ארגון חובשים/פרמדיקים

amazone

New member
ארגון חובשים/פרמדיקים

עשיתי קורס חובשים במדא לפני שנה וכרגע עובדת כחובשת בחוף ובליווי טיולים ובשלב מסויים אתחיל להתנדב יש איזשהוא ארגון שמאחד אותנו? מה קורה בנוגע לביטוח? תוקף התעודה היא ל-3 שנים - איך אני מחדשת אותה? [למרות שאני עוברת רענונים מדי שנה מטעם העבודה...] אני מעוניינת להוציא נהגת אמבולנס ולהתחיל לתפקד כמתנדבת במדא - לשם כך אני צריכה לעבור מחדש את הקורס?

יותר שאלות מתשובות

א. ביטוח (דמי חבר) משלמים רק החברים במד"א - כלומר מתנדבים בפועל ואני מבין שאת לא נמנית עלינו. אז לאיזה ביטוח את מתכוונת ? מה הוא אמור לבטח ? ב. את התעודה מחדשת מחלקת הדרכה רק מול אישור אחראי מתנדבים/יו"ר סניף שאת אכן מתנדבת בפועל ואני, שוב, מבין שאינך כזו... ג. לא הבנתי מה פירוש "להוציא נהגת אמבולנס"...את מתכוונת רשיון ? אז...את לא צריכה לעבור מחדש את הקורס רק להתנדב בפועל ואני בטוח שאחראי מתנדבים/יו"ר סניף יעדכן אותך בקשר לדרכים להשגת רשיון לאמבולנס... בקיצור - הכל תלוי בהיותך מתנבת בפועל ומכיוון שלא התנדבת שנה , מהרי לעשות השתלמות , חנכות , ריענון והתנדבות מסודרת במד"א אחרת כל עמלך, כולל התעודה - ירדו לטמיון.

nikonit

New member
לאיזה ביטוח את מתכוונת?

אם לצורך ליווי הטיולים, במקר שאת עובדת דרך חברה - היא אחראית לבטח אותך. אם לא, ישנן חברות ביטוח המבטחות עצמאית, אך בד"כ הן מעדיפות לבצע ביטוח קבוצתי לגוף כלשהו. חשוב לוודא שיש לך ביטוח כשאת מלווה טיולים, אני משערת שלא צריך להסביר לך למה... לגבי הרענונים, מי מעביר את הרענונים מטעם העבודה? הוא מוסמך להוציא תעודה על הרענון? לא בדקתי את הנושא, אך ברמת העקרון, עד כמה שזכור לי מחוזר מנכ"ל משרד החינוך (בד"כ טיולים הם למע' החינוך...), מד"א אמורים להעביר גם רענונים בתשלום, למי שעושה אותם שלא למטרת התנדבות. נראה לי שבחברה דרכה את עובדת אמורים לדעת לענות לך על השאלות האלה. ובכל אופן - להתנדב זה חשוב ומבורך
צרי קשר עם א' המתנדבים בתחנה הקרובה למקום מגוריך, הוא יסביר לך כל מה שתצטרכי לדעת משם ואילך. אם הביטוח הוא להתנדבות במד"א - כפי שאמנון כתב לך, יש תשלום שנתי, שהוא גם עבור ביטוח, התקף רק לפעולות שתעשי במסגרת ההתנדבות.
ונשמח לשמוע ממך כאן גם בהמשך

למעלה