ארבע שאלות לגבי חומרי נגרות מטבח

אטיוד5

Active member
ארבע שאלות לגבי חומרי נגרות מטבח

1 - למה כולם ממליצים על סנדוויץ' אדום? הרי ממילא הוא מצופה בפורמאיקה. 2 - איזה סוג של סנדוויץ' אדום צריך לדרוש ואיך יודעים שמה שהנגר מביא זה אכן הסוג שהוזמן. 3 - מה עם צירים לדלתות - איזה סוג לבקש? 4 - תחתיות מגירות - מה הכי טוב, מה הכי זיפת?
 

Rשף

New member
1. כי כולם קראו באינטרנט שזה טוב

הרעיון הוא שהעץ מתחת לפורמייקה הוא איכותי יותר, אבל בדיוק מהסיבה שציינת רגבה, בולטהאופ ועוד יצרנים קטנים ולא נחשבים משתמשים ב MDF. 2. לא יודעים אז מה עושים ? הולכים לנגר שסומכים עליו וראית עבודות שלו בנות כמה שנים
 
ההבדל בין סנדוויץ אדום לסוגים

האחרים הוא בכך שאפשר להחזיר בורג למקומו לאחר שהוא הוצא , גם זה אולי רק לפעם או פעמיים .
יש גם סנדוויץ אדום שעמיד למים גם ללא פורמייקה .
גם בסנדוויץ האדום יש כמה סוגי צפיפות שמשפיעים על המחיר , יש גם סנדוויץ לבן שהוא פחות איכותי כלומר פחות חזק גם בו אי אפשר להחזיר ברגים למקומם הקודם .
אבל זה נכון שכאשר הסוגים "הנחותים" יותר של החומרים מצופים בפורמייקה ההבדל הוא לא משמעותי . במטבח שבנוי נכון לא צריכה להיות בעיה של מים שמגיעים לעץ פרט לאיזור שמתחת לכיור .
תמיד אפשר לדעת איזה חומר הנגר שם כאשר עושים חור לצנרת של המדיח כלים . אלא אם הוא מתוחכם ורק שם הוא שם חומר טוב
 

fireman

New member
3 - בלום.

מאפשר פירוק של הדלתות בלי להתעסק עם ברגים. "קליק" והדלת בחוץ
 
אנשים נתפסו למושג "בלום"

יש עוד הרבה יצרנים לא פחות טובים . צירי דלתות בפירוק מהיר לא רלוונטים למטבח, זה בעיקר יותר טוב בארונות קיר ששם כן מפרקים מידי פעם , זה גם מקל על ההרכבה של הדלתות כי הן גדולות. אבל כפי שאמרת , זה די נדיר שמפרקים דלתות , כך שזה לא ממש משנה אילו צירים יש .
 

fireman

New member
אנשים לא "נתפסו" זה פשוט הפרזול

הנפוץ ביותר היום בארץ למטבחים. (למי שלא מחפשים מסילות ב7 ש"ח לזוג)
 
לא מדובר על המסילות הזולות

אלא על אותה הצורה כמו המסילות של בלום , יש עוד כמה חברות כאלו בלי המחיר המנופח . רק אתמול ראיתי בחנות סוג אחר של מסילות הדומה לבלום אבל זול יותר
 

Anin17

New member
תשובות

1. סנדוויץ אדום יותר איכותי מהסנדוויץ הלבן הן מבחינת החוזק, המשקל והעמידות בפני לחות, נוזלים ועומס. כיום חלק גדול מהפלטות סנדוויץ הרגיל מוצאים את דרכן ארצה מסין, הם מגיעים באיכות ירודה, בד"כ הם יהיו עקומים, אם לא הם יתעקמו בהמשך. הסנדוויץ האדום לעומתו מיוצר בארץ, מגיע ישר ומבטיח עמידות לאורך עשרות שנים. אם אתה מדבר על פורמייקה בדלתות אז ברוב המקרים משתמשים בפלטת MDF שכן היא ישרה יותר ולא נוטה להתעוות בחלוף השנים, חסרונו של הMDF היא רגישותו למים אך הפורמייקה אוטמת אותו לחלוטין 2. פשוט מאוד, תסתכל על שכבות העץ בפלטה, הן לבנות או אדומות? 3-4. תחתיות או מסילות? התחתיות הן מסנדוויץ כמו גוף המטבח, מסילות ופירזול אך ורק של בלום או האטיש
 

רונס

New member
חומרי גלם למטבח.

1. סנדוויץ אדום- נקרא ככה בעיקר בגלל הדבק האדום
בעיקרון לפי מה שאני מכיר מדובר באוקומה - סנדוויץ באיכות גבוהה. 2. פרזול- צירים: הטיש או בלום, זהים מבחינת איכות, לשתי החברות יש צירי קליפס, לפרוק מהיר של הדלתות. מסילות: SP2 של הטיש או בלומושין של בלום מבחינת שליפה כפולה, מסילות פשוטות יותר ואיכותיות לא פחות, גראס. 3. תחתיות מגירות - אצלי בנגריה סנדוויץ 17 מ"מ עם פורמייקה בשני הצדדים, לא יודע מה הולך במקומות אחרים. רון.
 

פיטנגו4

New member
אני מרוצה מאד מגראס-נובה

יש לי מטבח heavy duty כלומר, פעיל מאד ללא הפסקה, כמעט 9 שנים, ומוכיח את עצמו. כל המגירות נשלפות עד הסוף ואפילו עוד קצת. השליפה חלקה ושקטה גם למגרות עמוסות בסרוויסים. את כל המגירות ניתן להוציא בקלות החוצה לחלוטין לשם ניקוי. חזיתות המגירות ניתנות לפירוק בקלות לשם ניקוי המגירה. שימושי מאד. הצירים מעולים. מעולם לא ניסיתי לפרק דלתות, אולי זה פשוט ואולי לא... לא רלוונטי עבורי. שום פרזול במטבח לא דרש תיקון/יישור. לטעמי הפרזול גם יפה, למרות שבעצם לא רואים אותו... המטבח בכלל נראה כמו חדש. הדבר היחיד שאני מצטערת עליו במטבח שלי הוא התאורה הנסתרת מתחת לארונות העליונים. היא עלתה לא מעט, אבל אני ממש לא משתמשת בה.
 

Anin17

New member
יש לי ניסיון רע איתם

אפילו במטבחים ששימשו לתצוגה בלבד
 

פיטנגו4

New member
אולי בגלל שזה תצוגה?

ארונות לתצוגה מרכיבים לא ברמה גבוהה, אלא ברמה של משהו זמני שלא ישא שום משקל. בטח לא ברמת ההרכבה של המטבח שלי. אני משערת שיש גם כמה רמות של נובה. כנראה ששלי ברמה הכי גבוהה (יש לי משהו משותף עם איריסג...
). יש לי מטבח גדול עם המון פרזול מכל הסוגים, אין לי שום בעיה, אפילו לא אחת ויחידה !
 

haginagi

New member
נגר מהשרון

אני משתמש בסנדוויץ אדום מסוג ברצלונה בלבד וניתן לראות את החומר ממנו מיוצר המטבח במפעל לגבי תחתיות למגירות אני משתמש ב-mdf אפור 16 מ"מ ומעלו משטח pvc יעודי של חברת בלום למידע נוסף ניתן להתקשר אלי נועם 0524217794
 
למעלה