ארגון הפורום(ים)

ע ל ו מ ה

New member
ארגון הפורום(ים)

יש להוסיף לקישורים משמאל את בלוג הבית, ואולי עוד כמה קישורים כמו פורום 1516. אני מניחה שלאט לאט תעברו על כל מאמרי 807 והשאלות הנפוצות שבו ותפרידו את אלה המתאימים לפה. לחליפין, אפשר בשלב זה פשוט להעתיק את כולם - לפחות לאפשר למי שמחפש משהו, למצוא אותו. כשיחפש דרך 807 בעיות טכניות, הוא ימצא אותן. וכשיחפש דרך 1762 ענייני בלוגיה (כמו למשל "פרסום הבלוג") הוא ימצא אותן, כי זה יהיה בשלב זה אותו מאגר.

Bezalel P

New member
בעיקרון את צודקת

אם כי נראה לי מיותר לשכפל את המאגר בשלמותו. אני אפתח גם כאן מאמרים ושאלות נפוצות רלוונטיות בהדרגה.

ע ל ו מ ה

New member
הגישה השירותית גורסת

שיש לאפשר למשתמש למצוא את מה שהוא מחפש במקום בו הוא מחפש. כשאנחנו עונים למישהו ב"שאלה נפוצה" + קישור, אנחנו מצד אחד נותנים לו את השירות שביקש, ומצד שני מלמדים אותו שראוי להציץ בשאלות הנפוצות לפני ששואלים. אבל אם התשובות נמצאות בשאלות הנפוצות של פורום אחר, הרי שבאמת לא סביר שהוא ידע לחפש שם. לכן רצוי שהשאלות הנפוצות שכבר פורסמו שם אבל כיום שייכות לפה, יהיו פה. ההצעה להעתיק את המאגר בשלמותו תקפה רק במקרה שאפשר לעשות זאת בקלות (כלומר, בפקודה בודדת, פחות או יותר). אם זה אמור להיעשות ידנית, זה משהו אחר (אם כי עדיין, ייתכן שמוטב לעשות זאת מבלי להשקיע מחשבה במיון, ואח"כ לנפות מכל פורום את מה שלא רלוונטי אליו)

שאלה

כעיקרון מה את חושבת שחסר בפורום הזה מבחינת שאלות נפוצות? כי אם זאת שאלה טכנית, כגון איך להוסיף תמונה אז זה שייך לטכני. אם זאת שאלה על איפה כדאי לכתוב בלוג וכדומה, אז זה מתאים לפורום בלוגים. מה כבר צריך לכתוב בשאלות נפוצות בבלוגיה?

ע ל ו מ ה

New member
שאלה טובה, אין לי כוח לעבור על כל השאלות ב807

אבל יש שם מאגר ידע גדול. כבר לפני התווספותו של פורום 1762, קרה לא מעט שאנשים שאלו משהו ב-1516, אמרנו להם לשאול ב-807 (כי לא ידענו יותר טוב) וב-807 אמרו להם לשאול ב-10. ריבוי פורומים, יש לו נטייה להוציא את הנשמה למשתמש וזה מתסכל ביותר. שאלות נפוצות מקלות על חייו של משתמש כזה, כי הן מאפשרות לו לעזור לעצמו בלי להיות תלוי בזמינות של מי שיכול לענות לו. כל שנותר עכשיו הוא לאפשר גישה לשאלות הנפוצות האלה מכל מקום דרכו המשתמש עשוי לחפש. השאלה הנפוצה על איך לפרסם בלוג למשל, נמצאת ב-807. למה לא העבירו אותה ל-1516? אני לא יודעת, אבל עובדה היא שב-807 עונים על השאלה הזו, כך שכנראה מקובל עליהם שהיא שייכת לשם. עכשיו היא עוברת ל-1762, כי טכנית, היא לא. עשויים להיות בה, אגב, בתשובה, גם כמה טיפים שספציפיים לתפוז, כמו האפשרות לשרשר ב
(או מחליפו). הרבה מאד מהשאלות הנפוצות הן שאלות אינפורמציה (מה זה סערת הטוקבקים? יש ארכיון מומלצים? וכו') השאלות האלה שייכות ל-1762, לא ל-807. ב-807 צריכות להיות רק שאלות איך, וטיפול בתקלות.

למעלה