ארגון גדול או חברה קטנה?

מילקי 10

New member
ארגון גדול או חברה קטנה?

מניסיונכם, מה עדיף, ארגון ענק שמונה מאות עובדים או חברה קטנה? מצד אחד בארגון יש אפשרויות קידום אבל אפשר להבלע בתוכו ומצד שני בחברה קטנה מה הסיכוי להתקדם? אשמח לתגובות

תלוי בהרבה דברים

1. קצב התפתחות החברה 2. הבוסים 3. השגייך 4. שכר ותנאים 5. יחסי אנוש בחברה קטנה בד"כ יש עומס גדול של עבודה. בחברה גדולה יש אפשרות לחלק את העבודה בין מספר אנשים. בחברה גדולה אפשר להתקדם כי יש לאן. בחברה קטנה לא תמיד יש לאן להתקדם.

מילקי 10

New member
אז ככה...

הייתי בחברה קטנה שמנתה 7 אנשים אבל לא הרגשתי שיתוף פעולה מצד האחראית עליי, בלומר לא שיתפה אותי בכלום ובאמת שלא היה יותר מידי לאן להתקדם, לא היתה כמעט עבודה וזו הסיבה שעזבתי, עבדתי מעט מאוד שעות. לעומת זאת, אני נמצאת כעת בארגון ענק, השכר, מבחינת שעה, נמוך יותר, יש מסה עצומה של עבודה, המון המון שעות (מהפח אל הפחת....) והקידום מממ...יש "אנשים בתור". מה באופן כללי עדיף?

ANNAIS

New member
גדולה בלבד

יציבות אנשים אתגר התפתחות משכורת בזמן רק גדולה - הייתי בשניהם

באופן כללי לדעתי

עדיף להיות חלק מארגון גדול אבל זו תשובה כללית, וכל מקרה לגופו

hayapollak

New member
גודל האירגון ממש

לא קובע. אפשר לעבוד בחברה קטנה, הרבה עבודה ועניין שנופלת על מעט אנשים, אחריות גדולה - ראש גדול אפשרות קידום (אולי מוגבלת) שכר ותנאים מתגמלים במהירות ללא תור, תלוי בהישגים ובמצב החברה. חברה גדולה - פחות עבודה בדרך כלל מתחלקת על יותר אנשים יש אפשרות קידום וגם שינוי תפקיד - יותר מחלקות. אבל בגדול - היום אף מעביד לא מעסיק אותך עד הפנסיה, אף עובד לא רואה את עצמו עובד במקום אחד עד הפנסיה. בנוסף החכמה היא לדעת מתי לעשות שינוי. לצבור נסיון וידע, למצות את התפקיד, ואם אין אפשרות להתקדם - למצוא עבודה במקום אחר.ואת זה אפשר לעשות במקום קטן וגם במקום גדול.

../images/Emo45.gif מסכימה עם גודל האירגון ממש |!

בארגון גדול את יכולה להרגיש קטנה קטנה, אבל גם לצמוח ולפרוח. כמו בחברה קטנה - תלוי בתפקיד, בהנהלה, בצוות..

בינוני

אני עובד כיום בחברה דיי קטנה - 40 עובדים - ובסך הכל האווירה מצויינת, ואין את הניכור שהיה כשעבדתי בחברה בת כמה אלפי איש.

hayapollak

New member
אז לסיכום

נראה כי מה שקובע זה התפקיד, השכר, האנשים (כל אחד יסדר) איך שנוח לו ולא גודל החברה. למדנו משהו.

למעלה