא לסבול ,הסיכות ששמים בחתכים כואבים ומעצבנים שכל תזוזה יכולה לשגע ,יש רופאים שתופרים את החתכים בחוטים נמסים ,או שמדביקים ,ואז נחסך כל הכאב, התזונה שלך נוזלית ושאין הכנסות אין יציאות ככה זה בחיים ,מה את רוצה שיצא עם לא נכנס כלום. סבלנות זאת מילת המפתח ,בדרך כלל יש כאבים גם באזור השכמות בגלל הגזים שהוחדרו לחלל הבטן בניתוח נפלטים.
כל אחד מגיב אחרת ,יש כאלה שאחרי כמה ימים הכל עובר ,יש כאלה שהולכים מכופפים שבוע עשרה ימים
אני בטוח שברגע שיוציאו לך את הסיכות תרגישי הקלה .
בהצלחה בפרויקט של הירידה במשקל ,הרבה בריאות.

קובי

ganbarimasu

New member
קובי תודה על התשובה

גיליתי אתמול בערב שחלק מהכאבים החזקים שחשבתי שנובעים מאזורי החתך והסיכות מקורם בעצם באזור שאינו חתוך חיצונית, אלא נמצא מתחת (דרומה) לחתכים בצד השמאלי של הבטן. כנראה שזה אזור פנימי. האם יכל להיות שזה אזור החיבור החדש בין הושט לבין המעי הדק או התריסריון ולכן הכאב הזה?
היות וזה הניתוח הראשון שאני עושה בימי חיי (ובתקווה האחרון) אני לא ממש מכיר את ההתנהלות והחיים מיד אחרי הניתוח ולכן שאלותיי נשמעות קצת "טפשויות", אבל באמת אין לי מושג ויש מיליון דברים שמציקים ומטרידים את מנוחתי

המון תודה

קוב י d1

New member
מאחל לך זה יהיה הניתוח האחרון שלך

השאלות לגיטימיות ממש לא טיפשות,יש דברים שמטרידים ועדיף לשאול ,אל תחשוב על דברים רעים ,הימים הראשונים קשים ,אחרי שתראה תוצאות של ירידה במשקל תשכח מהכל .
במידה וישנה בעיה רצינית חס וחלילה אפשר תמיד להתייעץ עם המנתח להסרת כל ספק,
הרבה בריאות .

קובי

ganbarimasu

New member
תודה... היות ומעולם לא עברתי ניתוח

אני לא יודע למה לצפות...
האם הכאבים נורמליים או לא. האם בטווח הזמן הנורמלי או לא...
אין חכם כבעל נסיון הרי... ולי אין נסיון.
ולהתייעץ עם הרופא זו קצת בעיה.
ביום השחרור מביה"ח שאלתי אם יש טלפון שניתן להתקשר אליו למחלקה או לרופא כדי לקבל תשובות אם תתעוררנה בעיות או שאלות. הם אמרו לי שלא, ושאחרי השחרור כל המשך הטיפול הוא "בקהילה". וזה ממש מרגיז אחרי שבאמת היה לי טיפול נהדר במהלך האשפוז. אבל זה נראה כאילו ברגע שהשתחררת אתה כבר לא "לקוח"...

אופירA

New member
מנהל
בעיה, אבל בעיה מוכרת ברפואה הציבורית בישראל

אני לא בדיוק אוהבת את הסיפור של הכאבים שלך. האם הם פוחתים והולכים? האם הם התנרמלו?
אם לא, תודיע לנו ונזעיק מיידית את חמסה-שירלי ושאר בעלי הניסיון בניתוח המסוים שלך.

שבוע-שבועיים אחרי ניתוח כזה, אם יש בעיה צריך ללכת למיון של ביה"ח בו נותחת, ולבקש שהמנתח או צוות המחלקה הכירורגית ייראו אותך. עלולים להיות סיבוכים, וצריך למנוע אותם. (במקרים מסויימים כדאי אפילו לשלם על ביקור פרטי דחוף אצל המנתח. בבריאות לא משחקים, גם אם הרפואה הציבורית בישראל נאלצת כן לשחק בה).
אבל כמובן שאם הכאבים פחתו ואין חום ושום בעיה אחרת - אין לחשוש לסיבוך.

ganbarimasu

New member
אין חום, אין הקאות והמצב הכללי באמת טוב, פרט לכאבים.

ביום רביעי יש לי הוצאת סיכות. ובשבוע הבא יום רביעי יש לי ביקורת בביחה"ח.
הכאבים פחתו מעט, אבל עדיין יש כאב מתמיד וחד בצד שמאל מתחת לתפרים, שמתגבר בהליכה ובעמידה ממושכת. עם זאת גם הוא פחת מעט.
זה מבאס שאין אפשרות לפנות למחלקה או לרופא המנתח אחרי הניתוח.

היי לך (וסליחה על העיכוב)

ותודה לאופירה על ההפניה לשאלתך

ראשית - תתחדש. עברת את אחד ה-ניתוחים הטובים לירידה (ושמירה) ב/על המשקל.

אני 6.5 שנים אחרי, מינוס 85 ק"ג.

לעניינינו, קראתי את כל השירשור - נשמע שזה נובע ממשיכת תפר פנימי באיזור החתכים הפנימיים (חתך עור/שריר/קיבה/השקות) שעשו לך עם פירמוט מערכת העיכול שלך.

מצד שני - אני לא יכולה / רוצה / מסוגלת לאבחן דרך מסך האינטרנט.
אם הכאבים (בעוצמה בין 1-10) בלתי נסבלים (7 וצפונה) ולא מאפשרים לך תפקוד "נורמלי" לאדם אחרי ניתוח - גש למחלקה / למיון ובקש שכירורג *בריאטרי* ייראה אותך (עדיף שהמנתח עצמו אבל בהיעדרו - ניתן גם רופא קולגה).
זה נקרא עזרה ראשונה לאחר ניתוח ובכל מחלקה/ביה"ח יש את האפשרות / השירות הזה למנותחים (לא ברור לי מי / למה אמרו לך ההיפך).

אם הכאבים פוחתים כל יום מאז הניתוח - והיציאות החלו לזרום (בצורה רכה עד שילשולית) זה נורמלי ותקין אחרי כל דבר שאתה מכניס לפה = ברכות, הכל עובד ב"צנרת" ואתה יכול לחכות לביקורת של הוצאת הסיכות (בה תברר במדויק למי לפנות אם יש כאבים / כל דבר חריג אחר בעתיד שלא תישאר "באויר").

ממליצה מאוד להירשם ולהיעבר בפורום של דר' אסנת ריאל, הכירורגית הבריאטרית במלב"י (אסותא רמת החייל, ת"א) נותנת מענה זמין ומקצועי לכל השאלות, לכל המנותחים 24/7 (לא רק למנותחיה. היא אלופה אמיתי, והמנתחת שלי
), מצ"ב קישור :
http://www.hashmana.co.il/forum/inner_page_6.asp?Fnumber=2

שא ברכה וסע לשלום, עברת פירמוט מערכתי ניכר, תן לגוף להתאושש, לנוח ולאתחל עצמו מחדש, יהיה שווה, וכל יום יהיה יותר טוב

אתה מוזמן גם להיעזר בי (יש לי קבוצה המיועדת למעוקפי קיבה בפייסבוק, שלח לי מסר אישי ונתקדם משם).

בהצלחה רבה, שירלי

ganbarimasu

New member
שירלי היי ותודה על התשובה

נעים להכיר. את מנהלת את הפורום?
לענייננו, ברוך השם יש יציאות פעמיים שלוש ביום, רכות עד "שלשוליות" כפי שאת קוראת לזה

אני מתהלך קצת (הבוקר אפילו הלכתי למכולת לקנות לי יוגורט ומיץ עגבניות (-:
התלונה היחידה שלי היא אותו כאב מתחת לאזור החתכים/סיכות בצד שמאל של הבטן. הוא אמנם פחת בימים האחרונים אבל הוא שם והוא בדרגה 5 או 6 (אחרי ישיבה או הליכה ממושכת 7) והוא גורם לי קושי בהתניידות ואני הולך לאט מאד וכפוף.
אני מתוכנן להוציא את הסיכות מחר, אבל לא בביה"ח אלא בקופת חולים (היות ואת הניתוח עברתי בחיפה ואני נהרייני אמרו לי בביה"ח לגשת לקופת החולים שלי ושם להוריד את הסיכות). אבל עוד שבוע יש לי ביקורת במרפאות החוץ הכירורגיות של ביה"ח. ניתן לחכות עד אז לא? או שזה דחוף יותר? שוב, המצב הכללי בסדר גמור, אני אוכל (יתר נכון שותה), יש לי יצאות, ואין לי חום. רק הכאבים הללו במקום הספציפי הזה...
מהו הפורום שלך בפייסבוק? אשמח להצטרף...

תודה

נעים מאוד

1. לא, אני לא מנהלת של הפורום כאן
2. יש לי קבוצה בפייסבוק, אנא פנה אליי במסר אישי עם שמך כפי שמופיע בפייס ונמשיך משם
3. כמות היציאות שתיארת מצוין, ה"צנרת" עובדת כהלכה
4. הליכה נעימה, זה חשוב.
5. מדוע מיץ עגבניות בשלב כה מוקדם ? הוא נועד בד"כ להקלה על עצירויות וב"ה אין לך.
6. הכאב כנראה מתפר פנימי מושך. אם ממש מציק (רמת כאב גבוהה כמו שתיארת) אל תהסס וגש להיבדק.
7. אתה משתמש במשככי כאבים ? כי אם לא - הם בדיוק אמורים להקל על תופעות דומות למנותחים צעירים (ואתה אומר שאין חום המעיד על דלקת או זיהום). בכל מקרה גש להיבדק וכך תהיה רגוע יותר.
8. במקומך הייתי נוסעת ונעמדת (פיזית) במחלקה בה נותחתי או במיון ביה"ח או במרפאת החוץ הכירורגית בבית החולים ומבקשת בדיקת כירורג בריאטרי לענין הכאב. הגיוני בעיניך לסבול עוד שבוע ?!
9. שיהיה בהצלחה רבה והקפד (מאוד) על ההנחיות התזונתיות
10. שוב ממליצה להירשם ולשאול בפורום של דר' רזיאל באתר מלב"י.

נשת100.

אופירA

New member
מנהל
תודה רבה מאוד שירלי, וכל מילה. למנותח הטרי -

אמרו לך שאין טלפון להתקשר למחלקה. אבל יש טלפון. מתעלמים ממה שאמרו לך, מתקשרים למרכזיית ביה"ח, מבקשים את המחלקה ומדברים באסרטיביות עם מי שעונה שם, ומסבירים לו שאין מצב שיש לך כאבים חזקים מסוימים, והם לא אמורים לבדוק אם לא השאירו בטעות מספריים בפנים (אל תדאג, זה לא מספרים, אבל אין מניעה להציג את זה כאילו זה כך, כדי לקבל עזרה).
תגלה שכן אפשר לבוא למחלקה כדי לברר מצבים כאלה, ואינך נשאר ללא אחריות.
עובדה שלביקורת אתה נקרא למחלקה, ולא למרפאה הקהילתית!

בטח התכוונו שבעיות או שאלות בנושא ההרזיה - המקום להן הוא "בקהילה". אבל בקשר לניתוח תקופה קצרה אחרי הניתוח - מה פתאום המקום הוא "בקהילה"? מי שעשה את הניתוח צריך לתת את המענה על המספריים ששכח שם או על התפר הפנימי העקום שביצע.

ganbarimasu

New member
האם את מופיעה בפייסבוק כ שירלי 32 ?

הרי איני יודע את שם משפחתך

למעלה