ארגון ההורים: המסע לפולין יקר - לא לנסוע

רק לקראו התגובות שבסוף המאמר כבר אפשר להבין

שרוב האורים אינם מסוגלים לעמרד בנטל למען מה יש מוזאום יד ושם ??????? בכבוד רב סבא אריה

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif בעיניי התלמידים רק ירוויחו מהחרם הזה. יש להעמיק את הלמידה בנושא השואה בלי לנסוע לפולין. הביקור במחנות לא מתאים לנערים צעירים, ובודאי שלא כחלק ממסלול קבוע שכוווולם עוברים, גם אם הנושא לא באמת בוער בהם. במקום לחשוב על סיבסוד המסעות המיותרים האלה, ראוי שהכסף יופנה לסל הבריאות המצומק, שמביא אנשים למותם.

deebeebee

New member
אם אנחנו מקפידים

לקחת את כל האורחים מחו"ל ליד ושם מדוע לא לקחת את תלמידינו לאותו מקום. אני הייתי גם באושוויץ וגם ביד ושם, וביד ושם קיבלתי תמונה הרבה יותר ברורה ומוחשית.

masorti

New member
אבל "יד ושם" הוא לא בחוץ לארץ...

לכן הוא לא אטרקטיבי לתלמידים.

ישרון

New member
למיודענו "מסורתי"

בהמשך לפעילות למען הבאת בני\ןת הנער לביקור ביד ושם ובתקווה להעלאת המודעות של ילדינו לנושא הכאוב של שואת יהדות אירופה, עצתי להנהלת יד ושם להקים מיתחם "דיוטי-פרי"על כביש הכניסה ליד ושם. ממילא חלק ניכבד מהמבקרים הם תיירים המגיעים ארצה וכך באבחת חרב נצוד שתי ציפרים במכה אחת.

masorti

New member
שניכם טועים מבחינה כלכלית...

מכיון שהעיקר הוא הדיוטי-פרי ולא המוזיאון, עדיף להישען על התשתית של הדיוטי-פרי בנתב"ג. אפשר להקים ליד הדיוטי-פרי הזה מתחם קטן (נניח בגודל חנות אחת) שישמש כמוזיאון "יד ושם", והאורחים שיחפצו בכך יעברו גם דרכו. מן הסתם הרוב יעדיפו להתמקד בשופינג. הרבה יותר זול להקים מוזיאון קטנטן ליד דיוטי-פרי ענק קיים, ולא להקים דיוטי-פרי ענק ליד מוזיאון קיים שממילא אינו אטקרטיבי.

חברים היקרים שלי S.V.P

אבקש מכם לא לרדת מהפסים אני מקווה שזה קצת באומור כי הנושא הוא מאוד רציני . לפני שנתיים לקחתי את שתי נכדים הגברים ליד ושם ,אז בני 11 ו13 וההשפע היה כבד עד כידי ששתיהם אמרו לי " כעת אנו מבינים איך ומה עבר עליך - פשוט מבינים " קבלו הטוב שבעולם סבא אריה

על מנת להבין את הצד הכספי בלבד

האם אפשר לקבל פירוט: 1] כמה עולה טיסת הלוך ושוב לאדם פרטי לפולין? 2] כמה ימים שוהים הילדים בבתי מלון וכמה עולה בית מלון ליום מאותו הסוג לאדם פרטי? 3] כמה עולות נסיעות לאדם פרטי כגון אלו שעושים הילדים? חישוב כזה - או כל חישוב אחר שהוא לדעתכם עדיף - יקזז אולי את הוצאות המלווים וייתן לנו מושג במה דברים אמורים. וזה ללא קשר לשאלה האם נסיעות אלו מוצדקות או לא.

ישרון

New member
גרשון לב אתה יוצא ממקום של טעות.

א.כל קשר בין מחיר טיסה ליחיד למחירי מיכרז הוא דימיוני . ב.אין קשר או דימיון בין מחיר לינה ליחיד מיזדמן ללינות סיטונאיות. הבעייה אינה כספית כלל ועיקר השאלה הבסיסית לדיון היא האם המסע לפולין בעל ערך חינוכי מוסף לעומת נסיעה ליד ושם בירושלים או לכל מוזאון שואה אחר בארצנו .

ישרון היקר,

1] אני מבין היטב שוני מחירים שבין יחידים לקבוצה. אבל הדגשתי ל- "יחיד" על מנת לקבל אינדיקציה כל שהיא. נראה לי שראוי לבדוק האם המחיר של -.1,500 דולר הוא כה אבסורדי כצעקת וועד ההורים [לצעוק הם יודעים !]. גם ציינתי שניתן להציע דרך אחרת לבדיקת הסכום, שראוי - לדעתי - שייבדק. אנו שומעים שוב ושוב שהנושא הפך לעסק [דבר שאיננו פסול לכשעצמו, לדעתי] והוא ראוי לבדיקה. 2] הדגשתי שכל זאת ללא קשר לשאלה האם נסיעות אילו ראויות בכלל. אנא קרא שוב את דברי. ובכן, - האם מישהו יכל לעזור לבדיקת הסכום, בכל דרך הנראית?

7575

New member
לטוס לבד יעלה יותר בזול,טיסה לקרקוב עולה 700

דולר,ומי שלא מחפש מלונות פאר ומוכן להתפשר על אפשרויות יותר זולות יכול למצוא מאכסניה במחיר של 10 דולר ללילה,ותמורת 50 דולר ללילה או אפילו פחות יוכל לקבל חדר מכובד ונקי, בכל מקרה רק חמור יסע לשם במיוחד,מבחינתי אין בעיה להיכנס לשם אם עוברים באזור, אבל נסיעה מיוחדת מהארץ היא הטירוף בהתגלמותו http://booking.elal.co.il/ebooking/action/set-shopper

deebeebee

New member
700 דולר? נשמע הזוי

בשנת 2005 עלתה לי טיסה ישירה לפולין 440 דולר ובסוף 2006 380 דולר ולכן נשמע מוזר המחיר בו אתה נוקב. לגבי מלון/אכסניה- קיים מבחר מחירים. ד"א, הייתי ממליצה לך להמנע מ"סופרלטיבים" מיותרים כשאתה מתאר מי נוסע לשם ובאיזה אופן.............

7575

New member
אני עברתי כמה פעמים בפולין ועד היום לא נכנסתי

ואני לא מתבייש בזה. מצטער לא מחזיק מאנשים שנוסעים לשם באופן מיוחד. עדיף לתת את הכסף למישהו ברחוב

deebeebee

New member
והעובדה שלאנשים יש "העדפות" אחרות

לא הופכת אותם ל"חמורים" או לא נורמלים.

מבלי להיכנס לשאלה אם רצוי לנסוע לפולין

החישוב אינו רק עבור הטיסה והשהייה במלון. יש לקחת בחשבון אוטובוס בו 2 נהגים כי הנסיעות אורכות יום שלם ועפ"י החוקים שם יש מכסת שעות נהיגה לכל נהג. בנוסף, יש לקחת בחשבון שכר מתורגמן (פולנית-אנגלית) שמצטרף לכל ימי המסע, אנשי ביטחון (ישראלים ופולנים), תשלום עבור כניסה למוזיאונים וכד' וכניסה לשירותים... ולא לשכוח תשלום עבור האוכל. והחשוב מכל - מש' החינוך מרשה למשלחות לצאת רק בתאריכים מסויימים ובתי הספר אינם יכולים לבחור עונה זולה יותר וכד', דבר המעלה, מן הסתם, גם את מחיר הטיסה.

7575

New member
בכמה עשרות של זלוטי יוצאים כל יום מקרקוב

סיורים מאורגנים למחנות או לאן שרק תרצי כמובן זה רק ממה שבררתי כאשר הייתי שם,חלילה שלא יחשבו עוד לרגע שהשתתפתי בתעשייה הזאת,זה לא לרמה שלי אולי מתאים לאנשים אחרים....

חוזרת השאלה למקומה: כמה יעלה לאדם פרטי?

שהרי מותר להניח שקבוצות מקבלות הנחות שמקזזות את כל או לפחות חלק מההוצאות שהזכרת.

למעלה