ארגון יד לאחים- ארגון וולונטרי המציל יהודים..

davidb66

New member
ארגון יד לאחים- ארגון וולונטרי המציל יהודים..

ארגון וולונטרי הנלחם על כל יהודי באשר הוא. נלחם במיסיון המנסה לנצר יהודים, מחלץ נשים יהודיות שנישאו לבעליהן הערבים ומסייע לרישום בחינוך התורני. עוד פרטים על ארגון זה שאפילו השב"כ מחזר אחרי בחירי פעיליו על מנת לצרפם לשורותיו בשל היכולת המבצעית שלהם, בקישור הבא: http://he.shvoong.com/social-sciences/education/1848886-יד-לאחים/

pembencipolisi

New member
אם לראשי השב"כ אכפת להתעסק עם יהודים , הדבר

נעשה כדי להאשימם בחתרנות , "הסתה" "המרדה" נגד מדינת המשטרע המתקראת ישראל ... אם השב"כ בחפש סוכנים ב"יד לאחים" זה כדי להרוס אותו מבפנים , בשרות ממשלת האולמרט ובברכת החמאס.

tkhri

New member
ציפיתי לשמוע דיעות אחרות ממך,הפתעה לטובה

ליבליך

New member
"מציל"????

מדובר בארגון שמנסה "לחלץ" נשים יהודיות מחיי הנישואין בהן בחרו מרצונן, רק בגלל שזה לא מסתדר עם הערכים שלו, של שמירה על "טוהר הגזע". הארגון הזה נלחם במיסיון שמעודד אנשים להאמין בנצרות, אבל לא נלחם במאות ארגונים שמנסים להמיר חילונים ליהדות ולשנות את אמונתם. למה? כי הוא לא נגד הסתה להמרת דת באשר היא. הוא מפלה בנקודה זו. "מסייע לרישום בחינוך התורני"? איזה אדם לא יכול לרשום את הילדים שלו לחינוך ע"פ בחירתו? האם הכוונה להסתת חילונים לרשום את ילדיהם לחינוך הנוגד את השקפתם החילונית? מי שרוצה להיות דתי, זכותו. מי שרוצה שלא, זכותו.מי שרוצה להתחתן עם לא-יהודי, זכותו גם כן. מי שמפריע למימוש הזכות הזו - פושע.

davidb66

New member
חבל... אבל אקטואלי לחנוכה...

זאת התיוונות בשיא התגלמותה, איפה הערכים, איפה השורשים? בושה וחרפה...

ליבליך

New member
חבל... אבל אקטואלי תמיד

התייוונות או לא התייוונות - מה שחשוב יותר מערכים ושורשים הוא לנהוג כבוד וסובלנות במי שבחירותיו שונות משלך. אתה בחרת לדבוק בערכי היהודות ושורשיה, וזאת בחירה מכובדת ביותר. אחרים בחרו שלא לעשות זאת, וגם בהם יש לנהוג באותו כבוד, ולא למנוע מהם את החיים שבחרו גם אם הם לא מוצאים חן בעיניך. ומי שמפריע לאדם לחיות לפי סגנון חייו, וכופה עליו ערכים ושורשים שאותו אדם אינו חפץ בהם - זו באמת בושה וחרפה, כי זה מראה שב"יד לאחים" שכחו את הכלל היהודי הגדול "דעליך סני, לחברך לא תעביד" - מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך. אם לא כל אדם רשאי לבחור את סגנון חייו, לא תוכל להתלונן אם מחר אני אמנע ממך לקיים את מצוות דתך. או שלכל אחד יש זכות לחיות כרצונו - זכות שפשע לנסות להפקיע ממנו אותה - או שמותר גם לי למנוע ממך כל מה שלא מוצא חן בעיני שתעשה, אם רק ארצה ואצליח. זה לא קשור לערכים ושורשים, זה קשור להתנהגות וכבוד בסיסיים לבני אדם - דבר של"יד לאחים" ולכל מי שמסכים שארגון כזה יתקיים כנראה אין.

ליבליך

New member
ואגב חנוכה...

המרד של מתתיהו ובניו נפתח בכך שמתתיהו שלף את חרבו והרג יהודי שהקריב קורבן לאל יווני בפקודת השלטון. אני מתאר לעצמי את הרגשתו של אותו יהודי מסכן, שבטח נהג כפי שנהג מפחד השלטון היווני. אבל גם אם זו היתה בחירה חופשית שלו - זכותו לבחור בה. צר לי מאוד שבחרת לאמץ את ערכיו של הרוצח, ואני מקווה שעשית זאת מתוך בורות או חוסר מחשבה. כי האפשרות השניה - לחשוב שאני משוחח עם אדם שמעודד רצח של מי שבוחר אמונה שונה משלו - מחרידה בעיני עד כדי כך שאני אפילו לא רוצה להאמין בה.

למעלה