ארבע קושיות

ארבע קושיות

יש לי ארבע שאלות שמטרידות אותי ואשמח אם תוכלו לענות מהניסון או הידע שלכן: האחת: כמה זמן אוכל שאני אוכלת מגיע לחלב האם?(אפילו בערך?) השניה: האם צריך לעשות סטריליזציה לבקבוק כל פעם שמשתמשים בו במהלך היום? השלישית: כמה מ"ל חלב אם תינוק בן שלושה חודשים ושלושה שבועות אוכל? אפילו בערך, במהלך 24 שעות? הרביעית: מה עושים במצב שהקטנה לא מסכימה בשום אופן לרדת מהידיים וצורחת בלי הפסקה שעות אם מורידים אותה? יש לי כבר כאבי גב נוראים ובכלל זה נראה לי בעייתי שהיא כל הזמן על הידיים ובקרוב תהיה אצל מטפלת שודאי לא תוכל להרימה כל העת. מה עושים? איך אפשר להניח לה לצרוח כ"כ הרבה? היא מסוגלת לצרוח מלוא גרון כל היום. לא ייאמן לאילו טונים יש בכוחה לטפס...

עונה, אבל תפני גם לפורום הנקה

נדמה לי שמשהו בין 3-6 שעות. סטריליזציה מספיק פעם ביום, בשאר הפעמים שטפי היטב עם מים חמים וסבון (בן כמה הילד/ה?) יש נוסחא לחישוב כמות האוכל - לא זוכרת בע"פ. זה לפי משקל ולא לפי גיל - פני לפורום הנקה שם ישלפו לך את זה מהשרוול. אני באופן אישי ממליצה על מנשא, כך לפחות הידיים משוחררות. מעבר לזה בדקי האם יש מזונות שמשפיעים עליה אחרי שאת אוכלת אותם (למשל אכלת היום כרובית, ולמחרת היא צורחת בערך בשעות בהן אכלת אז אולי זה גזים). אני לא חושבת שצריך לתת לצרוח. תינוק מבטא את עצמו דרך בכי, והיא כנראה זקוקה לך או למשהו אחר - היא רק נולדה זה טבעי שתרצה על הידיים. יחד עם זאת אולי כדאי לך לעשות רשימה יומית: תרשמי יום ושעות. כל יום תכתבי בשעה המתאימה (אפשר גם חצאי שעות כמובן), מה עשתה, מתי אכלה ואולי קצת לפרט. יכול להיות שאחרי שבוע תשימי לב לדפוס מסויים שחוזר על עצמו ואולי לא נח לילדה. למשל כל פעם שהיא ישנה פחות משעה בצהריים היא רוצה יותר על הידיים ובוכה יותר. או כל דבר אחר. לפעמים אנחנו לא שמים לב אבל עושים דברים שמשפיעים. כדאי גם לרשום את התגובות שלך - זה לא קל, אבל מציב מראה, וכפי שאת יודעת תינוקות מגיבים אלינו ולהתנהגויותינו. ובקשר למטפלת: רוב התינוקות מבינים מהר מאד שיש מטפלת ויש הורים, וההתנהגות שונה בין השניים. אם את סומכת על המטפלת שבחרת סמכי עליה שתדע להתמודד. מעטים התינוקות שבוכים כל הזמן. ודבר אחרון: את כותבת "כל הזמן" אבל עשי את הרשימה ושימי לב האם זה באמת כל הזמן, או שיש חצי שעה פה, שעה שם של שקט מדי פעם. אנחנו נוטות להקצין את הדברים מפני שזה באמת קשה לספוג חוסר חופש כזה, אבל בתכלס יש לילדים מחזוריות מסויימת של אוכל-משחק-שינה. התחילי לשים לב לסוגים שונים של בכי ותראי שיש הבדל. בכי של רעב שונה מבכי של עייפות, ושונה מבכי של חוסר נוחות. כשאני *גיליתי* את עניין המחזוריות חשבתי שמדובר בקסם כי פתאום דברים נראו אחרת, הסתדרו ולא נראו כמו כאוס אחד גדול של בכי תמידי.

עוד דבר בקשר לבכי

לעיתצים רבות אני מוצאת שאי נוחות של תינוקות נובעת ממצח שרירי מיותר שמקשה עליהם להרפות, להרדם כשהם עייפים ולנוח. נסי עיסוי תינוקות בכל יום זה יכול לעזור לשחרר ולהרגיע את הגוף

היי ענת. תוכלי להסביר למה כוונתך

למה כוונתך במתח שרירי המצח? זה מצחיק כי התינוקת שלי הרבה פעמים מקמטת את מצחה בהבעה מהורהרת..

למעלה