ארגון המחשב ותכנותו

lodvg2

New member
ארגון המחשב ותכנותו

אני מתלבטת אם לקחת את הקורס הזה סימסטר הבא ( הרשמה המאוחרת היא עד ה- 10.3 , נכון ? ) והיות ואין לי הרבה ברירות ההתלבטות היא בינו לבין רשתות תקשורת ב (בהנחה שאעבור את א ) מה לקחת ? מה רמת הקושי של ארגן המחשב ותכנותו ? בהנחה שרשותות א היה ממש קשה לי וסיוטי ( תיאורטי זה לא בשבילי
) תודה מראש lodvg2

vinney

Well-known member
אני מנחש שמדובר על או"פ, נכון?

(למרות שזה לפעמים נראה ככה, זה לא פורום רק לסטודנטים באו"פ
) ארגון המחשב זה לא קורס קשה, אבל הקשר בינו לקורס ברשתות די מקרי, כך שהם לא ברי השוואה. אני הייתי ממליץ על ארגון המחשב כקורס קיץ דווקא.

lodvg2

New member
תודה על התשובה וניחשת נכון

שכחתי לציין שמדובר על האו"פ. אתה יכול לספר לי קצת על הקורס מבחינת רמת ממנים, כמות השקעה ? ספרים בעברית/אנגלית ? חומר פתוח למבחן ? תודה מראש

באמת עדיף

עוד סיבה שעדיף אירגון המחשב בגלל שעומדים לבטל את הקורס רשתות ב'. יש ספר בעברית. מבחן עם הספר פתוח אבל בלי חומר עזר. השאלות במבחן חוזרות על עצמן משנים עברו במבחן שלי היו 2 שאלות שהיו פעם. לא יכולה להיות הפתעה גדולה במבחן אם למדת כמו שצריך אז תצליח במבחן. קצת מעצבן לכתוב על דף תוכניות ולכן כדאי לעשות רווחים גדולים בין השורות למקרה שתרצה להוסיף. יש פרק קצת מבאס על פמיק שעד היום אני לא ממש מבין. מזל שבמבחן יש בחירה של שאלה אז לא עשיתי את השאלה על פמיק.

vinney

Well-known member
הספר הוא בעברית

אני עשיתי אותו די מזמן, וגם אז היה לי רקע כי התעסקתי עם אסמבלר גם קודם, אז קשה לי להגיד לך משהו על זה
עקרונית זה קורס יחסית פשוט, אבל גם חשוב להבנה יותר טובה של מה קורא שם בתוך המחשב. הוא מבוסס בעיקר על איזשהו מעבד בדיוני ואסמבלי שלו שמוגדרים בספר, וגם קצת עבודה עם 8086. קורס קליל שכל אחד (לדעתי) יכול לקבל בו יותר מ80, ומי שמתעסק קצת עם אסמבלר ויש לו כבר רקע, בקלות יגיע ל100. אם ישקיע, אני לא הגעתי, כי זרקתי

הדסו^ש

New member
אהמממ... קורס משעמם

לא קשה, יש אומרים אפילו קל, אבל משעמם למדי (לדעתי) ואני מצטערת שלקחתי אותו. קח בחשבון גם את ההיבט הפרקטי - האם יש יותר סיכוי שתיישם בעתיד בעבודה את החומר באסמבלר או ברשתות?

GuestOfHonor

New member
דעה נוספת

זה קורס שאפשר להוציא בו ציון גבוה במאמץ סביר ואפילו פחות. לא עשיתי את קורס רשתות תקשורת ב' כך שאני לא יודע להשוות מבחינת רמת העניין. אותי אישית כן עניין לראות איך 'הקופסא עובדת', ואני כן חושב שכל מי שלומד מדעי המחשב צריך להכיר שפת סף (אסמבלי) לפחות ברמת העיקרון. מה שכן, יש הרבה חלקים טכניים פרופר שיכולים לשעמם ולא תורמים להבנה של 'איך עובד מחשב'. (או שכולכם עובדים ישירות מול המסך והמקלדת באסמבלי הענתיקה שמלמדים בקורס הזה ורק אני לא). בכל מקרה שיהיה בהצלחה
.

ron369

New member
ממ"נים מטורפים

לקחו לי שעות וימים (עד שהתרגלתי לאסמבלר...)

ELIELI22

New member
רשתות ב המלצה שלי ...

ארגון המחשב , זה לא ממש תכנות ... זה קורס חשוב אבל קשה ארוך מייגע , לעומת מבוא למדעי המחשב הוא סיוט . לעומת תכנות מתקדם בשפת C הוא מלא בחומר . אפשרי לסימו בציון די גבוהה אבל הקורס מלא בחומר וצריך לשבת שעות מול המסך ולתרגל ולתרגל ולתרגל . זה לא נחמד אני כבר לקחתי אותו (אני הולך להכשל מחר) ולהוציא ציון טוב במועד ב בשאיפה . במוסדות אחרים מה שאנחנו לומדים בארגון המחשב מחלקים ל 2 קורסים קטנים .. אבל בסמסטר אחד עם עוד שני קורסים אחרים זה פשוט מעמיס !! אבל יש אנשים שזה קל להם . (לעומת C אני שוב אומר ארגון סיוט .) בכל אופן ממה ששמעתי רשתות ב הוא בין הקורסים היותר קלים בתואר . בהצלחה !

למעלה