ארבע השאלות

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
ארבע השאלות

אם כבר קושיות אז הנה ארבע משלי וכאלו שיכולות לקדם את האימון. רשומה חדשה בבלוג שלי: ארבע השאלות אשמח לתגובות. חג שמח, עדי

tlingit

New member
תתחדש ../images/Emo57.gif ../images/Emo13.gif

השאלות בעיקרון טובות, בעיקר אם הן מיועדות לעבודה עצמית, כך הבנתי אותן. האם הבנתי נכון? עדיין, לטעמי יש בהן מידה מסויימת של בוטות שעלולה להרחיק את המתעניין מלהיענות להן. מאד אהבתי את רשומת הפתיחה עלה והצלח

Yin

New member
תודה לך,

מה לדעתך יוצר את המידה מסויימת של הבוטות? עדי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
האמנם

מזכיר לי את השאלות של "העבודה" - 1. האם זאת האמת? 2. האם אתם יכולים לדעת בוודאות שזאת האמת? 3. איך אתם מגיבים כשעולה בכם המחשבה הזאת? 4. מי תהיו בלי המחשבה הזאת? מכיר? קשור בעיניך?

Yin

New member
הכל קשור

ולא ממש. הדבר הראשון שמדברים עליו ב - 4 ההסכמות הוא הכח המאגי שיש למילים. שתי השאלות הראשונות נותנות לאדם את האפשרות להשתחרר מכישוף שמגיע ממילים של אחר, ובהן אני משתמש כבר המון זמן. אחרי שלמדתי אימון הגיעו השתיים האחרות. אני מלמד את 4 השאלות שלי באימונים, המשובים שאני מקבל על הכלי הזה הם מדהימים. אני יודע על "העבודה" של ביירון קייטי, רק שלא חוויתי אותה אף פעם ואני לא יודע מה רמת השימושיות שלה. 4 השאלות שלי נועדו גם לחקירה שלאחר מעשה וגם ואולי בעיקר לזמן אמת. מה דעתך? תודה, עדי

האלי

New member
לא ראיתי את הקשר

ארבע ההסכמות אומרות: 1. שמור על טוהר המילה - כלומר אל תיתן למילים פוגעות לצאת מפיך, אל תאמין ואל תקבל אליך מילים פוגעות שיוצאות מפיהם של אחרים. 2. אל תיקח שום דבר באופן אישי - כלומר כשמישהו עושה משהו הוא עושה את זה משום שהוא מי שהוא ואין לזה קשר של ממש למי שאתה. 3. אל תניח הנחות - כלומר אל תניח מראש שאתה יודע, בדוק וברר את הדברים לאשורם לפני שתחשוב שאתה מבין ויודע. 4. עשה תמיד כמיטב יכולתך - כמו שאני מבין את זה הוראתה של ההסכמה הזו היא לא לאפשר לאף אחד לשים אותך במשבצת של "לא בסדר" תמיד עשית כמיטב יכולתך, גם אם יש מישהו אחר שלא רואה את זה. אני משתמש בעבודתי בכלי של ארבע ההסכמות. אני חושב שמתאמן שישכיל לאמץ את ארבעתן ימצא את עצמו מסוגל למצות את הפונטציאל שבו באופן הרבה יותר שלם ומספק ולכן אשמח אם תרחיב בנושא. אשמח להסבר: לשיטתך איזו מהשאלות מכוונת לאיזו מההסכמות? ואולי תסכים או יסכימו משתתפים אחרים להציע שאלות נוספות שיכוונו אל ההסכמות האלו?

Yin

New member
טוב

לא ראית קשר למה? ל 4 ההסכמות או לעבודה של ביירון קייטי? האומנם? - קשור לטוהר המילים שאומרים אחרים אז מה? - בקשר להנחות איך זה מקדם אותי? - קשור לפרדיגמות ובמיוחד לזו שהכל קשור אלי איך אפשר אחרת? - נחש... עדי

למעלה